אז... גמר באזל - פדאל

דנה1982

New member
הוא לא ברמה של ברדיך ונישיקורי, לא ניסחף

בין רוג'ר ונובאק לבין ברדיך ונישיקורי יש איזו רמת "ביניים" שיודעת לתת פייט מצוין לשניהם - מארי, סטאן ורפא.

לדעתי, וראיתי אותו גם בבייג'ינג, הוא לא ברמה של מארי או סטאן

בגמר ההוא מול נולה הוא הציג את הכי טוב שהיה לו (לטעמי, הרבה מעבר לרמה שלו הערב), וזה לא הספיק לו לכלום. בטח שלא "פייט מכובד".
זה שהמשחק הערב היה צמוד, זה בגלל שפדרר היה ממש מתוח ומפוחד להפסיד, והרבה לפספס מכות פשוטות. לא בגלל איזה משהו מיוחד שנדאל הציג.

אם כבר ההפך, ביום שנישיקורי מגיע למגרש על צד ימין, אני חושב שזה כרגע 60-40 לנישיקורי.
אבל נחכה ללונדון ונראה אם הוא יצליח להשתחל לטופ-4.
זה לדעתי המבחן שלו לסוג של התקדמות בסוף השנה.
ב- 2013 פדרר למרות שנה גרועה הגיע לחצי והראה שהוא עדיין שייך לטופ, למרות הדירוג הלא מחמיא.
הפעם זה המבחן של רפא.

tennis troll

New member
כשפדרר יפרוש וג'וקוביץ' יתבגר, אם נדאל יישאר בריא ועקבי,

אני חושב שנדאל יוכל לקחת כמה פירורים, כלומר כמה מאסטרסים, גם על משטחים קשים, ואולי אפילו ג"ס. זה או נדאל או מארי. ווארינקה לא עקבי מספיק כרגע בשביל לקחת את הפירורים של ג'וקוביץ'. זו דעתי.

נדאל בממוצע נפצע אחת לשנתיים וחצי, למשך כמעט שמונה חודשים

וזה סטטיסטית, לא משהו שאני חלילה מאחל לו.
כנראה שאיפשהו באזור תחילת-אמצע 2017 נראה אותו בעוד פציעה ארוכה מאוד.
ככה שקשה לי להמר על נולה מתבגר לפניו.

דנה1982

New member
אני חושבת ש"להמציא מחדש" זו היסחפות

אבל תמיד אפשר לעשות שינויים והתאמות במשחק. פדרר משחק יותר ויותר ליד הרשת וכמובן הביא את ה SABR שלו. נובאק כבר קצת פחות מפחד מהרשת וגם מארי יודע להיות יותר התקפי כשהוא צריך. רפא באמת נשאר עם אותה תכנית משחק כל הזמן, לא ראיתי אצלו שום שינוי בשום חלק במשחק - אבל זה עדיין עובד לו, וזה גם כמעט עבד לו היום מול פדרר.

אור2221

New member
מול רוג'ר הוא אכן לא צריך לשנות

תוכנית המשחק הבסיסית שלו עובדת מצויין.
בערך כמו תוכנית המשחק שלך מולי, זה שהיא לא עבדה לך שלשום לא אומר שאת צריכה לשנות תוכנית מנצחת :)

דנה1982

New member
אה, יש לי מול אור כמה שיטות

קודם כל - בהחזרות אני מאוד אגרסיבית, מחכה לכדור בערך מאיפה שרוג'ר מחזיר את ה SABR.
חוץ מזה אני מתזזת אותה מצד לצד, מקרבת אותה לרשת עם כדור קצר ואז מנסה לסגור עם פאסינג שוט, פשוט להוציא אותה מהבייסליין, כי משם היא יציבה יותר.
&nbsp
חוץ מזה שיש לי יכולות הגנה די טובות, אני מגיעה לכדורים שהיא בטוחה שהם אבודים ומצליחה להפתיע אותה עם וולי או דרופ שוט. נראה לי ששם החוזקה שלי בעיקר (זה וההגשות שלי, שבמשחקים האחרונים קיבלו עוצמה יפה ודיוק הרבה יותר גבוה). יש לי עוד כמה סודות אבל אני לא אחשוף את כל הקלפים שלי

&nbsp
במשחק האחרון ביננו היו לי פשוט טעויות טקטיות מחרידות וחוסר איזון מוחלט בחבטות העמוקות יותר שעפו לי לקיבינימט. רק שהפעם אור שיחקה נקי ונכון, ידעה לתקוף את הבקהנד שלא תפקד... כן, אני מנתחת את המשחק הזה הרבה מאוד ביומיים האחרונים, כדי להבין איך לבייגל אותה כעונש בפעם הבאה!!!

69 אחוז זה לא מסוגל להכניס סרב ראשון?

אני דווקא חשבתי שהוא הגיש מעולה היום. לא רק באחוזים גם הכדורים שלו היו ממש על קו ההגשה. היה מאוד קרוב לקחת את זה מול פדרר שנמצא בכושר טוב ובמגרש הביתי שלו והחזק מבחינת משטח ואני חושב שהוא יכול מאוד להתעודד נדאל, נראה טוב מאוד יחסית לשנה האחרונה. השאלה רק מה עם הברך.

tennis troll

New member
לגבי הברך, השדרים הישראלים ניסו לרמוז שנדאל השתמש בטריק של

הטריינר כלוחמה פסיכולוגית נגד פדרר (נדאל עשה את זה גם מול גאסקה אתמול). עם כל הכבוד, יש ספורטיביות בין נדאל ופדרר. אני לא מאמין שנדאל יעשה את זה מול פדרר. יש ביניהם ידידות וכבוד.

