אז יפן....

Sparks

New member
אז יפן....

יש כרטיס למאי, ועכשיו צריך לתכנן את הכל השאר.

שאלות:
1. מה עושים לגבי נייד? עובד? לא עובד? צריך לשכור סים? והאם יש אפליקציות שיעזרו להתמצא. - הסיפורים שאני שומעת על איתור כתובות ממש "מרגיעים".
2. כסף. למשוך פה? יינים / דולרים? כרטיסי אשראי עובדים שם?

ושאלת השאלות:
3. אני מתכננת ביקור בטוקיו, קיוטו ונארה אבל עוד לא החלטתי לגבי מה עוד ואם יהיה אפשרי בכלל. הנחיתה וההמראה הן מטוקיו ויש לי 14 יום נטו (ללא הטיסות שגוזלות בערך 4 ימים...) הצעות לפעילויות נוספות טיולים קצרים וכל המלצה שעולה על דעתכם תתקבל בברכה. האם נשמע הגיוני לשלב את טאקאימה במסלול?

תודה מראש
ספארקס

anigodin

New member
אח, יפן אהובתי

לשאלותייך:
&nbsp
1. נייד - ב-2013 (כשנסעתי לשם) אי אפשר היה לקנות סים מקומי וסים בינלאומי פשוט לא משתלם (אמרה לי את זה נציגה של חברה מקומית פה שמוכרת כרטיסי סים כאלה..). הפתרון היה ראוטר סלולרי נייד. חבר שגר ביפן הזמין עבורינו את המכשיר (בגודל של סלולרי דור 3).
הוא משדר ויי-פיי מוצפן עם סיסמה ואפשר לחבר אליו עד 5 מכשירים במקביל. הסוללה מחזיקה 5 - 10 שעות, תלוי ברמת הקליטה באיזור. ובכל מקום שיש ויי-פיי (בכל מלון כמעט יש חופשי בחדרים) להתחבר אליו ולחסוך סוללה של הראוטר.
המשמעות של זה שתהיה לך גלישה כל הזמן אבל מכיוון שאין חבילות חו"ל של חברות הסלולר שלנו ליפן, שיחה מהנייד שלך תהיה יקרה מאוד. הפתרון זה סקייפ לשיחות ואם את מטעינה בו 10 יורו זה מספיק לך גם לשיחות לטלפונים מחוץ לסקייפ בעלות מזערית.
לגבי עלויות של ראוטר כזה: המחיר שאנחנו שילמנו כי החבר הזמין עבורינו היה סביב ה-60 דולר לשבועיים. יכול להיות שאם תזמיני בעצמך זה יעלה יותר. נסי לבדוק גם מחברה מקומית שם וגם דרך וובינג שזו חברה ישראלית שמשכירה מכשירים כאלו (לוקחים בנתב"ג ומחזירים מיד כשנוחתים). לקחתי מהם ראוטר כזה כשהייתי לא מזמן בארה"ב ובקנדה. עלה לי 200 ש"ח בערך לשלושה שבועות.
&nbsp
אפליקציות: לניווט שם אפשר להשתמש פשוט בגוגל מפות.. אם את לא מוצאת כתובת חפשי שוטר. בכל עיר, בכל שכונה יש מבנה שנקרא 'קובאן' ויושבים בו שני שוטרים ששומרים על השכונה. אחד מסתובב על אופניים והשני תמיד במבנה. הם יעזרו לך בשמחה לאתר כתובת. ובגדול, כל יפני ישמח לעזור במידה והוא ידע את הכתובת. אל תעלבי אם מישהו יסרב. זה לא מחוסר נימוס אלא מהחשש שמא יתנו לך הוראות לא נכונות ותלכי לאיבוד..

