אז אצלנו היה ככה

שש שבע

New member
אז אצלנו היה ככה

הבן והכלה החליטו שהם מקבלים את ההזמנה של החברים לחגוג איתם . "למה לחברים? מה אין לכם משפחה?" אני שואלת, ולו רק בכדי שלא יגידו שלא איכפת לי מהם. "יש משפחה, תמיד אנחנו עם המשפחה, אז לגוון..." אפשר לחשוב כולה נשואים שנתים,,,אבל שיהיה "יופי, תגוונו..." אנחנו אירחנו את אחותי, חברה שלה, שהיא בת יחידה , גרושה פלוס שנים, ואת ההורים שלה, אנשים שקטים ומקסימים. האוכל היה מוצלח ובהתחשב בכך שהיה צריך להכין גם אוכל צמחוני, גם עוף, וגם ללא אוכלי קטניות, אז הכנתי הכל וכולם יצאו שבעים ומרוצים. אמא של החברה בתחילה ביקשה מתכון אחד, ועוד אחד, ועוד אחד, בסוף התיאשה..."את צריכה לכתוב ספר..." היא אמרה "כן יש לי הרבה חומר עוד לפני ספר בישול..." "אני מעריצה אותך, רק לבשל ל-8 אנשים כל יום..." ו"איך את עובדת כל הזמן...תנוחי..." וזהו, אצלנו כל אחד קורא קטע מההגדה, הלכו צחוקים, כי כל אחד עם הבדיחות והסיפורים שלו. הילדים היו חמודים, ו...זהו בעשר וחצי היינו אחרי הסדר, ישבנו בסלון כולנו מתים מעיפות, אבל לא בא לנו לישון, היה מעולה....

אז בואו נעשה שירשור- איך היה?../images/Emo8.gif

ואצלי היה כך:
בבוקר מוקדם התעוררנו
בעלי הלך לעשות טבילה וביעור חמץ
אני והודיה נשארנו בבית וחיכינו שיבוא (אחרי שטיפת הרכב גם) התארגנו (כמה תיקים בשביל ערב אחד יוו'אלי) עלינו קודם להגיד חג שמח לאמא שלו ואז ללכת לבית הוריי. מה אגיד לכם????????????
גועל נפש!!!!!!!!!
אם שם חשב בעלי לעשות את החג אז באמת חבל לו על הזמן!!!!!!
בשעה 13:30 בצהריים הבית שלה עדיין חמץ חמץ חמץ !!!
לחם, קרקרים, ממתקים מפוזרים דבוקים לרצפה ומה לא???????????????
לא שתינו כוס מים! אמרנו חג שמח הלכנו! הגענו לאמא שלי ונכנסנו הישר ליחידת הדיור שצמודה אליה והייתה בזמנו שלי, וווואאאאאאוווווווווו כמה מרגש להכנס ולהריח נוסטלגיה שמנו התיקים ובעלי הלך להביא את הלול לילדה ויאלללללללה ארוחת צהריים (חייב צריך יהיה לא????????) הבית של אמא שלי
(ושתבינו , היא בת 65 ולא בריאה ויש לה בית ענק) היה מבהיק ומבריק בנקיונו ריחות תבשילים ונינוח הזעפרן הגיע עד לסוף הסמטה (כבר בכניסה אמרתי לבעלי "פתח חלון תריח את הריח של הזעפרן של אמא שלי- אצל אימי מבשלים רק עם זעפרן בפסח) ישבנו לאכול ועשיתי לה בדק סירים, מה היה שם? דגים חריפים ולא חריפים, בשר ראש עם זיתים, לשון עם פטריות, מרק , עוף בעלי סלק, קציצות , צלי עם פולים. והסלטים?????????? סוף הדרך!!!!!!!!!!
רק מהסלט חצילים והמטבוחה והסלק אדום עשיתי ארוחה שלמה עם מצות. (בעלי נזף בי היות ואכלתי מצה לפני הברכות- לא מעניין אותי ! הייתי גוועת ברעב ולא הייתי מוכנה לוותר) סיימנו לאכול והודיה בנתיים ניקרה לה עד הארוחה שלה. נחנו צהריים ופיצחנו פיצוחים ולבנתיים מקלחות ועריכת השולחנות (בכל זאת משהו כמו 30 איש) בשעה 19:00 כולם התייצבו דום ויאללה להתחיל בחאפלה.......... מה אגיד לכם?????????? חוץ מרעש אימים שהילדים עשו
היה שמח ומבדר
עשינו קיצור דרך בהגדה כי היינו רעבים פחד (בעלי כעס שלא גמרו אותה והוא קרא לבדו)והיה שמח עד 24:00 בלילה. אחיותיי כמובן עשו פינוי ונקיון ולי לא נתנו לעשות שום דבר!
גיסתי הקטנה כמובן ישבה בשולחן ולא הזיזה אצבע חוץ מלאכול (מה חדש??
) והיה מעייף וכיף אמיתי!
והיום מה מחכה לי ???????????
מלאן כביסות של החג
(אבל לפחות הבית נשאר נקי
) זהו.,