דנה1982

New member
אני מסתכנת פה

ובכל זאת אומר שבכמה משחקים יצא לי לראות את רפא קורא לטריינר מול רוג'ר, כשהוא (רפא) בפיגור. זכור לי בעיקר גמר הרולאן 11' שבו רוג'ר הוביל 5-2 בסט הראשון, רפא קרא לטריינר ואחרי ההפסקה לקח את הסט 5-7.
&nbsp
זה "טריק" שמשתמשים בו, אפשר להתווכח על הספורטיביות של הטריק הזה, ועם כל הערכתי לרפא כספורטאי (ויש הרבה הערכה על רוח הקרב של השחקן הזה) - זה משהו שהוא כן עשה בעבר, או לפחות בחר לעשות בתזמון "נוח" בשבילו, בין אם במתכוון ובין אם לא.

tennis troll

New member
בכל מפגש בין פדרר לנדאל הנתון שהכי מעניין אותי הוא ניצול נק'

השבירה של פדרר. היה גמר רולאן גארוס עם נתון זוועתי של רוג'ר, הפעם זה 3/7. לא הנתון הכי טוב, אבל זה הספיק הפעם.
לסיכום, נדאל נחנק מנטלית במערכה הראשונה והשלישית, פדרר נחנק רק במערכה השנייה.
מי שטעה פחות ניצח, או מי שהיה התקפי יותר ניצח. תלוי איך מסתכלים על זה.
&nbsp
אגב, הסרב לגוף של נדאל הרג את פדרר היום. הוא חייב למצוא פיתרון לזה.

kingRF

New member
זה מדהים אותי כל פעם מחדש כמה חוסר האמונה ברוג'ר מקיף

הבן אדם עם 88 תארים (87 מבלי לספור את היום ), מתוכם 17 סלאמים, יותר מתשעים מיליון דולר מכספי זכייה, אינספור שיאים והוא עדיין בטופ של הטופ גם בגיל 34, אבל ברגע שנדאל מולו - והפאניקה באינטרנט מתחילה לצוף כאילו הוא עכשיו התחיל חוג ג'ודו והוא מתמודד עם האלוף האולימפי. קצת פרופורציות.
&nbsp
מבלי להמעיט כהוא זה מנדאל, שהוא שחקן ענק ובן אדם מקסים, המשטח, המיקום והכושר שהשניים האלו הגיעו איתם לגמר (השבוע ובכלל השנה ) לא הצדיקה את רידוד השיח למאזן הישיר ביניהם או רק ל"כמה נדאל נכנס לו לראש".
&nbsp
זה ממש לא מכוון לדנה או אחרים, שמגיבים כאן שאני מבין את הלוגיקה שעומדת מאחוריהם (למרות שכבר כתבתי שאני לא שותף לה ), אלא לאנשים שאמורים על פניו טיפה להתמצא בענף. ה-24 שעות האחרונות ברשתות החברתיות ובאתרים מסוימים היו ילדותיות להפליא.

tennis troll

New member
אתה ראית את פדרר היום?

נכון שהוא אנושי והכל, אבל היו לו כמה עליות לרשת שטותיות והחזרות נוראיות. אתה אומר שפדרר בכושר טוב, אז למה אתה מייחס את המשחק המאוד בינוני שלו היום, אם לא לנחיתות מנטאלית מול רפא?

kingRF

New member
ראיתי, בניגוד לצורף (ולמקנרו ), אני לא מסכים שהכל בראש

זה מרכיב חשוב מאוד בספורט יחידני אינטנסיבי כמו טניס, אבל לפעמים אנשים עושים שטויות כי הם עושים שטויות. לא מתוך נחיתות מנטאלית, אלא בגלל בחירות שגויות או קושי לבצע את החבטה שבחרת כי היא פשוט קשה טכנית לביצוע. לצבוע את הכל בצבע אחד כמו שצורף עשה בשידור, זה לא רציני.
&nbsp
שנית, לא אמרתי שפדרר בכושר טוב. הוא במגמת ירידה, מובנת, מאז השיא של יולי - אוגוסט - ספטמבר עד חצי גמר US OPEN.הטורנירים האחרונים היו די פרווה. היום, כמו בשאר השבוע, הוא היה טיפה יותר טוב מהאחרים וזה הספיק בשביל לעשות את ההבדל, אבל עדיין רחוק ממה שהוא הראה רק לפני זמן קצר.

אני לא מומחה לשפת גוף אבל הוא נראה מאוד מתוח היום

וקצת חסר אמונה בחלקים. יותר מאשר מול יריבים אחרים. לפדרר יש איזו הבעה של יהירות חיובית כשהוא מול שחקנים אחרים, אולי זה מזויף אבל יש משהו בהופעה שלו של נראה אותכם מנצחים אותי. היום מול נדאל זה היה ברור שהוא מאוד לא נהנה מהמחשבה שהוא יכול להפסיד את זה. יפה שהוא סגר את זה בסוף אבל זה היה קרוב מאוד והיה יכול ללכת לשני הצדדים בשלישית.

tennis troll

New member
אני מסכים. תראה גם כמה קאם און ושאגות פדרר הוציא בזמן המשחק,

דבר שמצביע לרוב על חוסר ביטחון ורצון לשדר ליריב (במקרה הזה הנמסיס שלו רפא) משהו.

tennis troll

New member
לא יודע מה לגבי סרינה, אבל אתה מוזמן לבדוק את התגובות של

פדרר במהלך משחקים מול נדאל, מה הפנים שלו משדרות, לעומת משחקים אחרים.

למעלה