יפני שידע את הכתובת עשוי גם להוביל אותך אל המקום בעצמו.
אפליקציה שהשתמשנו בה הרבה הייתה עבור התחבורה הציבורית המצוינת שיש שם. את רושמת מקור ויעד והאפליקציה תיתן לך את האפשרויות, המחיר והזמן (דומה קצת לאפליקצית איפה-בוס ומוביט שיש פה אצלנו). האפליקציה היא נלווה של אתר בשם Hyperdia שגם בו את יכולה לתכנן את הנסיעות שלך. יש אפליקציה לאנדרואיד ולאייפון. זה האתר: http://www.hyperdia.com/en/
&nbsp
2. כסף: אשראי עובד שם בלי בעיה אבל מזומן משום מה יותר מקובל. אנחנו לקחנו מפה מזומן לכל זמן הנסיעה ודברים מסוימים (כמו בתי מלון) שילמנו באשראי. שימי לב: אפשר למשוך שם כסף אבל יש כספומטים שפשוט לא עובדים בשעות מסוימות בעיקר בעיירות קטנות או בסופי שבוע. בערים הגדולות (טוקיו, קיוטו וכו') אין בעיה. והמטבע הוא כמובן יינים.
&nbsp
3. לגבי המסלול - איפה את נוחתת ומאיפה את ממריאה חזרה הביתה?
אנחנו גם היינו שבועיים ונחתנו באוסקה, היינו שם יומיים, המשכנו לקיוטו לעוד 4 לילות וממנה יצאנו לנארה ליום אחד (חזרנו באותו יום, זה קרוב). אח"כ היינו עוד יומיים בהירושימה ובמיאג'ימה וסיימנו בעוד 6 ימים בטוקיו כשיום אחד הוקדש לנסיעה לאיזור פוג'י.
לצערי לא הגענו לטקאיאמה. בפעם הבאה, בסתיו 2015

דרך אגב, אם איזו חברה את טסה שיש לך כמעט 4 ימים בדרך?
&nbsp
ושתי המלצות:
1. כרטיס רכבת JRPASS - אם הטיול שלך מבוסס תחבורה ציבורית (ביפן גם נוהגים בצד הלא נכון וגם הכל ביפנית..) הכרטיס הזה יכול לחסוך לך הרבה כסף. התחבורה הציבורית, בעיקר הרכבות המהירות, השינקנסן, מאוד יקרות (הירושימה-טוקיו - 120 דולר לכיוון). לשבועיים הוא עולה 450 דולר (כולל משלוח מאנגליה לארץ) ולשבוע בערך 270. עם תכנון נכון יכול להיות שפאס לשבוע יהיה מספיק. הכרטיס תופס בכל הרכבות של JR, חברת הרכבות הממשלתית, לא רק בשינקנסן וגם באוטובוסים.
&nbsp
2. מדריכים מתנדבים מקומיים - אנחנו השתמשנו בשירות של שלושה כאלו - בקיוטו, בטוקיו ובאיזור האקונה-פוג'י. הארגון באיזור טוקיו נקרא Tokyo free Guide ויש ארגונים דומים גם במקומות אחרים. אין עלות לסיור רק נסיעות עבור המדריך/ה ואוכל אם אתם יושבים לאכול איתו/ה. מומלץ מאוד!
&nbsp

littlerunaway

New member
כדאי גם לציין שאת הפאס חייבים לרכוש מחוץ ליפן

אלא אם השתנה משהו בשנים האחרונות מאז שהייתי שם.

salo22

New member
לגבי אשראי

אם אני מבין נכון מקריאה, עבור כרטיסי אשראי זרים אפשר בעיקר, או אפילו רק, בסניפי ה seven eleven או איך שהמקבילה נקראת שם.
לגבי הניווט עם גוגל מפס - התוכנה עובדת טוב לשמות הרחובות באנגלית ? בהנחה כמובן שיודעים כיצד נקרא המקום אליו רוצים להגיע באנגלית

Sparks

New member
תודה על הטיפים לשלושתכם ועוד שאלות (כמובן)

לפי האתר של חב' הסלולר שלי חבילת השיחות שלהם תקפה ליפן. אני אמורה לוודא את זה מחר ואשמח לעדכן. אם לא ילך אני אנסה באמת את וובינג.
על הפאס ועל היפרדיה הסבירו לי בכלליות, לא ידעתי שיש גם אפליקציה ואולי יהיה חכם להוריד ולשחק איתה אז תודה! מישהו יודע מה עושה האתר diddlefinder? האם זה משהו שימושי?
littlerunaway - תודה על ההערה לגבי רכישת הפאס מחוץ ליפן, אני מודעת אבל אני חושבת שאצטרך קודם מסלול בסיסי ידוע לפני שאחליט אם להזמין פאס של שבוע או שבועיים (אני רוצה להספיק הרבה יחסית ונראה לי שאצטרך להתרוצץ קצת אבל אולי נתאפק...)

