אז אם כבר ספיריט

אז אם כבר ספיריט

על מה אתם ממליצים? אני מכיר את האלבום המדובר, הסלף טייטלד שממנו לקוח טאורוס המדובר, ונכון שיש שם כמה שירים טובים כמו פרש גארבג', אבל סה"כ אין לי סבלנות לג'אז המזוייף ולפרוגרסיב שלהם. אני מחפש משהו יותר רוקי או סטרייט פורוורד, יענו בלי התחכמויות. כמו נגיד I got a line on you. האם הפתרון שלי הוא להכין אוסף מהטוב שלהם בכל האלבומים, ובלי השירים הרעים, או שיש להם אלבום לטעמי, לדעתכם?

Barmelai

New member
כן

כלומר לא, בעולם שלי זה איזה יופי של שיר, רחוק מקיטש.

oren29at

New member
אולי אתה מחפש במקום הלא נכון

קודם כל- גם אני מאד אוהב את "Nature's Way". פשוט ויפה.

מעבר לכך- יכול להיות שכוחה (או חולשתה) של הלהקה הוא באקלקטיות שלה. נסיון שלך להנדס אוסף שיטפל רק בפן אחד שלה הוא סוג של עיוות של המוזיקה שלה. אני חושש גם שכדי לעשות את זה כך שיקלע לטעמך תאלץ לשמוע את כל האלבומים שלהם במו אזניך, ויש לי הרגשה שאתה לא באמת רוצה את זה

oren29at

New member
האלבום הנגנב ביותר בעולם?

טוב, בעודי מאזין להנאתי לאלבום הראשון של ספיריט, אני מגיע לשיר "Water Woman", ומשהו במלודיה שלו נשמע לי מוכר להחשיד. עצרתי, נאבקתי במחסן הגרוטאות שבמוח, ופתאום עליתי על זה- מסתבר שלא רק תת ההכרה של ג'ימי פייג' עבדה בכיוון האלבום הזה, אלא גם של ריצ'רד ת'ומפסון.

ת'ומפסון אמנם לקח טווח בטחון של איזה 13-14 שנה, אבל הגניבה שלו לא פחות מובהקת, בלשון המעטה. לשיפוטכם:

"Water Woman" של Spirit

http://youtu.be/MLkekPi9qsY?t=27m18s

"Back Street Slide" של ריצ'רד ת'ומפסון

http://youtu.be/hFWiPGiIQ1s?t=38s

קלוש לדעתי

מעבר למבטא הבלתי נסבל של תומפסון, יש דמיון ללא ספק, אבל קשה להגיד שזה אחד לאחד.

oren29at

New member
קשה לרצות אותך, הה?

זה לא אחד לאחד, אבל גם 0.9 לאחד זה לא רע, עובדה שזה עורר בי את מנגנון השוואת השירים המתוחכם ששתול במוחי, ושאיתו אני מצליח לא פעם להגיע להשוואות מופרכות במיוחד.

תראה

זה בהחלט דומה, ללא ספק. העניין הוא שבעולם הרוק והבלוז ההרמוניות, המלודיות והריפים שבהם משתמשים הם מוגבלים יחסית, ולכן די טבעי שיהיו מקרים של מוזיקה דומה אחת לשניה. השאלה איפה נגמר הדימיון ומתחילה ההעתקה. יש חוקים יחסית ברורים לגבי זה בחוק, אבל זה פחות מעניין כרגע.

למעלה