אז העניין הוא כזה.

MichelleLev

New member
אז העניין הוא כזה.

הרי ידוע שגם אצל גברים וגם אצל אנשים צריך ליצור עניין, לפעמים עד כדי אדישות מסויימת בשביל להוביל לריגוש בצד השני.
אז אני לא כזאת, אני לא אדישה לאנשים שמעניינים אותי.
בת 21 ד"א, בפברואר מתחילה ללמוד, ובינתיים בבאסה של אחרי הפרידה.

אז הפעם היחידה עד לפני חודש וחצי שהתאהבתי היתה בגיל 17 בחבר הראשון, זה היה חזק ביותר בשבילי, והפרידה היתה לי קשה כי הוא פשוט בגד עם מישהי, ואחרי שגיליתי את זה הם נהיו זוג.
היתה לי תקופה לא קלה שבסופה יצאתי אמנם מחוזקת, אבל נהייתי הרבה יותר סגורה, הרבה יותר אדישה ופשוט לא חושפת את הרגשות שלי כלפי גברים אף פעם.
לפני תשעה חודשים עברה תקיפה מינית, שאמנם הכניסה אותי למצב קצת הלם, אבל יצאתי מהחרא הזה יחסית די מהר, זה לא הוריד אותי למטה בצורה דרסטית. חודש לפניה נפרדתי מהאקס השני שלי, שהיינו שנה ביחד אבל לא הצלחתי להתאהב בו כמו שהוא אוהב אותי. לא דיברתי על זה עם אף אחד חוץ ממנו, והוא פשוט לא נתן לי רגע מנוחה, ועשה לי סוג של תרפיה מינית שהחזירה אותי לקו הרגיל שלי.

אני מניחה שאני בחורה מושכת. מבחינה חיצונית ופנימית. מעולם לא היו חסרות לי אופציות לקשרים, העניין הוא שלא הצלחתי לפתח רגש לאף אחד מאז הקשר הראשון שלי.
אפשר לומר שאני די מבוקשת, [מצטערת על הפתיחות הנרקסיסטית במקצת.] אבל... העניין הוא כל המסיכות שלי. כמו שאמרתי קודם, אני סגורה, ואני לא מצליחה לתת לגבר את הרושם שהולך לו.
הרבה מהם אומרים לי שהם פשוט לא יודעים לקרוא אותי, ואין להם מושג מה עובר לי בראש, אם הם מתנהגים בסדר, או לא, או אם אני אוהבת את מה שקורה או שאני פה סתם לישיבה ידידותית על בירה, ומה לעזאזל קורה איתי?
ולי קשה לדבר על הדברים האלה פשוטם כמשמעם. אני עדיף לנשק את חבר שלי על פני לומר לו, "יש לי רגשות כלפיך".
אז לפני חודשיים הכרתי בחור דרך חברים של חברים, היה לנו התחברות טובה, והכל זרם טוב. בהתחלה הוא אמר את אותם המשפטים, שאני משגעת אותו, שאני אראה קצת רגש והוא לא מבין מה אני רוצה או לא רוצה ממנו. המשכנו בקשר, מבחינה מינית היה לי קצת קשה להפתח והוא לא לחץ, אני לחצתי על עצמי ליתר דיוק, רציתי כבר להעביר את הפעם הראשונה שאחרי זה בשביל להוכיח לעצמי שאני מסוגלת. והכל היה בסדר,
הוא עומד לטוס לדרום אמריקה בעוד ארבעה חודשים ככה שידענו שהקשר יהיה זמני בלבד,
ולאט לאט, בפעם הראשונה מגיל שבע עשרה הצלחתי לאט לאט להתאהב, עד כמה שאפשר להתאהב בחודש, אבל זה הגיע חזק וכואב.
הוא ביקש ממני שאפתח בפניו, שאנסה באמת להיות אני. לאט לאט נהייתי פתוחה, דיברתי יותר, סיפרתי, הצליח לדבר על הרגשות שלי, על מה שמציק ועל מה שטוב לי, הייתי אני בלי כל האדישות.
הורדתי את כל המחסומים, נהייתי הכי פגיעה שיש, ואז.. הוא נפרד ממני. לא היה מוכן להלחם עליי אחרי ריב טיפשי שהיה לנו, פשוט החליט שהוא רוצה לחתוך ושזה לא עובד.

