אז אמנון יצחק שטען בערוץ 14 כי ״על הרכבות היה כתוב מפא"י״ באמת תבע אותי על לשון הרע אבל… הפסיד, התביעה נמחקה כשהובהר לו שאין לה סיכוי של ממש.

• פותח הנושא ayb1
  • פורסם בתאריך

ayb1

Well-known member

עו"ד רועי ברזילי - סגן ראש עיריית רמת גן

‏7 שעות ·

תביעתו נמחקה (אבל הוא לא ירוץ לספר לכם..)

אז אמנון יצחק שטען בערוץ 14 כי ״על הרכבות היה כתוב מפא״י״ באמת תבע אותי על לשון הרע אבל … הפסיד, התביעה נמחקה לאחר שהובהר לו שאין לה סיכוי של ממש.

לפני כשנתיים יצחק טען בערוץ 14 כי ״השמאלנים הפקירו את היהודים בשואה. על הרכבות היה כתוב מפא״י״ וגרם לסערה ציבורית. לדבריו החמורים אין שום תימוכין בהיסטוריה, הזיה קונספירטיבית מסוכנת שנועדה לטעת פלגנות ולהרבות פלגנות מיותרת בעם ישראל.

למרבה הצער, בעוד בישראל כולה מתחוללת מהומה שלמה מדבריו, גורם מסוים אפשר לו להופיע באולם ברמת גן, ועל כך אני ועשרות פעילים קיימו הפגנה ובה קראתי לא לאפשר לאיש הזה להופיע על במות ציבוריות שכן לדבריו החמורים והמסיתים אין מקום בחברה הישראלית, אל עמדתי זו הצטרף גם ראש עיריית כפ״ס אשר גם נגדו הגיש הלה תביעה.

יצחק חשב שאני אבהל מתביעת השתקה ובכן, זה לא ממש הרתיע אותי לנהל את ההליך, כל עדי היו מוכנים לנפץ את התיאוריה המעוותת שלו.

הסיפור הזה בעיקר מלמד שלרשות ציבורית מנהלית כמו עירייה בהחלט יכולים להיות שיקולים רחבים בבואה לארח גורם בעיר. השיקולים יכולים להיות קשורים בחשש לתדמיתה הציבורית ולערכים היסודיים של תושביה. זכותה של עירייה למנוע מגורמים המפיצים שינאה או אלימות ומעוותים את ההיסטוריה או ממלאים אותנו בפייק.

Harrington

Well-known member
מנהל
‏7 שעות ·

אז אמנון יצחק שטען בערוץ 14 כי ״על הרכבות היה כתוב מפא״י״ באמת תבע אותי על לשון הרע אבל … הפסיד, התביעה נמחקה לאחר שהובהר לו שאין לה סיכוי של ממש.
אהה, לא שאכפת לי ובהחלט יתכנו מקרים בהם לתחושת בעל דין הוא יצא צודק או הפסיד על אף שפורמלית המצב שונה, אבל תובענה שנמחקה לא שייך לדבר על "תובע שהפסיד". זה נחמד ואם הכותב זקוק לסילוף הזה כדי להישמע טוב יותר באוזני קוראיו, שיבושם לו. אבל הלכה למעשה זה לא המונח הנכון.

certified.woke

Well-known member
אהה, לא שאכפת לי ובהחלט יתכנו מקרים בהם לתחושת בעל דין הוא יצא צודק או הפסיד על אף שפורמלית המצב שונה, אבל תובענה שנמחקה לא שייך לדבר על "תובע שהפסיד". זה נחמד ואם הכותב זקוק לסילוף הזה כדי להישמע טוב יותר באוזני קוראיו, שיבושם לו. אבל הלכה למעשה זה לא המונח הנכון.
לסכום - אמנון יצחוק שיקר וריקלין הלא-עתונאי, second to none מבין הלא-עתונאים - התנצל על שהחרה-החזיק אחר יצחוק...

בון דוק

Well-known member

‏7 שעות ·

לפני כשנתיים יצחק טען בערוץ 14 כי ״השמאלנים הפקירו את היהודים בשואה. על הרכבות היה כתוב מפא״י״ וגרם לסערה ציבורית. לדבריו החמורים אין שום תימוכין בהיסטוריה, הזיה קונספירטיבית מסוכנת שנועדה לטעת פלגנות ולהרבות פלגנות מיותרת בעם ישראל.

למרבה הצער, בעוד בישראל כולה מתחוללת מהומה שלמה מדבריו, גורם מסוים אפשר לו להופיע באולם ברמת גן, ועל כך אני ועשרות פעילים קיימו הפגנה ובה קראתי לא לאפשר לאיש הזה להופיע על במות ציבוריות שכן לדבריו החמורים והמסיתים אין מקום בחברה הישראלית, אל עמדתי זו הצטרף גם ראש עיריית כפ״ס אשר גם נגדו הגיש הלה תביעה.

