אז איפה מתחילים?

ליליה32

New member
אז איפה מתחילים?

הי, ביתי, בת שלוש וחצי טופלה בשנה האחרונה בהתפתחות הילד. שם, נאמר לנו שהיא איננה על הרצף, אך יש לה בעיות תקשורתיות. אני מעוניינת למצוא מכון או מטפלים פרטיים על מנת להבין באופן ברור יותר, מה הבעיה, היכן היא עומדת, וגם אם איננה על הרצף- איך אפשר לעזור לה ולקדם אותה.
קיבלתי רשימה של מכונים ומטפלים מבית לורן, אבל אם למישהו\י יש המלצות או הארות בנושא לגבי מאבחנים או מכונים, אשמח לכל מידע. תודה.

TikvaBonneh

New member
מתחילים מהעיקר

והוא המסגרת החינוכית בה הילדה נמצאת. את צריכה לבדוק מה קורה שם, האם הקשיים שלה לא גורמים לה ללכת לאיבוד? האם היא מצליחה להשתלב מבחינה חברתית?
אם לא, אז הכי חשוב וגם הכי דחוף לטפל בנושא הזה

ליליה32

New member
היא הולכת לגן פרטי רגיל

והיא בוגרת כחצי שנה משאר הילדים. נראה שהיא נהנית ללכת לשם ויש לה קשר טוב עם חלק מהילדים, והיא חברותית וסקרנית עם פער התפתחותי לא גדול מבני גילה. כיום מחפשים לה משלבת שתעזור לה בסיטואציות חברתיות אם היא הולכת לאיבוד בפניה לחברים בפעילות בגן..

dina199

New member
האם בהתפתחות הילד עשו איבחון מסודר ?

ומתחילים מאיבחון. כשיש אבחנה נכונה , אז אפשר להחליט איך ובמה מטפלים.
רק שבמקרה והיא לא על הספקטרום (למשל SCD ) אין עזרה ממלכתית.

ליליה32

New member
הם לא עשו איבחון מסודר

ואני עייפה מהתנהלות מולם. לטענתם היא לא על הרצף למרות שיש לה קשיים תיקשורתיים. אבל הם עמומים לגבי תשובה על מקור העיכוב וטיפול מתאים. בגלל זה אני מחפשת המלצות לאיבחון בפרטי.

dina199

New member
את צודקת. והבעיה שעוד תצטרכי

הרבה כוחות למלחמות בכל מני גורמים.
האם את יכולה לפנות למכון התפתחות הילד אחר ?

ליליה32

New member
האמת, אני ממש לא יודעת. אנחנו הולכים למכון דרך הקופה,

ממכבי. לא ידעתי שיש עוד אפשרויות שלא דרך הקופה. כל כך הרבה דברים ללמוד בבירוקרטיה!

dina199

New member
בסוף יש לנו דוקטורט ולא אחד

בהצלחה

למעלה