ולגבי המסלול, אני טסה עם BA ובאמת זה רק שלושה ימים (יומיים בהלוך ואחד בחזור בגלל הפרשי השעות אבל אני מביאה בחשבון גם התאוששות :)) נוחתת וממריאה מטוקיו.
בינתים המקומות שמפתים אותי הם טוקיו, קיוטו, נארה, טקאיאמה, מאוד רוצה לראות את מיאג'ימה אבל אני לא בטוחה שרוצה לבקר בהירושימה שנראית צמודה לזה בכל המסלולים. כמו כן אולי לנסות סיורים מחוץ לערים: פוג'י או קויה סאן אבל זה רק במשהו יותר מאורגן ולא לבד. האם אפשר להספיק את זה ב 18יום (כן! מעדכנת מן ההודעה הראשונה שטעיתי טעות משמחת בהקלדה וזה 18 ולא 14!) ?

אז אם יש עוד טיפים והמלצות אני יותר מאשמח לקבל.

ספארקס

anigodin

New member
עוד תשובות

ראשית, לגבי הפאס - אכן, רוכשים אותו רק מחוץ ליפן.
המלצה שלי: אל תקני אותו מהנציגות בארץ כי המחיר שהם דורשים הוא שערורייתי. הפאס לשבועיים עולה 450 דולר. הם רצו 750. למה? ככה. קניתי דרך אתר בריטי (הראשון או השני בחיפוש בגוגל עם המילים JR PASS). שאלתי המון שאלות את נציגי השירות שענו מיד ובאדיבות ואחרי שהזמנתי הפאס הגיע אלי תוך 3-4 ימים עם שליח עד הבית.
הפאס ניתן לרכישה עד שלושה חודשים לפני הנסיעה. כלומר, אם את נוסעת במאי, בסוף פברואר או אמצע מרץ יהיה זמן טוב לקנות אותו (כמובן אחרי שיהיה לך מסלול ותדעי אם את צריכה פאס לשבוע או שבועיים). במקרה שלך, מכיוון שאת נוסעת ל-18 יום, נראה לי שפאס של שבועיים יהיה יותר מתאים, אבל אחרי שיהיה לך מסלול תדעי לבטח (יכול להיות שתהיי שבוע בטוקיו והפאס יהיה פחות שימושי שם כי הרכבות הנוחות יותר הן דווקא בבעלות פרטית ולא שייכות ל-JR).
הפאס בתוקף מרגע שאת מפעילה אותו באחת מתחנות הרכבת ביפן. בכל עיר יש תחנה אחת ראשית ובה בד"כ יש משרד של JR שבו ניתן להפעיל את הפאס וכמובן שניתן להפעיל אותו בשדות התעופה (בטוקיו ובאוסקה).

באיזו חברת סלולר את שיש לה חבילת שיחות ו/או גלישה ליפן?

