אז זהו אכלתי אותה

אז זהו אכלתי אותה

אני סוכרתית לא מאוזנת כבר תקופה ארוכה לאחרונה אושפזתי בלל מחלת חום אבל מצאו שזה וירוס שנקרא CNV הבן הדוד של מחלת הנשיקה בנוסף לסכרת מבוגרים שלא מאוזנת ועושה קשיים לגוף הפיל אותי טוטאלית לאשפוז של שבועיים במחלקה פנימית שינו לי את כל הטיפול התרופתי , שם העבירו אותי למיקסטארד 30/70 הסוכר אכן ירד אבל הראיה על הפנים אז היום הלכתי לבדוק ראיה , המשונה שראיתי מעורפל לגמרי ודווקא אחרי ההרחבה ראיתי נהדר וברור . הרופאה טענה שברמת סוכר שלי 300 ומעלה לא ניתו להתאים משקפיים ואתמקד באיזון ורק אז אגש לבדוק משקפיים מתאימים בכל מקרה היא כבר רואה נזקים קטנים בכלי הדם בעינים שהיא רצתה לבדוק לחץ פחדתי ולא נתתי לה לבדוק האם תוכלו לתת לי מידע על הנזק לעיניים עקב הסוכר ואם מישהו מטופל במיקסטארד וזה איזן אותו?"

לפחות את לא בהריון ../images/Emo24.gif

CMV בהריון גורם לנזקים בעובר- תמיד צריך למצוא את החצי הכוס המלאה
. אכן כאשר הרמות גבוהות הראיה מטשטשת ואי אפשר להתאים משקפיים- מצרפת לך כמה קישורים על רטינופתיה סוכרתית (סיבוכים בעיניים) בכל מקרה אם את עדייין בשלב ההתחלתי- הדימומים יכולים להספג בעיקבות שיפור באיזון וכך גם הראיה. וגם אם לא יש היום טיפולי ליזר די יעילים אולם עדיף בלי.... אני אישית הייתי מטופלת שנים במיקסטארד 30/70 20/80 ואחרים, בשילוב עם אינסולין מהיר לצורך ארוחות, ביעילות די גבוהה עד המעבר למשאבה. כמובן שיש להתאים מינונים לכמות המזון והפעילות הגופנית אבל אני חושבת שהמעבר לאינסולין רק יקל עליך. בנוגע לנישנושים - הרבה ירקות עם/בלי מטבלי גבינה או טחינה, סלטים שונים, מרקים לא פחממתים, פלפלים/עגבניות ממולאים בגבינה בתנור|איקון מלקק שפתיים| אפשר גם פיצוחים אולם גילה הדיאטנית שלנו (שתתארח פה מחר) אמרה כי זה עלול להעלות סוכר אחרי כמה שעות. בכל אופן את מומלצת להתיעץ איתה אולי יהיו לה רעיונות נוספים.

weekend21

New member
סכרת נעורים

שושן צחור יש לך קישור למאמר על סיבוכי סכרת נעורים. חשוב ביותר

תסתכלי בהרחבה במאמרים שנתתי

לנסיכת הכוכב - השניים הראשונים לפחות מסברים גם את הסיבוכים האחרים אם תצטרכי עוד תני קריאה

אני אלרגית לחלב ואני צמחונית

אבל אוכלת דגי ים עמוקים וביצים לא מתקרבת לקמח לבן או שמרים אז לחם רגיל ועוגיות מחוץ לתחום מוצרי הסויה שימשו לי פתרון והפנתי שאלה די מפורטת לתזונאית תודה לשושן צחור
על המידע ועל העבודה הברוכה בניהול הפורום

