אז אני עוברת דירה

אז אני עוברת דירה

ולדעתי ראוי לפתוח שרשור חדש לכבוד המאורע. אז מה קורה בעצם? אני עוברת לדירה נחמדה וכמו תמיד מעבר דירה כרוך בהוצאות הכרחיות וגם... פחות הכרחיות, אבל נחמדות. הדבר שהכי דחוף לי זה כיסויים לספה/כורסאות, אני מביאה מההורים ספה עם ריפוד לא משהו + שתי כורסאות זקנייות שאני מתכוונת לחבר אותן, במקור הן היו בחדר שלי אצל ההורים וכיסיתי אותן בכיסוי לבן נחמד + שתי כריות בצבע יין, ויכול להיות שהמצב ישאר ככה בדירה החדשה, ועל כן אני צריכה להתאים את הכיסוי לספה שלא יהיה בלאגן צבעוני מזעזע. אפשרות אחרת היא לקנות כיסויים זהים. אם כבר מדברים על זה - יש הפרשי גובה בין הספה לכורסאות, תגידו לי בבקשה שזה לא נורא/תציעו לי איך לפתור את זה... דבר נוסף שאני צריכה זה תנור אפייה, הוצאה לא קטנה אבל הכרחית (אני בשלנית שחבל"ז). כמובן שאם כבר קונים אז כדאי משהו טוב. עם זאת, אני עדיין אשמח לשמוע אם מישהי כאן מכירה במקרה מישהו שמוסר תנור במצב טוב/מוכר תנור יד שנייה במחיר סביר. עוד דבר שדרוש - שולחן מחשב, השולחן הנוכחי שלי גדול מדי. זה לא דבר יקר אבל אני אשמח בכל זאת לקבל המלצות. בנוסף לא תזיק לי ארונית למקלחת, לדיירים הקודמים הייתה ארונית גבוהה כזאת שהשתלבה מצוין, הם לא ידעו להגיע לי איפה קונים כאלו. וכמובן - אשמח לשמוע על רעיונות על דברים שלא חשבתי עליהם שנדרשים לדירה חדשה.

בלונד23

New member
מזל טוב ../images/Emo70.gif הנה המדריך למעבר דירה שלי :)

אני זוכרת את הימים שרק עברתי מהבית של הורי, זה היה כיף גדול! יכולה לחלוק איתך מה אז עשיתי כדי למזער הוצאות. מכיוון שרציתי מיד להשרות מצברוח טוב בדירה, המפתח שלי היה צבע. קודם כל הלכתי לאייס/הומסנטר, ומצאתי במקרה כמה פחיות צבע במבצע, שהיו בצבעים תואמים של צהבהב, חום-טרקוטה, וכתום-אפרסק. קנתי יגם צבע לבן והתחלתי לערבב - קיר אחד עשיתי בחום-טרקוטה (בלי לערבב), קיר אחד באפרסק, והשאר בצהבהבים שונים שיצאו לי מהערבוב עם הלבן. את כל זה עזר לי לצבוע חבר טוב, וכבר הדירה היתה חמימה ומשעשעת. דוגמאות על הקיר: בחדר השינה, על קיר הטרקוטה, עשיתי דוגמה פרחונית עדינה על איזה גומחה שהיתה שם בקיר. רק לאורך פס אחד בגומחה, וזה נתן המון. עושים את זה באמצעות סטנסיל, צבע קיר רגיל ומברשת או ספוג, אפשר לקנות בכל חנות יצירה כמו פנאי לי בדרך בגין בת"א. וילונות: מאוד מחמם אווירה. הלכתי לכיופים, שזה חנות גדולה לצורכי בית מול המרכז המסחרי בירקונים (יש גם כאלה בקינג ג'ורג' בת"א). רכשתי שם וילונות לחדר השינה בזיל הזול. מוט לווילון רכשתי בזול בשוק פ"ת - והנה איזה שדרוג מדהים! אגב, הווילונות היו בגוון שמפניה שהתאים לקירות החומים-צהובים. פוסטרים ותמונות: לא היו לי מספיק אז הדבקתי כמה פוסטרים שקניתי בחו"ל על קאפה. חוסך מסגור, נראה יפה, קל משקל לתלייה. אחלה. מנורות מאיקאה - המנורות שלהם נורא זולות ויפות ומחזיקות שנים. רכשתי מנורה עומדת לסלון אולי ב 80 שקל, מנורת קריאה, מנורת אווירה ב-25 שקל. הכול סבב סביב הצבעים הצהובים-כתומים + הרבה אבזרים באדום: כריות, אגרטל, כיסוי ספה אדום, פמוטים עם נרות וכו'. כיסוי הספה: הלכתי לחנות בדים (יש מלא בנחלת בנימין, אני הלכתי לחנות במדרחוב בפ"ת) ושם בחרתי בד בגוון יין וביקשתי לגזור למידה הרצויה. זה לא היה הכי יפה, אבל עד שקניתי לי ספה נורמלית, זה הסתיר את הספה הישנה שקוששתי מסבתי. רהיטים: קושש כפי יכולתך... פינת אוכל ישנה שחברים רצו לזרוק - לקחתי. תנור אפייה לקחתי מהורי, טלווויזיה בהתחלה לא היתה לי ואח"כ סבתי קנתה לי, וארון בגדים גם כן סבתא קנתה לי (הזמנתי מאייס. 1000-1200 שקל ויש לי אותו עד היום). את הדלת החלפתי לפלדלת מצופה בגוון חום-כתום. רק ארונות קניתי. אמבטיה - הזמנתי משפץ אמבטיות שציפה לי את האמבטיה הישנה והמגעילה שהיתה בדירה, והחלפתי ברז בעזרת אינסטלטור. רכשתי באייס ארון קטן לתלייה עם מראה, מעל הכיור. היו לי ם מדפי אחסון, אבל אם לא היו לי הייתה עושה מאיקאה או קונה ארון פלסטיק של אמבין. בררי בחנויות אמבין, יש להם מלא סוגים וגדלים. אופציה אחרת: ברחוב הרצל בת"א יש חנויות שמתמחות רק באמבטיות, שם תמצאי גם שדרוגים כייפיים כמו ידיות יפות לארון הקיים. אבל שם די יקר, זהירות... לאמבטיה אני אוהבת לשפר עם אקססוריז: מתלה יפה, שטיח אמבטיה צמרירי שקונים בשוק או בסופר, וכמה מדבקות שמדביקים על החרסינה (חידוש מדהים ללא שיפוץ) - קוראים לזה המדבקות של שלי, וקונים אותן בפנאי לי בת"א או בכיופים, החנות שהזכרתי מקודם. בכלל, בכיופים תמצאי ממש הכול לבית. והכי חשוב שלט לדלת! את שלי עיצב חבר טוב, שהדפיס לי את העיצוב על מדבקה, ואותה הדבקתי על הדלת.