פאקצה

New member
ואצלי היה %@$ במלא מובן המילה ../images/Emo7.gif

העיקר שאני אחרי ..... ובעבודה יצאתי מעבדות לחרות הבוקר עם הגיעי למשרד

bluemoth

New member
פקאצה, אני ממש מזדהה...../images/Emo140.gif

אל תתבעסי. לפחות למדנו שבחגים הבאים נחגוג עם אנשים אחרים... אנשים שבאמת חשוב להם שנרגיש טוב בחברתם, ולא כאלה ש"ירגישו טוב" עם זה שבאים איתם... את יודעת - רק בשביל מראה עיניים
.

שש שבע

New member
איך הייתם רעבים פחד אם אכלתם מדבוחה

עם מצות? ובאמת אסור לאכול מצות לפני הסדר. ואת הגיעת לזמנים טובים שבעלך נוזף בך ולא להפך :} ואפשר לחשוב איזה אורך ההגדה, גם ככה קצרה .

אלא מה?../images/Emo8.gif

הייתי כל כך רעבה מהבוקר שלא יכולתי להחזיק מעמד, מה לעשות?????? אבל בעל של אמא שלי קורא הגדה כאורך הגלות כל מיני שירים עפ"י העדה המרוקאית ואחי כל הזמן העיר לו וככה זה בכל פעם נעצר מחדש. אסור לאכול מצות לפני החג אבל אני הייתי רעבה רצח!!!!!!!!!!!!!

TJSBZ

New member
שש שבע אני באמת מאד שמחה שנהניתם

אצלנו היה ככה ככה. קודם כל, אני אסביר לכן את הפרוצדורה: אני הזמנתי לסדר אצלי. אבל, מכיוון שדודה שלי החליטה שהיא נשארת בארץ עד אחרי החג (היא מתגוררת בחו"ל בשנים האחרונות), ובעלה החליט שהוא בא, והם החליטו להצטרף אלינו, יצא שהיינו יותר מעשרה, שזה המקסימום שאפשר לארח אצלי. אז... אחרי כל הבישולים ניידתי הכל לבית אבי, קניתי כלים חד פעמיים יפים, ערכתי אצלו שולחנות וכו'. הסדר היה בביתו, העבודה עלי. היינו 12, ואז... אבא מתקשר אלי ב-15:00, ארבע שעות לפני שכולם מתאספים ומספר לי שאחות של דוד שלי החליטה לנסוע לאילת עם הילדים שלה, ולכן אמא שלו, הסבתא של בני דודים שלי, נשארת לבד, ואם אפשר שהיא גם תבוא. אז היינו 13. הילדים של אחי עשו בלגן, אבא שלי שרף לי שתי מנות בחימום, כי שם על תחתית התנור, אבל סה"כ היה כיף, בעיקר בזכות הילדים של אחי שעשו שמיח. בלילה כשכולם התפזרו, אחסנו שאריות במקרר, זרקנו המון שקיות זבל, והלכנו. אתמול קפצנו אליו, לקחנו השאריות, לקחנו היין שאחי קנה - לא סתם אני נותנת לאחי להביא יין בלבד כל שנה. הוא מביא יין טוב, ותמיד בקבוק אחד יותר ממה שצריך, ונשאר בשבילי - שטפתי הסלון מהלכלוך של האורחים, סידרנו לאבא מחדש את הבית, וחזרנו לשלנו. הכי אני שמחה שהשנה באמת הצלחתי לא להעמיס עליו עבודה כמעט. רק את העוף הוא הכין, כי אני צמחונית לא נוגעת. הוא הכין, אחי פרס ובת דודתי הגישה. שיהיה בריא אבא שלי, איך כל שנה בסדר הוא מכין עוף עסיסי שכמעט מחזיר אותי לסורי...