יצחק חשב שאני אבהל מתביעת השתקה ובכן, זה לא ממש הרתיע אותי לנהל את ההליך, כל עדי היו מוכנים לנפץ את התיאוריה המעוותת שלו.

הסיפור הזה בעיקר מלמד שלרשות ציבורית מנהלית כמו עירייה בהחלט יכולים להיות שיקולים רחבים בבואה לארח גורם בעיר. השיקולים יכולים להיות קשורים בחשש לתדמיתה הציבורית ולערכים היסודיים של תושביה. זכותה של עירייה למנוע מגורמים המפיצים שינאה או אלימות ומעוותים את ההיסטוריה או ממלאים אותנו בפייק.
והוא צודק
השמאל שלט בתנועה הציונית ולכן הסרטיפיקטים חולקו בעיקר למקורבים אליו
מה כאן לא אמת?
מה השלב הבא תאיימו בתביעה נגד כל מי שיכתוב שמפא"י הפלתה בין העולים שעלו לארץ?

כרמיזן

Well-known member

‏7 שעות ·

נשאל את השמאלני יודע ההיסטוריה, למה רצחתם את קסטנר?

נשאל את השמאלני יודע ההיסטוריה, למה רצחתם את קסטנר?
השלטון שהיה באותו זמן רצח אותו:

1)בשביל להחליש את המחתרות שהיוו סכנה לשלטון.

2)בשביל למנוע משפט לקסטנר שבו עוד פעם אנשים היו מתלהמים נגד מפא"י וכד'.

המידע בדקה 40 בערך:

כרמיזן

Well-known member
השלטון שהיה באותו זמן רצח אותו:

1)בשביל להחליש את המחתרות שהיוו סכנה לשלטון.

2)בשביל למנוע משפט לקסטנר שבו עוד פעם אנשים היו מתלהמים נגד מפא"י וכד'.

יותר מדי חירטוטים מיותרים. מחתרות?

הסיבה לרצח קסטנר היא אחת ויחידה,
החשש של ראשי מפא"י שקסטנר יגלה את שיתוף הפעולה של ראשי מפא"י
במניעת הצלת יהודים מהשואה, ע"י הכשלה מכוונת שכללה הלשנות
על יהודים שפעלו להצלת יהודים, וגרימה למעצרם.

יותר מדי חירטוטים מיותרים. מחתרות?
הרוצח והנהג שלו השאירו בכוונה אקדח בג'יפ שחטפו.

אקדח ששיך למישהו במחתרות.

המחתרות היוו איום באותה תקופה על השלטון כי הם בעצם כוח לא תחת השלטון

אלא עצמאי.

לכן מידי פעם נוהגים לקצץ את הכוח של המתנחלים שלא יפתחו כוחות משלהם.

הסיבה לרצח קסטנר היא אחת ויחידה,
החשש של ראשי מפא"י שקסטנר יגלה את שיתוף הפעולה של ראשי מפא"י
במניעת הצלת יהודים מהשואה, ע"י הכשלה מכוונת שכללה הלשנות
על יהודים שפעלו להצלת יהודים, וגרימה למעצרם.
האינטרס שלהם היה שקסטנר יביא יהודים שיכולים לעזור לישראל(צעירים,משפחות ציוניות וכד'),

ויוותר על יהודים גלותיים אחרים(דתיים יתר על המידה וכד') גם מחמת אי התאמה תרבותית אבל גם מחמת "השמיכה קצרה"

ואפשר לעלות רק מספר מצומצם.

certified.woke

Well-known member

‏7 שעות ·

האם סיפק אמנון יצחוק ראיה לטענתו כי על הרכבות היו כתוביות 'מפא"י'?
האם הציג צילום כלשהו?

כרמיזן

Well-known member
האם סיפק אמנון יצחוק ראיה לטענתו כי על הרכבות היו כתוביות 'מפא"י'?
האם הציג צילום כלשהו?

הראו צילום כלשהו, בו כתוב מפא"י על קרון רכבת, אך לא התעמקתי בו.
הוא לא נראה לי אמיתי. חשבתי שזו אילוסטרציה.

רוב הזמן נח

Well-known member
לאמנון יצחק יש גם כשרות מיוחדת לבשר ועוף, כי הוא טוען שכל הכשרויות האחרות שניתנות לציבור הם פגומות. והבשר שיוצא משם לא כשר.

הנימוק הוא שבמהירות שעושים את התהליך אי אפשר לעשות אותו נכון. ואם יעשו אותו כמו שצריך, יהיה מעט מאוד בשר ועוף בחנויות.

למעלה