אז איפה אוכלים?

p e b b l e

New member
אז איפה אוכלים? ../images/Emo263.gif

בשבוע הבא אנחנו מגיעים לביקור בארץ. עקב כך אני זקוקה להמלצות על מסעדות ידידותיות לטבעונים בכל רחבי הארץ (אפשר לדלג על אילת). אז איפה כדאי לי לאכול?

יש תכלס 4 מסעדות כל טבעוניות וכולן בת"א

בודהא בורגר טעם החיים אבא גיל טעם הדובדבן (טבעונאי )

1Reebok

New member
יש סניפים של בודהא גם ברעננה ובדימונה,

חוץ מזה שכל טבעוני יכול ליהנות מאוד בכל מסעדה מזרחית בארץ. יש גם את המסעדה בירקונה (ככה קוראים לזה?) שליד הוד השרון, "משק ברזילי", ואת המקום החדש שפרסמו פה בפורום לפני כמה ימים. גם אם מסעדה היא לא טבעונית 100%, זה לא אומר שטבעוניים לא יוכלו ליהנות בה.

lisa s

New member
יש מצב לעשות שרשור של המנות המומלצות

בכל אחת מהמסעדות הללו? לא הייתי באף אחת מהן ואין לי הרבה הזדמנויות לקפוץ לת"א
ביום שכן אנסה אותן לא בא לי להתאכזב, אז אם יש המלצות למנות ספציפיות אשמח לקרוא...

almost vegan

New member
בחיפה יש את

קוקברה במרכז הכרמל. http://www.rol.co.il/sites/kukabara/ ניתן להחליף בכל מנה את הבשר/דג/פירות ים בטופו. אחלה שירות בנוסף.

d a p h n a

New member
מהכרותי איתך אני משערת...

שאת לא צריכה בהכרח מסעדה שכולה טבעונית, אלא רק שהיא ידידותית לטבעונים, נכון? בג'ירף יש לדעתי כמה אופציות טבעוניות, ב"בית תאילנדי" גם כן אם אני לא טועה. ב"פקין צהלה" יש מלא מנות מבוססות טופו שלדעתי רובן טבעוניות או אפשר לקבל אותן טבעוניות. בין השאר, יש להם מנה של קריספי טופו מתוק שאני חושבת שהיא טבעונית (אפשר לשאול אותם), ושהיא כל כך מדהימה שכשהיינו הולכים לשם, הקרניבור הביתי שלי היה מחסל לי את חצי מהטופו (כשבדרך כלל הוא לא נוגע בטופו עם מקל). בתל אביב יש גם את בית הקפה mezze, שאם אני זוכרת נכון הוא מאוד ידידותי לטבעונים. לפני כמה שנים גם אכלנו במסעדה צמחונית בשם שירה'לה שהיתה ממש אחלה, אבל אני לא יודעת אם היא עדיין קיימת ועדיין טובה. אמורה מיו בתל אביב היא אחת האיטלקיות האהובות עליי, ויש בה מבחר די גדול של פסטות שלא מכיל מוצרי חלב. אני חושבת שהפסטה שהם משתמשים בה היא לא פסטת ביצים, אבל אני לא בטוחה. בירושלים יש את קוהינור, שהיא מסעדה הודית כשרה, ואני חושבת שרוב המנות הצמחוניות שלהם הם גם טבעוניות. הן בטוח לא מכילות מוצרי חלב, ואני לא חושבת שהם עושים הרבה שימוש בביצים, אבל בחלקן אני משערת שיש שימוש בדבש. אני לא זוכרת אם את מקפידה גם בעניין זה או לא.

ממה שזכור לי מהג'ירף

זאת ממש לא מסעדה ידידותית לצמחונים ובטח לא לטבעונים, אלא אם כן את רוצה לאכול רק סלט. אפילו באגרול הם שמים בשר (כאשר ברוב המקרים אגרול הוא מאכל צמחוני). בפעמים הבודדות שהייתי במסעדה הזאת מאוד התקשיתי למצוא שם מנה צמחונית, כאמור חוץ מסלט.

d a p h n a

New member
למען האמת רק לעיתים רחוקות אגרול

הוא מאכל צמחוני. ולגבי מנות צמחוניות - הם מוכנים להכין את כמעט כל המנות שלהם עם טופו במקום בשר, ועם ציר צמחוני במקום ציר בשרי. אין להם הרבה מנות שמופיעות בתפריט כצמחוניות, אבל אם שואלים אותם אם אפשר לקבל אותן צמחוניות הם בהחלט מוכנים. זה אחד מהמקומות שהיינו אוכלים בהם כל הזמן כשהיינו בארץ, ואנחנו עדיין אוכלים שם בכל ביקור בארץ, ואין עם זה שום בעיה. וחלק מהמנות שהם עושים כצמחוניות הם לדעתי יכולים לעשות גם טבעוניות, כי רק בחלקן יש ביצים/מוצרי חלב/דבש וכו'.

a q u a 7

New member
קשה להאמין שהם באמת מכינים ציר צמחוני במיוחד.

ציר למרק הוא דבר שמכינים מבעוד מועד במסעדות, ולא עפ"י בקשות מיוחדות. עדיף להמנע מלאכול מרק במסעדות שבהן המרק לא מופיע בתפריט כצמחוני .

d a p h n a

New member
קודם כל, בהחלט יש מסעדות שמחזיקות

גם ציר צמחוני וגם ציר בשרי. שנית, גם אם לא, הם מוכנים להכין את המנה בלי הציר. למעשה, אם אני זוכרת נכון בפעם האחרונה שהייתי שם ביקשתי את המנה עם טופו, והמלצרית מיוזמתה שאלה אותי אם אני רוצה גם בלי ציר בשרי.

p e b b l e

New member
תודה רבה על כל ההמלצות

ותודה לגבי על ההזמנה, לצערי לא נוכל להגיע בתאריך הזה

אסיה מוניקה בהוד השרון

ממש אדיבים לצמחוניים.. פרש קיצ'ין בבזל, יהודה מכבי ועוד.. שגב אקספרס- יש סלטים טובים אבל לא זול בודהה בורגר עכשיו יש במוזס תרפיט חדש על טהרת הבריאות ויש להם איזה המבורגר צמחוני שצריך לבדוק אבל מודה שעוד לא הייתי שם שירי

1Reebok

New member
הצמחוני במוזס ממש טעים.

מכל המסעדות המבורגר האלה שצצו כמו פטריות לאחר הגשם הכי אהבתי את ההמבורגר של מוזס. בבלאק זה בעיקר המון פטריות מטוגנות ובצל מטוגן (שלא כחלק מההמבורגר, הם נחים מעליו בערימה ענקית), ובאגאדיר זה גם טעים, אבל במוזס יותר

BadMoonRising

New member
יש לי מנה קבועה

בסניפים של ארומה כריך פורטובלו+כוס מיץ\תה קר. איפה שאני גרה מסעדות טבעוניות לא נגישות בכלל אז אני מסתפקת באפשרויות הטבעוניות שיש... פיצה ללא גבינה,פלאפל זה מהמזון המהיר בבתי קפה נישאר רק לתחקר את המלצרים לגבי הרכיבים של כל מנה. סך הכל זה די טוב כי זה מראה לאנשים שיש ביקוש למוצרים טבעוניים

למעלה