את מקסימה ../images/Emo24.gif

אבל רק למען הסדר הטוב: אני לא עוברת מבית הוריי, אני כבר 5.5 שנים לא גרה אצלם ועברתי כבר 3 דירות... היות שכך את רוב הרהיטים והאביזרים יש לי. תמונות גם יש לי, סבא שלי צייר חובב ויש לי כמה תמונות מהממות שרק מחכות שיהיה לי איפה לתלות אותן (בדירה הנוכחית השותפה דאגה לכל עניין העיצוב וזה כלל גם את התמונות... לא השאירה לי ממש מקום). גם ארון עם מראה לתלייה מעל הכיור יש לי, כשעברתי לדירה הנוכחית קניתי אחד כזה בהום סנטר שעלה סכום מצחיק ואני מאוד מרוצה ממנו. לקושש אני יודעת... ככה השגתי הרבה דברים, רק שלהשיג תנור זה באמת לא פשוט ונראה שאין מנוס מקנייה. המדבקות של שלי נשמעות כמו משהו ששווה לבדוק, איפה החנות בדיוק? קצת אחרי שעברתי לכאן היה איזה מבצע של נייר טואלט לילי שכלל מדבקות גירוד של הכלבלב, ועם זה קישטתי את המקלחת כאן, אני מתה על דברים כאלו. תודה רבה על העצות, אני עושה לי רשימה של חנויות שכדאי לבקר בהן לקראת/אחרי המעבר וכיופים/פנאי לי נכנסו לרשימה, אשמח לקבל כתובת מדוייקת.

לגבי תנור - כדאי לבדוק ביד2, לפעמים יש שם

אחלה מציאות. וגם, תכף מסתיימת השנה, והמון חנויות מורידות מחירים ומנסות להפטר מסחורה - כדאי מאוד לעקוב אחר מבצעים בשבועיים-שלושה הקרובים. ומצטרפת להמלצה על איקאה, יש להם אחלה פיצ'יפקעס... ופתרונות איחסון מעולים ולא יקרים (מה שמזכיר לי, שאני חייבת לנסוע לשם בקרוב! עוד יש לי כמה ארגזים לא פרוקים מהמעבר האחרון, שאני לא מוצאת להם פתרון...) בהצלחה! שיהיה מעבר קל...

בלונד23

New member
פרטים על המדבקות של רונית לחרסינה באמבטיה

טעיתי-זו רונית ולא שלי! חחח (התבלבלתי עם "הגלויה של שלי") http://www.bnebetcha.co.il/ronit/ כאן תמצאי אותן וגם רשימת חנויות שבתוכה גם פנאי לי - מנחם בגין 126 (דקה הליכה ברגל מעזריאלי). כיופים: http://www.kiufim.co.il/contact.php תנור את באמת יכולה לקנות מיד2. קניתי משם מזגן נייד פעם, היה מצוין!

Ggirl1

New member
אני קניתי תנור מיד2

לפני 3 שנים עברנו דירה וממש לא היה לנו כסף להשקיע על תנור קניתי מיד2 תנור שעדיין עובד סבבה ב 400 ש"ח צריך פשוט קצת לחפש ולהשקיע זמן

niya

New member
קודם כל מזל טוב../images/Emo24.gif

מעבר דירה... סיוט של דבר עד שגומרים לפרק את הארגזים, אבל אחד הדברים הכי כיפיים זה לשבת עם כוס קפה טובה אחרי... לגבי התנור, אני מציעה לך להכנס לאתר "אגורה" אנשים לפעמים נותנים שם ממש בחינם (או תמורת כמה שקלים), העיקר שתבואי לקחת מהם. לגבי השאר - אני דווקא אוהבת כורסאות לא תואמות (בגובה), זה ממש נחמד בעני. אנ מציעה לך לגמור לעבור ואז להחליט לגבי הכיסויים והצבעים. יש בתל אביב בנחלת שבעה מליון חנויות שהבדים בהן עולים גרושים (10 ש"ח למטר או קצת יותר) ויש גם בדי ריפוד וכדומה. את יכולה ללכת לשם, להחליט על קו של צבעים ולקנות הכל ביחד (אני למשל הייתי הולכת על בד אחד פרחוני ורחד פסים באותם צבעים ושמה אחד ליד השני) כמו בצילום המצ"ב

למעלה