לגבי המסלול: 18 יום זה יופי של זמן לראות את ההיילייטס של יפן (לי היו 14 יום והספקנו די הרבה). אם הייתי צריך לבנות מסלול לשבועיים וחצי הייתי הולך על משהו כזה:
הגעה לטוקיו ולילה אחד שם להתאקלמות ומנוחה אחרי הטיסות הארוכות.
נסיעה לטאקיאמה ולילה אחד שם
מטאקיאימה לקיוטו ל-4 עד 6 ימים
לקיוטו עצמה אפשר להקדיש 4 ימים, יום אחד לנסוע לנארה וחצי יום לפחות למקדש פושימי אינארי שנמצא מעט דרומית לקיוטו.
אפשרות נוספת היא להוסיף עוד לילה בקיוטו ולנסוע יום אחד לאוסקה שנמצאת במרחק של 10 דקות בשינקנסן או שעה ברכבת רגילה.. אוסקה נחשבת לפחות מעניינת מערים אחרות אבל יש בה הרבה סטודנטים זרים ומקומות בילוי מעניינים (למשל, בר משחקי וידאו מכל השנים משנות ה-80 ועד ימינו..)
מקיוטו להירושימה ומיאג'ימה - מיאג'ימה נמצא צמוד להירושימה ואם מגיעים לשם אז כבר כדאי לבקר בפארק השלום ובמוזיאון שקשור לפצצה וכל האנדרטאות שמפוזרות בפארק. את הפארק והמוזיאון את יכולה לראות בפחות מחצי יום כך ששני לילות יספיקו לחלוטין.
מהירושימה אפשר לנסוע לטוקיו ולהקדיש רק לה לבד שבוע.
מטוקיו אפשר לצאת יום אחד לקמאקורה ויום נוסף לאיזור פוג'י/האקונה.
אפשר גם לדלג על טוקיו ולנסוע צפונה לאיזור סנדאי ולהשאיר את טוקיו לסוף.
לא ספרתי כמה ימים זה יוצא, אבל זה רק כדי לתת לך מושג לכיוונים.

לגבי איזור פוג'י: אין בעיה לנסוע לשם לבד גם בלי מלווים. זה קצת פחות קל מלנסוע למקומות אחרים כי השינקנסן מביאה אותך לעיירה שנקראת אודאוורה שממנה צריך לקחת רכבת נוספת להאקונה ואיזור האגמים וזה יכול להיות מעט מבלבל. אנחנו היינו שם עם מדריכה מקומית נפלאה שקיבלנו מארגון של מדריכים שעובד באיזור. היא חיכתה לנו בתחנת הרכבת של אודאוורה (כחצי שעה מטוקיו בשינקנסן) וליוותה אותנו כל היום עד הערב. כפי שכתבתי בהודעה הקודמת, אין עלות להדרכה, רק לשלם עבור הנסיעות של המדריך/ה וארוחות אם אתם אוכלים יחד בצהריים.

salo22

New member
תודה רבה על המידע

בטווחים של סיבוב יום מחוץ לטוקיו וקיוטו עם חזרה באותו יום, מה אתה ממליץ במיוחד ? אנחנו מתוכננים לטוקיו וקיוטו בלבד, 10 ימים בטוקיו ושישה בקיוטו. הייתי רוצה לשלב יומיים בגיחות חוץ טוקיו ומין יום וחצי בקיוטו. יש דברים בבחינת "אסור להפסיד" ? חשבתי לשלב מטוקיו ביום אחד את קאמאקורה ואולי להמשיך ולהסתובב באודווארה (לא סגור עדיין מה יש שם), או שעדיף היה להמשיך לנקודה אחרת כמו הר פוג'י ? וטאקאיאמה נראית לי לצערי רחוקה מידי להלוך חזור.
נארה ופושימי אינארי בודק כמובן לקיוטו, עוד משהו מעניין לטעמך בסביבה ? ואשמח לגבי קיוטו, לקבל דעתך מה מבין שפע המקדשים והאטרקציות "המסורתיות" שווה במיוחד לסמן ולבקר מתוך רצון לא "ללעוס לעייפה" סיבובים בכל מקדש ומקדש בעיר, משום מה כשאני קורא על העיר, מרגיש לי שהאפשרות לראות "הרבה מהדומה" היא גדולה.