רופאת העיניים שלך צודקת

שהתגלתה אצלי הסכרת רמת הסוכר שלי היתה מעל 300. הראיה שלי התחרבשה לגמרי, והמספר של המשקפיים שלי, שהיה קבוע מעל 10 שנים, קפץ לפתע והשתנה משמעותית כל יום. לאחר, שהתחלתי לטפל בעצמי ואיזנתי את רמת הסוכר, אז הראיה השתנתה שוב, אבל הפעם המספר החל לרדת חזרה לכיוון המספר הקבוע שלי. במקרה הספציפי שלי היתה תוספת קצת מוזרה, כי המספר המשיך לרדת גם לאחר שהגיע למספר הקבוע שלי (3.5 בכל עין), והגיע על ל0 בעין אחת ו0.5 בעין השניה, ולמעשה הפסקתי להשתמש במשקפיים במשך מספר ימים. לאחר מספר ימים, הראיה שלי החלה לאט לאט לחזור למצב הרגיל וחזרתי למשקפיים עם מספר 3.5 בכל עין. רופא העיניים מאד הופתע מהמקרה שלי, כי זו היתה הפעם הראשונה, שהוא נתקל במקרה, שהראיה משתפרת עם האיזון ואח"כ חוזרת למצב הרגיל, אבל שיבוש בראיה עקב רמת סוכר גבוה מידי, הוא כמובן מכיר. אגב כל השינויים בראיה קרו בתקופה קצרה של מספר שבועות. הדבר היחיד, שאת יכולה ללמוד מהמקרה שלי, זה שאת צריכה קודם כל להתאזן, ואח"כ לבדוק את הראיה שלך. במידה ואת צריכה לרכוש משקפיים, שווה לך לחכות קצת זמן לפני הרכישה ולבצע בדיקות ראיה כל שבוע, (בזמן, שאת כבר מאוזנת) ולרכוש את המשקפיים רק לאחר 2 בדיקות לפחות, עם תוצאות זהות.

אתה מחזק את מה שקורה אצלי

כל פעם שהראיה משתבשת אני יודעת שיצאתי מאיזון וגם בפעם הראשונה שאבחנו סכרת זה בא בעקבות הפרעות ראיה

נראה לי, ששנינו באותו מצב

מהמשפט שלך אני מבין, שזאת לא הפעם הראשונה, שיצאת מאיזון עד כדי כך, שהיגעו הפרעות בראיה. בין אם אני צודק, או טועה, זה מאד מזכיר לי את הסיפור שלי. לפני 7 שנים היו לי סימפטומים של סכרת (צימאון כל הזמן, השתנה מרובה וירידה דרסטית בראיה). בהתחלה לא ידעתי, שמדובר בסכרת, אבל לאחר בדיקות דם, רופא המשפחה, אמר לי, שאולי יש לי סכרת. הלכתי לתזונאי והתחלתי ללכת לחדר כושר. במשך שבועיים קיבלתי כדורים. הסימפטומים נעלמו, והפסקתי לקחת כדורים. לא נשלחתי לרופא סכרת, לא נאמר לי דבר על קניית גלוקומטר ובעצם לאחר חודש, שהסימפטומים נעלמו "הבנתי שאני כבר בריא", ושאין לי סכרת. לאחר כ6 שנים שבהם המשכתי להתאמן בחדר כושר, אבל את הדיאטה מזמן זנחתי, ובעצם לא חשבתי לרגע, שבאמת יש לי סכרת, הסימפטומים חזרו. הפעם כבר ידעתי מנסיון העבר, שערך הגלוקוז בדם גבוה, ובהתחלה ניסיתי לשמור על דיאטה מתאימה, אבל זה לא הספיק, לכן הלכתי לרופא המשפחה. למרבה המזל הפעם זה היה רופא אחר. רק אז קיבלתי הדרכה על נושא הסכרת, והפניה למרפאת סכרת. בהתחלה ניסינו טיפול עם כדורים, אבל ערך הגלוקוז היה גבוה ולא ירד, לכן עברתי לטיפול באינסולין. הטיפול באינסולין איזן אותי, ולאט לאט רופא הסכרת הוריד לי את המינון של הזריקות. בסופו של דבר לאחר מספר חודשים, שבהם הייתי מאוזן עם אינסולין, הרופא הוריד לי לחלוטין את זריקות האינסולין ואני ממשיך את האיזון רק עם כדורים, הרגלי תזונה וכושר. היום כבר אין לי סימפטומים. אני מרשה לעצמי מידי פעם לאכול גלידה או קרמבו (קרמבו הוא פרי החורף המועדף עלי
), אבל אני בודק את רמת הסוכר מידי פעם ומבצע ביקורת כל 3 חודשים. ההמוגלובין שלי בבדיקה האחרונה היה 5.5, אבל היום כבר ברור לי, שאני לא יכול להתעלם מהעליה שהיתה לי ברמת הגלוקוז, ושאני לא הבראתי מהסכרת.

למעלה