אז במה לפתח? JAVA או .NET, דילמה קטנה...

Sea Bass

New member
אז במה לפתח? JAVA או .NET, דילמה קטנה...

שלום לכולם.
יש לי דילמה ואשמח לשמוע את דעתכם על הנושא.
אני מתפתח בדוט נט מספר 6-7 שנים ומרגיש נוח בסביבה.
נגעתי ופיתחתי בהמון דברים כמו הרוב פה:
...TASKS , WCF, MVC , SQL-SERVER , EF
בכלל בכל מה שמפתח .NET בדרך כלל נוגע.
לאחרונה עלה לי רעיון למוצר שהחלטתי לפתח אותו תוך כדי עבודה (זאת אומרת אחרי שעות העבודה ואולי תוך כדי פה ושם כשיוצא).
אמרתי לעצמי שאם כבר אני מתחיל לפתח משהו חדש אז למה שלא נפתח את זה בשפה אחרת ואולי על לינוקס , עם טכנולוגיות שונות וככה נלמד גם דברים נוספים.
אני מאד מאמין במוצר שאותו אני הולך לפתח אך גם מאד ריאלי בו זמנית ויודע שרוב הסיכויים דברים לא יצליחו אז לפחות נלמד משהו חדש.
חשבתי לפתח את המוצר ב JAVA על לינוקס, וככה גם ללמוד (למרות המקביליות המאד ברורה בשפה) על הדרך לינוקס ו JAVA.
אך למרות כל זה, אם אני אתחיל לפתח את זה בדוט נט הדברים ילכו הרבה הרבה יותר מהר כי זו הסביבה הטבעית שלי. מה גם שאם ישנן שעות מתות בעבודה וה VS כבר פתוח, אז עושים SWITCH לפרוייטק האישי ונותים שם עוד כמה שורות קוד.
אז גם אם לא הסברתי את הדברים הכי ברור, אני לבטוח שרובכם מבינים את הסיטואציה (ןאפילו הייתם בה פעם או פעמיים) ואשמח לשמוע מה אתם אומרים,
לפתח את המוצר בשפה אחרת על פלטפורמות אחרות או להישאר במיקרוסופט, ואם שום דבר לא יתקדם, אז לא כל כך למדתי על הדרך.

תודה רבה.

nocgod

New member
תהיה אמיץ - vNext על לינוקס :)

אני קורא עכשיו הרבה חומר על vNext וכל הירקות מסביב, כמובן ef7 המשוכתב לחלוטין
שיחקתי עם C#6 ועם הפיצ'רים החדשים שהוא מביא (והתאכזבתי שאין AOP כחלק מהשפה)

אם הפרוייקט הזה הוא וובי, לך על זה. תלמד את הטכ' החדשות ובנוסף תוכל להציג לכולם (לנו וגם בעבודה) פרוייקט vnext שמשתמש ב dnx core ורץ על raspberry pi :)

Sea Bass

New member
המוצר בכלל לא WEB.

למרות שעתיד להיות UI למערכת, המוצר אינו מוצר UI, אלא יותר מוצר המקבל נתונים מהמון מערכות ומבצע חישובים כאלה ואחרים.
על פי קינפוג המערכת (שזה ב WEB) המערכת מבצעת את החישובים.
כמו כן, המוצר כולל Add-on ל Outlook ו Service לשרת Exchange או לכל שרת דואר נניח.
אז אני לא חושב שהכיוון הזה הכי נכון...

nocgod

New member
הפרטים משנים משחק

מקבל - כאילו fetches from 3rd party או מקבל כאילו receives from other services?
מה קשורה ג'אווה אם אתה רוצה לפתח תוספים לאוטלוק או אקסצ׳נג?
ולא בדיוק הבנתי איפה לינוקס נכנס לתמונה, הוא יחזיק שרת אגרגטור שמביא מידע לפי בקשה?

Sea Bass

New member
זה שצריך לכתוב

תוספים ל Outlook או Exchange לא אומר שכל המערכת חייבת להיות כתובה ב .net לא?....
לינוקס נכנס לתמונה איפה שכל שרת שמריץ קוד נכנס לתמונה. לא משנה עם זה סרביסים שרצים עליו או שהוא בתור שרת Web..

nocgod

New member
נו אז למה לא vnext?

ייתן לך כל מה שאתה צריך בשביל web services ו MVC, כולל עבודה עם DB ישירות או באמצעות EF :)

כמה דברים.

קודם כל, מה שאמרת על לעשות פרויקטים בעבודה, הוא חמור מאד, ואני במקומך הייתי נזהר. אתה יודע שאין אנונימיות ברשת, ויכול להיות שהבוס שלך גולש פה, או אלה שעובדים אתך. וכמו שאומרים, דברים שיצאו מפיך - אינך אדון להם.
גם בהתעלם מעניין הסכנה, הייתי נמנע מזה לחלוטין. הרבה דברים אפשר לעשות בעבודה. לכתוב קוד פרטי זה קו אדום שאני ממליץ לא לחצות.
&nbsp
לגופו של עניין, בפרויקט פרטי אתה צריך להיות מהיר, יעיל, ומקצוען. אחרת זה לא יעבוד. אין פה צוות שיעזור אחד לשני. מה שאתה לא יודע לעשות - לא יתבצע. ותחשוב על תוכניות הדוט נט הראשונות שלך, איזה זוועה הן היו. כך תראה גם תוכנית הג'אוה שלך. ולכן במקרה שלך, (ואני לא נכנס בכלל למה אתה כותב, למה זה משמש, וכן הלאה) כתוב רק בשפה ובטכנולוגיה שבהם אתה מקצוען. אחרת זה ירד לטימיון.
דבר נוסף: כייזם, אתה צריך פחות להתעניין בטכנולוגיה. אתה חובש כרגע את כובע היזם. אתה רוצה את המוצר שלך מהר ככל האפשר, ובזול. אתה שואל את המתכנתים הפוטנציאליים (שניהם זה אתה): בכמה זמן אתה עושה לי את זה? איש הדוט נט, עונה: שבועיים להרים אב טיפוס, וחודשיים לגרסה ראשונה עובדת. איש הג'אוה קצת מגמגם. תראה, אני צריך ללמוד, יקח לי קצת זמן... אולי בעוד חודש יהיה לך אב טיפוס. מוצר? אין לי מושג. מייד אתה מפטר אותו. כי לך אין שום סנטימנטים לא לג'אוה ולא לקובול. מצידך שיכתבו בויז'ואל בייסיק. אני מקווה שקצת הארתי את הנושא.
&nbsp

למעלה