אז הכנתי עוגה ...

mikedoron02

New member
אז הכנתי עוגה ...

ליום הולדת של אישתי כדי שהיא תיקח אותה לעבודה.
השתמשתי בממתכון הזה:
http://www.sivfood.com/2012/10/vegan-black-forest-cake.html
נראה לי קצת קפצתי מעל הפופיק - זאת עוגה מאוד מורכבת ויש לי המון כלים שעדיין מחכים לי לשטיפה.
שאלות:
רשום במתכון להשתמש בתבנית עגולה בינונית והשתמשתי בתבנית חד פעמית עגולה של שופרסל אבל הכמות של הבלילה נראית שמתאימה לתבנית הרבה יותר קטנה. לאחר האפייה של שתי התבניות יצא שלמרות שהייתה תפיחה יפה גובה של כל תבנית אפוייה היה בערך 3 ס"מ.
לקרם לא רציתי להשתמש בקצפת צמחית אז שמתי קרם קוקוס במקום אבל יצא מאוד נוזלי. ראיתי שנטלי הולדינג ממליצה לשים פחית של מי קוקוס במקרר ללילה והקרם האיכותי אמור להצטבר בחלק התחתון של הפחית. יצא למישהו להתנסות בזה ?

סה"כ העוגה יצאה מאוד טעימה (למרות שחתכתי בחצי את כמות הסוכר) והיתרון הבולט שלה הוא שעבור מי ששומר כשרות ניתן לאכול אותה גם אחרי ארוחה בשרית (סוג של קידום מכירות עבור עוגה שאנשים נבהלים ששומעים שהיא פרווה)

האלזה

New member
העוגה נראית מהממת!

בעיני עדיף להשקיע בתבנית קפיצית. תבנית חד פעמית (חוץ מהעניין הסביבתי, שגם הוא חשוב) מעבירה חום פחות טוב ולפעמים גם מעבירה לעוגה טעם לוואי של ברזל בשיניים.
בנוסף, עם תבנית קפיצית אפשר לחלץ את העוגה בקלות, ואז רואים את הצדדים של העוגה וזה גם מקל בחיתוך רוחבי אם רוצים למלא אותה (תבנית קטנה יותר לעוגה גבוהה).

אני לגמרי איתך בהמנעות מקצפת צמחית, אפילו מבחינה הסברתית יש רתיעה גדולה ממנה, אם זה טענות על טעם או מרכיבים לא ברורים.
אני תמיד מכינה קצפת לעוגה עם קרם קוקוס. חשוב לקנות קרם עם אחוזי שומן גבוהים (לפחות 17% שומן). שומרים אותו במקרר, רצוי בדלת (שלא יקפא ויהיו בו גושים).
כשפותחים את הפחית הקרה, למעלה יש גוש- אותו מקציפים עם סוכר. את הנוזל למטה אפשר להקפיא ולהשתמש לבישולים.
אפשר להוסיף לקצף פודינג או קורנפלור אם רוצים לחזק יציבות, אבל בדר"כ לא נדרש. זה יכול להרוס את הרכות של הקרם, אז בזהירות עם זה.

האלזה

New member
אגב, הפירות יער זה מיקס של טיב טעם?

אני מצאתי את עצמי בוררת בקפדנות, כי סוג אחד מהמיקס היה מר כמו תרופה (נדמה לי שהעגולים הקטנים). איך זה אצלך?

mikedoron02

New member
אני קניתי מיקס פירות בשופרסל

שהיה מאוד מאוד מאוד יקר - 21 ש"ח
הפירות הללו מאוד חמוצים ואני לא הרגשתי מרירות.

לגבי השאלה הקודמת מה שאת שמה במקרר זה את הקרם קוקוס לא את המי קוקוס, נכון ? באתר של הולדינג נראה שרשום על הפחית Coconut milk.

האלזה

New member
מגניב, לא ידעתי שגם לשופרסל יש

אנסה אותם. גם של טיב טעם יקר, אין מה לעשות, זה מיובא.
נכון, אני משתמשת בקרם קוקוס ולא מי קוקוס, אבל שים לב שיש גם קרם קוקוס שהוא לא שומני מספיק. צריך לקרוא את הערכים התזונתיים ולחפש את אחוזי השומן (תמיד רשום).
כידוע נטלי גרה בחו"ל, יכול להיות שאצלה השמות אחרים. חלב קוקוס נשמע לי כמו שם כולל לשניהם (קרם/ מי קוקוס)

l coyote l

New member
זה לא של שופרסל, זה "מאמא מרי"

מיובא מפולין ונמצא במקפיא. הם טובים.

mikedoron02

New member
גם אני שם בגלל התלושים

אבל גם העובדים בסניף שלי הם ממש אחלה. אני תמיד מפריד בין הטייקון הכושל נוחי לבין העובדים המסורים ונעמי סבר הפנים.
משום מה חשבתי שאולי יש לך בעיה עם טיב טעם בגלל שהם לא כשרים ....

mikedoron02

New member
דווקא על האריזה רשום מיובא מארה"ב

לא זה חשוב.
מחיר של 21 ש|ח ל - 300 גרם זה ממש מוגזם.

l coyote l

New member
כנראה החברה מייבאת מכמה מקומות.

האוכמניות הכחולות שאני קונה מיובאות מפולין.
המחירים של הפירות האלה נעים בין 15-27, תלוי בפרי.
האוכמניות הכחולות עולות 27. שחורות עולות פחות וכן הלאה.

להנחתי, יש סיבה למחיר. אלה פירות שלא גדלים כאן ודורשים יבוא בקירור.
גם הקהל שלהם לא מספיק גדול כדי להוזיל עלויות.

mikedoron02

New member
הייתי עכשיו בשופרסל שלי

ושם באופן מאוד מפתיע היה את כל סוגי הפירות הללו במחיר של 17.1 ש|ח ומדובר לא במחיר מבצע אלא סטנדרטי.
פעם ראשונה שאני רואה ששופרסל דיל יקרה הרבה יותר משופרסל שלי.

mikedoron02

New member
חדשות מהשטח

אז הם החליטו לאכול אותה מוקדם יותר. הם רבו על החתיכות ואחרי זמן קצר הכל חוסל. אמרו לה שהעוגה היא ממש מהממת וסופר טעימה. כרגיל הם היו בשוק שהיא ללא בייצים וחלב.

mikedoron02

New member
ותמונה של האנשים המאוכזבים שמגלים...

שהעוגה נגמרה ואז הם מנסים לגרד שאריות...

ולא אמרתי שבמקביל היו עוד שתי עוגות של אנשים אחרים שיש להם יום הולדת והעוגות שלהם למרות היותם עשירות בביצים וחלב לא זכו לכזאת התנפלות ....

Ngoliyahu

New member
מדהים!!!!

וואוו!!! את מדהימה! אני טבעונית הרבה שנים , בעלי לצערי לא ועדיין לא מצאתי את העוגה ה"טעימה" בטירוף. הכנתי אותה והוא לא מפסיק לאכול ממנה! ממש תודה לך!! את חושבת שיש דף אכיל לעוגה שהוא טבעוני? אני פשוט רוצה להכין עוגות מעוצבות , כמו שיש ב"תענוגה" לפחות משם לקחתי את הרעיון רק שיהיה טבעוני . .נראה לך אפשרי?

למעלה