אני מרגישה כאילו שאני לא יכולה להפתח לאנשים, לא יכולה להראות להם מי אני באמת,
כי אז הם פשוט בורחים. כל מה שמעניין אותם זה לפצח את האדישות והסגירות שלי, זה האתגר הזה, שאני אפילו לא מתאמצת להציב,
ואז אחרי שהם מורידים ממני את כל המחסומים הם יכולים לברוח.

סתם רציתי לפרוק.
תודה.

יכול להיות שאת צודקת... לא לגבי האדישות, שזה לדעתי טפשי תמיד, גם מהצד השני, גם מהגברי.
אלא לגבי קטע האתגר.
אמרו לי בעבר גם כן, שזה מאתגר ורק מושך יותר, כשאני פשוט מאד אומרת שאני לא מעוניינת, הקטע זה, שלדעתי מדובר בסתם שחקנים שחצנים
שחושבים שכל בחורה היא בסוופ של דבר, תהיה שלהם.

יכול להיות שפשוט מאד חושבים שאת משחקת משחקים בשביל לגרום למשיכה, וזה מה שזה מביא.
אם את לא מעוניינת בבחור - תהיי אסרטיבית - לא וזהו.
שלא משתמע לשני פנים.

ברור שנסגרים יותר אחרי פרידות, מנסים להזהר... אבל זה חסר משמעות בדרך כלל כשמגיעים לנקודה בה נמצאים
בזוגיות עם אדם שאוהבים.
יכול להיות שאת צריכה באמת לתהות על קנקנו של בחור, לפני שאת מגיעה למצב בו את מתוודה על רגש,
אולי את צריכה לראות לאורך זמן אם הכוונות שלו אמיתיות וכנות..
מי שבאמת רוצה אותך בגלל מי שאת, לא ינסה "לפצח" אותך, הוא פשוט יניח לך להגיע לבד למצב בו את אומרת מה שאת מרגישה .

MichelleLev

New member
ברור שבשניה שאני לא רוצה,

אני אומרת שלא,
דיברתי על גברים שיצאתי איתם בעבר, במשך תקופה,
או אנשים בכללי שפשוט אומרים לי שאין להם מושג מה לעזאזל עובר לי בראש.

אני לא יוצרת אדישות בכוונה למשוך,
זה פשוט קורה בלי כוונה.
הלוואי והייתי פתוחה וחופשיה, מה אני אגיד...

2 דברים..

1. זה כן חשוב לחלוק מה את חושבת או מרגישה עם בן הזוג, בהנחה ומדובר בקשר זוגי תקין לכל דבר.. לא כיף לנחש.

2. מודעות היא דבר חשוב. - אם את יודעת שאת רוצה לשנות את המצב, ואת יודעת ממה הוא גם נובע, תחקרי את עצמך על איך את משנה אותו.

אם זה בכך שאת מסננת את האנשים שאת מתקרבת אליהם, עד כדי שאת בטוחה שאפשר לסמות עליהם.

בין אם זה לתת סימנים לרגש , כך שהצד השני יידע מה שאת מרגישה, גם אם לא תאמרי ישר את המילים. מגע, השקעה...

