אז איך עושים את זה?

um mayan

New member
אז איך עושים את זה?

הפעוטה שלי כבר בת שנה וחודשיים, ולצערי מסיבות שונות אני צריכה לגמול אותה מההנקה בשלושת החודשים הקרובים. אין לי מושג אפילו איך להתחיל, בעיקר לאור העובדה שבזמן האחרון היא ממש יודעת להגיד שהיא רוצה לינוק ("אבא - פיפי!!") ולהרים לי את החולצה כדי לזרז את העניין. היא גם יונקת בלילה בערך 3 פעמים וישנה איתנו. מבחינת תזונה נטו אין בעקרון בעיה איתה. היא אוכלת באופן סביר ומגוון ושותה המון מים. דרך אגב, אם הגמילה בגיל כזה צריך בכל זאת לתת גם תחלפי חלב? (אני מקווה שלא). אז איך עושים את זה, בצורה העדינה ביותר שאפשר?

אין מתכון שעובד אצל כולם, אבל

יש כמה עיקרונות כלליים. קודם כל מחליטים מה צריך להוריד קודם- יום או לילה. אם זה יום, אז מחליטים על כלל ברור לתינוק- כמו"יונקים רק במיטה", "יונקים רק כשנרדמים", "יונקים רק אחרי אמבטיה" וכו´. מסבירים לתינוק את הכלל ועומדים על כך שהוא לא יופר. יתכן שימים ראשונים יהיה קשים. אצלינו זה דווקא הלך חלק מהמצופה- תוך שבוע הורדנו מס´ הנקות מ-10 ליום ל-3 ליום (חוץ מהלילה) אני חושבת שבני פשוט קלט עד כמה אני נחושה להצליח בצמצום ההנקות והחליט לוותר על המאבק (ועל זה תודה לו מקרב הגרב
) אחרי שמצליחים לצמצם, בעזרת כלל ברור ועמידה עליו, את מספר ההנקות, אפשר לשקול את הצעדים הבאים. אם יותר דחוף לך דווקא לגמול מהלילה, את יכולה ,להצטרף לקבוצת גמילה" שפועלת פה בימים האחרונים-"יונקים אנונימיים"-
שזה כולל את כוכביתי 2ועוד כמה בנות, נסי לחפש הודעות בנושא, כולל בארכיון. לבסוף התינוק מוותר גם על השתי הנקות שנשארו, ובשלב הזה באמת יש המון סוגי תגובות, וזה תליו בתינוק, אמא, תפקידי ההנקה וכו´. דבר נוסף הוא להתיעץ עם יועצת הנקה מוסמכת. בטח יהיו לה עוד רעיונות. הרשימה של מומלצות- במאמרים.

למעלה