שש שבע

New member
את גם לא צמחונית בנשמה

מתי הפכת צמחונית ולמה? שום עוף לא "יחזיר אותי לסורי" כי לא היה "סורי" מעולם לא אהבתי עוף, ולא בשר, ואני חושבת שלעולם לא אגע בזה. אומרים עלי שלא מבינים איך אני מבשלת עוף כל כך טוב בלי לטעום. אבל ככה אצלי, לא טועמת כלום. גם לא עוף ולא יודעת איך הטעם שלו, למרות שהריח מעולה, וכל הקרניבורים טורפים אותו. שכן שלנו אומר שאישתו "מכבסת" עוף, שמה עוף בסיר קצת טיפ לכביסה....

גם אמא שלי יודעת ל"כבס" עוף ../images/Emo8.gif

באופן יוצא מן הכלל
לדעתי ככה זה המרוקאים של פעם אמא שלי פשוט לא אוהבת את החיה הזאת. תני לה הכל לבשל והכי מסובך אין לה בעייה אבל עוף??????????? אין מצב!!!!!!!!!!

שש שבע

New member
טבח טוב יודע לבשל אפילו נעל ישנה

תשאלי את אהרוני..... המרוקאים של פעם. חשבתי עברו מן העולם. אלה לא ממש יודעים לבשל, הם שמים המון שמן , והמון המון חריף שלא ירגישו את הטעם....

מה???? חבל לך על הזמן ששית

ליד אמא שלי אי אפשר לעמוד בבישולים!!!!!! אבל עוף???? היא פשוט עושה אותו חיוור וזה מה שנותן לו מראה של "כיבוס" אבל הטעם הוא טעם גן עדן. לי זה לא משנה הצבע כי הטעם הוא טעם (כמו שאמרתי).

גילה25

New member
אני מקנאה

ואצלי חמותי לא הפסיקה להגיד לילדה בת 6 זונה, משוגעת, ולתת לה מכות, ככה היה החג אצלי. חג שמח לכולם.

מהההההה??????../images/Emo5.gif../images/Emo123.gif

איזו סבתא זו???????????? תרשמי אותה לבית משוגעים!!!!!!!!!!!!! גועל נפש ממש. איחסאאאאאאאאאאאאאאאאא חסר לה שהייתה נופלת לי בידיים. זאת סבתא?????? זאת.......!

שש שבע

New member
תתרחקי ממנה כמו מאש

או שהיא תהרוס לך את הילדה. אסור להיות ליד אישה כזו, אני הייתי מפרקת לה את הצורה במקומך.

bluemoth

New member
../images/Emo5.gif../images/Emo46.gif../images/Emo46.gif../images/Emo46.gif../images/Emo46.gif../images/Emo46.gif../images/Emo46.gif../images/Emo46.gif../images/Emo46.gif

מה זה????? לקלל ככה ילדה בת שש? להרביץ???? באיזו זכות? לא היה מי שיעצור אותה?????? חכי חכי... הילדה הזאת עוד תגדל ותזכור טוב טוב מה עשו לה... (כמו שאני זוכרת וסגרתי חשבונות מאוד כואבים עם ההורים והסבתא שלי כבר לפני שנים). יש אנשים כל כך מטומטמים בעולם הזה. אני מתפלאה איך הם הגיעול גיל בגרות.

sovlanit

New member
גילה25,מ ז ע ז ע ! כואב

לי הלב לקרוא... ומי יצא להגן על כבודה של הילדה?...

גילה25

New member
בעלי היה בעלם

אני הייתי צריכה להרגיע אותו, ממש מסכן. כואב לי על הילדה, המקסימה שלי אמרה לי אמא היא הרסה לי את החג. תבינו "החג היה אצלי בבית" כל המשפחה שלו. ממש ממש כואב. הלב ניקרע לי.

sovlanit

New member
בעלך היה בהלם ובאלם???

חמודה,אני יודעת שבריאות הנפש והגוף של הילד יותר חשובה מ"מה יגידו האנשים". לכן,הגיעי למסקנות בעצמך!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

למעלה