אני מאמינה שהוא היה עבורך סוג של שיעור

זאת אומרת - שהוא לא היה האחד שלך, הוא לא התאים לך אבל החיים נתנו לך הזדמנות לחיות את החיים הרגשיים שלך כמו שאת צריכה לחיות אותם=פתוחה לרגשו.
להיות פתוחה ואוהבת כמו שאת בלי מסיכות, סוג של נורה שאת צריכה לשים לב אליה.
זה שהוא "נפרד" ממך אומר שעם כל הרצון הטוב, זה לא עובד והוא לא ה-אחד שלך.
אבל את עדיין עושה טעות בלהתקע כי זה הדבר הנורמלי היחיד אולי שהיה לך אחרי הרבה מאד זמן.
רק שאת שוכחת שזה מעכב אותך מלהכיר אחד מתאים לך באמת. עכשיו לפחות את יכולה להיות פתוחה עם זה שיתאים לך.
למה את נתקעת עליו במקום להיות אופטימית ולהכיר בעובדה שהחיים נתנו לך אפשרות להרגיש שוב ולהיות פתוחה כמו שצריך ולהכיר אדם שיכול להתאים לך?
זה נגמר כי הוא בא למלא אצלך שיעור. למדת אותו? קיבלת הזדמנות ללמוד איך להיפתח? תמשיכי הלאה!
תאמיני לי שכשתכירי את האדם המתאים את רק תשמחי שזה שאת מדברת עליו סיים לפנייך איתך קשר שלא מתאים.
תמשיכי הלאה לעבר אדם חדש שיתאים לך. בהצלחה.

אני יודעת שחזרתי הרבה על עצמי בתשובה, אבל הפנימי את המסר, הוא חשוב.

שלום

פתחי את קשריך על אהבה, לא מאוהבות אלא אהבה אנושית אמתית. צרי את המגע מאהבה ומחיבה. השקיעי רגשית בחבר, בעיקר בדיבור. לאט תיצרי קשרים.

noazg

New member
ככה זה אצל אנשים

הם בעיקר מגיבים.
את מביעה והם יגיבו לך.
מה שתשימי בחזית הוא מה שתקבלי עליו תגובה ואת בוחרת לשים דברים מסויימים ולכן מקבלת סוג קבוע של תגובות.
אל תחפשי את הפתרון אצלם כי הוא אצלך ורק אצלך.

גלית22221

New member
מבינה אותך לגמרי:)

היי,
בניגוד לכל ההודעות הקודמות אני ממש יכולה להבין על מה את מדברת.
קראתי את ההודעה שלך והרגשתי הזדהות מטורפת כי גם אני כזאת לפעמים .. הרבה מערכות יחסים שהיו לי בעבר לא התפתחו לאן שרציתי כי בדיעבד הבנתי שלא הייתי פתוחה מספיק ואולי אדישה קצת מעבר למה שצריך.
גם אני הרגשתי לא פעם שבנאדם שאני בקשר איתו ממש מנסה לפצח אותי וזה מה שמסקרן אותו .. והרבה פעמים גם אמרו לי את זה. ואז ברגע שאני מחליטה להפתח
אז הצד השני נסוג או פחות מתעניין כמו קודם. אז ברור שקודם כל זה טבעי לגמרי ואני יכולה להבין את זה. אני מאמינה שגברים נמשכים ומנסים להבין מה שעוד לא ברור להם, ואז ברגע שזה נפתר באיזשהו מקום הם פחות מתעניינים.
אני רק יכולה לייעץ לך מהניסיון שלי וממה שאני הסקתי מהמערכות יחסים שהיו לי :) או יותר נכון שלא היו לי (כי כמו שאמרתי הרבה פעמים זה לא התקדם לכיוון יותר מידי רציני בסופו של דבר בגלל העניין הזה). -אני יודעת שזה נשמע כ"כ נדוש אבל זה כ"כ נכון ... - תהיי את ולכי עד הסוף! תאמיני בעצמך ותראי שמי שמספיק רוצה ומספיק מעוניין בך- יישאר שם גם אחרי ש"ייפצח" את הסוד שלך. אין מה לעשות- אי אפשר להישאר במצב כזה של מסתורין כל הקשר. את חייבת להיפתח ולהיות מי שאת, כי זה מה שקשר אמיתי בסופו של דבר צריך. נכון שזה סיכון, ונכון שהרבה גברים אולי יוותרו, אבל מי שלא- הוא יהיה האחד שלך =] בהצלחה !

למעלה