anigodin

New member
שמחתי לעזור

לשאלתך, קמאקורה היא בטווח מספיק קרוב לגיחה של יום אחד מטוקיו, אותו דבר גם איזור פוג'י אם כי דווקא שם יש מספיק מה לראות ליותר מיום. חבר שלי שהיה ביפן לפני, ישן באיזור האקונה כדי לחוות אונסן בריוקן מפורסם בשם פוג'יה, בין השאר. מכיוון שלנו היו אילוצים קצת שונים (זמן, הרכב המטיילים וכו'), יכולנו להקדיש לאיזור רק יום אחד.
טאקיאמה אכן רחוקה מדי להלוך חזור מטוקיו או קיוטו אבל הנה רעיון - בדרך מקיוטו לטוקיו (או להיפך) עצור ללילה אחד בטאקיאמה. זה יעלה לך בלילה אחד בקיוטו או בטוקיו אבל לפחות תראה משהו נוסף.
אודאוורה עצמה משמשת בעיקר כנקודת מעבר והחלפת רכבת למי שנוסע לבקר באיזור האקונה והר פוג'י (זו הנקודה הקרובה ביותר שבה עוצרת השינקנסן עד כמה שהבנתי). כפי שכתבתי לספארקס, שם פגשנו את המדריכה שליוותה אותנו במשך יום טיול באיזור האקונה והאגמים.
אשר לקיוטו, אכן, כמות המקדשים שם היא אדירה (בכל זאת הייתה עיר הבירה של יפן איזה אלף שנים..) וכמו שכתבת, בנקודה מסוימת זה מתחיל לעייף וחזור על עצמו. אנחנו הלכנו לפי המלצות של חברים ומשפחה שהיו לפנינו והתמקדנו במפורסמים ביותר:
מקדש אלף הפסלים.
מקדש טוג'י עם הפגודה הגדולה.
ארמון ניג'ו - ארמון השוגון עם ציורי הקיר. חובה לראות.
פגודת הזהב - למרות שזה אולי ה-אתר הכי מפורסם בקיוטו ועמוס לעייפה בתיירים, בייחוד בזמן האביב, זה שווה ביקור, כדאי לדעתי בבוקר מוקדם או אחרי הצהריים כשהשמש נמוכה ומקבלים את אפקט הזהב במלואו. עוד אטרקציה מאוד תיירותית אבל חביבה באותו מקום זה דוכן שמחלק תה ירוק עם פתיתי זהב.

חוץ מזה בילינו כחצי יום במקדש פושימי אינארי.
מעבר למקדשים טיילנו גם ברובע גיון ובמורד סאננזאקה.
לא הספקנו לראות את שביל הפילוסופים ואת גן הזן - עניין שיתוקן כשאסע לשם שוב, רוב הסיכויים, בסתיו הקרוב

עוד משהו שפספסתי ואני מתכוון לראות זה יער הבמבוק של קיוטו. בתמונות לפחות, זה נראה מרשים מאוד..

התמונה המצורפת היא של פגודת הזהב בקיוטו. ולא, זו לא תמונה מגוגל, זה אני צילמתי מאותה נקודה ממנה צולמה הפגודה בערך מליארד פעמים לפני כן...

Sparks

New member
תודה על המידע!

בעיקר על הטיפ לגבי הפאס. חשבתי שהבנתי את הכל והנה חידשת לי שאפשר לקנות בחו"ל אחר ולא בארץ :)

אני מנויה של אורנג' והבוקר (או יותר נכון בשעה כזו - אתמול בבוקר) התקשרתי למוקד חו"ל והגב' שם הבטיחה שאין בעיה הטלפון יעבוד ויש חבילות גלישה ושיחות. אני מתכוונת להתעמק בזה קצת יותר - להצליב מידע אולי אבל היא התעקשה שאם הסים שלי הוא של אורנג' הרשת תואמת וזה יעבוד.

שאלה לגבי המסלול, מכיוון שאני נוחתת בטוקיו וממריאה מטוקיו המחשבה הראשונה היתה להתחיל בטוקיו ולחזור ליום או יומיים לפני ההמראה. האם יש סיבה שהפכת את הסדר? ועוד שאלה אני יודעת שזה ישמע קצת מוזר אבל מכל מה שאני קוראת אני חושבת שיש פחות מה לראות בטוקיו ויותר בקיוטו, נארה וכו'. האם אני טועה? או שפשוט מתמקדת בדברים שונים?

