אז גם אני חפשת משפחה!

דלעת

New member
אז גם אני חפשת משפחה!

אכתוב כמה פרטים על המשפחות שידועות לי אפשטיין - מפולניה, סבה של סבתי היה רב. אני לא בדיוק זוכרת את שמו, רק משה (אבל היה עוד כינוי) קרמר - גבול אוקראינה-רומניה (אני חושבת שהמקור מגרמניה) אדלמן - פולניה (ממש לא ידוע לי כלום) אודלסמן - לייפציג גרמניה. אם למישהו יש מושג קלוש \ איזשהוא קשר... אשמח מאוד- מאוד אם יודיע לי! תודה ובהצלחה לכולם!

א77

New member
צדיק גדול ונחבא התגורר בכפר גדעון

הסמוכה לעפולה. זכיתי להיות בביתו, אם ניתן להגדיר זאת כבית. הוא נפטר כמדומני לפני כארבע עשרה שנה. שמו היה רבי משה קרמר, בחייו ידעו עליו, אם כי רק לאחר פטירתו הבינו הכל כי מה שידעו אודותיו היה כאין וכאפס. שהרי היה מגלה הרבה פחות מטפח, ומכסה הרבה יותר מטפחיים. הוא לא הוןתיר אחריו זרע בר קיימא. אבל שמו נתפרסם, ואודותיו גם נכתב הרבה.

דלעת

New member
איפה ניתן למצוא...

מידע על אותו איש? (ותודה, כמובן!) אם למישהו ידועים עוד דברים או יש עוד מידע...?

א77

New member
כפר גדעון=התישבות חקלאית חרדית

ר´ משה קרמר התגורר עם זוגתו בבית, בנוי מדיקטים, שנים הוא היה שם בצורה כזו. כמדומני שבצעירותו היה מלמד = מורה בחדר המקומי. האדם הזה שבדמיונך וודאי נראה כגדל פרא. היה בלבוש נקי, בעל הדרת פנים ואור עילאי ששרה עליו. אדם רוחני מאד. לפתחו היו משחרים הרבה הרבה, לקבלת עצה ותושיה, והעיקר והחשוב לקבל ברכתו. הוא לא שייך לזן של ה"באבות" או ה"מקובלים". הוא פשוט היה צדיק, שהקדיש את כולו לזולת. האיר פנים לכל אחד. והאיך נהרו אליו ההמונים?! זאת בעקבות חיבתם של גדולי ישראל נשמתם עדן אליו. למיטב ידיעתי, ביקרוהו בשעתו הרב הקדוש רבי אהרן מבעלז, שנפטר ב1957. גם האדמו"ר מסטמאר בביקורו בארץ ביקרו. האדמו"ר מסאטמאר נפטר ב1981 כמדומני. הוא היה ממוצא הונגרי או גאליצאי. היה ערירי, אך גידל בביתו יתום מסכן, כספי צדקה לאלפי ורבבות היו עוברים דרכו, חיתן יתומים ויתומות. בקיצור זה מה שאני יודעעליו בשלב זה. אמנם אין זה ממה שבקשת, אבל כרגע הינך יודעת על האדם פחות או יותר, מכאן יש קצה חוט ... נזכרתי רק שבשנותיו האחרונות ממש, עקר לירושלים. שבת שלום וחג שמח

נחי

New member
כפר גדעון

כפר גדעון היה אחד היעדים הראשונים של התישבות חקלאית דתית (מטרנסילווניה).האם ידוע מהיכן היה אותו ר´ קרמר?

נחי

New member
כפר גדעון

כפר גדעון היה אחד היעדים הראשונים של התישבות חקלאית דתית (מטרנסילווניה).האם ידוע מהיכן היה אותו ר´ קרמר?

TheShis

New member
משפחת KREMER בכפר סאניסלו

(על גבול רומניה-הונגריה). לפי עדויות שסבי המנוח סיפר לסבתי, הוא היה דור שישי שנולד בסאניסלו וכל אבות אבותיו קבורים שם. מכיוון שסבי היה ניצול שואה (פרטיזן), והוריו נרצחו באושוויץ, המסקנה המתבקשת היא, שבסאניסלו אמורים להיות קבורים ארבעה דורות של בני ובנות משפחת KREMER. הצלחתי לקבל הצלבה לגבי מספר הדורות שהתגוררו בכפר ממקור אחר (חי ונושם - עד 120), אבל כל מאמצי לבדוק את העובדות בשטח עלו בתוהו עד כה. הייתי מעוניין לדעת באם עדיין קיים בית הקברות היהודי בכפר? ואם כן, כמה KREMER´ים קבורים בו. למישהו יצא לחקור את האיזור? הכפר סאניסלו נמצא כ-10 ק"מ דרומית מערבית לעיר קאריי (נאד-קארוי, בהנוגרית), שנמצאת כ-30 ק"מ דרומית מערבית לעיר סאטו-מארה (סאטמאר, בהונגרית).

ראם ערן

New member
רבי משה אפשטיין

על פי הספר אוצר הרבנים של הרב נתן צבי פרידמן: 1) רבי משה אפשטיין בן הרב ישעיה אפשטיין נולד:1880 (תר"מ).ב1931 ראש ישיבה בתורת חיים בירושלים. נפטר:ב אלול 1955 2) רבי משה אפשטיין רב בקלצק נספה בשואה. מקווה שיש בזה עזרה חג שמח ערן

דלעת

New member
נתתם לי קצוות... ../images/Emo171.gif

ואני בהחלט אשאל אם הם מתאימים. בכל אופן, תודה שעניתם, ואשמח לעוד מידע, אם. כל אופן, אני מאחלת לחברי הפורום (המאוד- מאוד נחמדים!!) חג שבועות שמח ושקט!

דלעת

New member
ד"א ../images/Emo171.gif

משפ´ אדלמן מעיירה שקוראים לה פולב. בפולין. אפילו ביקרתי שם! שכחתי, סליחה! ושוב, חג שמח!

למעלה