כמו כן, האם "שווה" לכוון ימים בערים מסוימות לפי "פסטיבלים" יש שניים שמתקיימים באמצע הנסיעה לערך, אחד בטוקיו ואחד בקיוטו שניהם אם הצלחתי להבין נכון מתקיימים השנה באותו יום אז כמובן שאאלץ לבחור. אבל נראה לי שגם אם לא אכוון אפול על אחד מהם.

ד"א חשבתי לוותר על אוסקה אבל בר עם משחקי וידאו משנות השמונים אולי יפתה אותי לשנות את דעתי :)

תודה על העזרה והאינפורמציה.

ספארקס

anigodin

New member
בדקי טוב לגבי הסלולרי ביפן.

יש איזה הבדל ברשתות שם לעומת רשתות בישראל או באירופה וארה"ב.
נדמה לי שדור 4 לא עובד שם על טלפונים 'אירופים-אמריקאים' אבל דור 3 כן (יכולתי לקבל ולשלוח מיסרונים וגם לחייג).
&nbsp
לגבי המסלול, הפכתי את הסדר כי אני באופן אישי אוהב להשאיר את העיר הגדולה לסוף. מכל מיני סיבות, חלקן סובייקטיביות - למרות שאני לא ממש נח כשאני נמצא בעיר כזו אני עדיין ממוקם באותו מקום ליותר משני לילות וזה מאפשר לי לישון קצת יותר טוב, להתרוצץ פחות עם מטען בימים שלפני החזרה הביתה, לעשות את הקניות בסוף ולא להיסחב איתן לכל אורך המסלול וכדומה.
טוקיו וקיוטו שונות מאוד זו מזו.
קיוטו היא הבירה ההיסטורית של יפן וככזו היא עמוסה באתרים היסטוריים, עובדה שהצילה אותה מהרס במלחמת העולם השניה כי חיל האויר האמריקאי נמנע מלהפציץ אותה כדי לא לפגוע באתרים ההיסטוריים. בגלל זה היא גם עיר רגועה יותר ומשום מה גם התחבורה הציבורית שם פחות נוחה מאשר במקומות אחרים (הרכבת התחתית מוגבלת ויש בעיקר אוטובוסים).
טוקיו זה סיפור אחר לגמרי. העיר הוחרבה כמעט לגמרי במלחמה (אפשר להחריב עיר גם בלי אטום מסתבר..) ונבנתה מחדש. מכיוון שהיא הבירה של יפן (פוליטית, כלכלית, תרבותית וכו') היא עיר אינטסיבית מאוד ומאוד מאוד גדולה.
מישהי הגדירה אותה עבורי בצורה מצוינת: זה כמו ניו-יורק, רק על סטרואידים.
זו עיר מטורפת ומי שאהב את ניו יורק יאהב את טוקיו. התמזל מזלנו (אני חושב..) לישון במרכז רובע שינג'וקו שזה בערך כמו להתגורר סביב הטיימס סקוור בניו יורק וזה היה מדהים (אם כי דווקא איזור הטיימס סקוור פחות נעים כמקום לינה, לדעתי). שלא תביני לא נכון, בטוקיו יש המון המון מה לראות. גם בהיבטים היסטורים וגם בהיבטים מודרנים של אדריכלות, אופנה, מדע וכמובן אוכל.
&nbsp
אני חושב ששווה לכוון לפי אירוע מקומי כלשהו אם זה לא משהו תיירותי מדי. אבל לפעמים גם בלי שמתכוונים נתקלים בדברים מעניינים. כשהיינו בקיוטו, ביום שבו טיילנו עם מדריכה מקומית, נסענו באוטובוס (אחד מכמה וכמה בהם נסענו) ומהחלון ראינו התהקלות ואנשים בתלבושות מסורתיות ותהלוכה שנראתה דתית. ירדנו מהאוטובוס וגילינו שנפלנו במקרה על איזו חגיגה מקומית של אחד המקדשים.

&nbsp
אשר לאוסקה, אני לא יודע בדיוק מה תחומי העניין שלך ומה את מחפשת בטיול. אם יש לך את הזמן והרצון, הקדישי לה יום אחד ותעשי גיחה מקיוטו.

למעלה