אז איך עושים את זה?

KickPuncher3

New member
אז איך עושים את זה?

היי,

אני בן 25, סטודנט לקולנוע בעל דרכון צרפתי.
מעוניין לעבור לאירופה (לא מאוד בררן איפה, עדיפות ללונדון/אמסטרדם) ולאחר חיפושים ארוכים בגוגל שלא צלחו, רציתי לשאול האם יש אפשרות למצוא עבודה בתחום הזה (עריכת וידאו, לצורך העניין) עוד מהארץ או שהדרך היחידה היא פשוט לנסוע ולחפש עבודה בעיר עצמה?

תודה.

KickPuncher3

New member
את יכולה לפרט קצת?

האם יש אתר או משהו שמכיל עסקים של ישראלים או של מי שמעסיק ישראלים באירופה?

elley

New member
למה ישראלים?

יש לך דרכון צרפתי, מבחינת אירופה אתה לא ישראלי אלא צרפתי שלמד בישראל. תתחיל לחפש משרות לא אצל ישראלים אלא בכלל. קח בחשבון שידיעה טובה של השפה במדינה אליה אתה רוצה להגר היא פלוס גדול מאד, ולפעמים אפילו דרישת קדם. אתה יכול גם לארגן לך קורות חיים, לנסוע למדינה המבוקשת, ולהרשם שם אצל סוכניות לחיפוש עבודה. אתה גם יכול להכנס לאתרי אינטרנט של מעסיקים שפועלים בתחום, ולשלוח להם ישירות קורות חיים יחד עם מכתב שמסביר להם למה עדיף להם לשכור את שירותיך.

תשנה את החשיבה שלך: אתה לא ישראלי שמחפש עבודה אצל ישראלים בחו"ל, אתה צרפתי שמחפש עבודה באירופה.

ואם האנגלית ו/או הצרפתית שלך מזעזעות, תשקיע בלמידת השפה ותמשיך לחפש אז.

בהצלחה

בקר12

New member
שטויות במיץ (לגבי ההתחלה)

במבחינת אירופה הוא ישראלי באבו אבוה. הוא ישראלי למעסיק שהלאומיות של העובד משנה לו (ובטח לא צרפתי) ולכן יש מצב שהוא ייתחבר עם מעסיקים ישראלים.

TrigATUSA

New member
כמות העסקים ה״ישראלים״

או כמות הישראלים שיתנו לו עבודה בגלל שהוא ישראלי בטלים בשישים או במאה

תוכנית הגירה לאירופה שמתחילה בהתבססות על ״הישראלים״ היא תוכנית הזוייה עם סיכויי הצלחה אפסיים

בקר12

New member
,עדיף להיות מציאותי ולא להשלות בקשקושים

הוא לא צרפתי שלמד בישראל אלא ישראלי שיש לו דרכון צרפתי יש הבדל- ובקריאת קורות חיים מהירה כל אחד יבחין בזה.
ולא כתבתי שהוא צריך רק להתבסס על ישראלים. ממש לא.

TrigATUSA

New member
אמרת שיש מצב

שישראלים יסדרו לו עבודה
זה לא מציאותי בכלל

בקר12

New member
התגעגתי גם אליך

אבל בא נשמור את הויכוח לנושא יותר משמעותי?

גוזליה

New member
היי

אני יוצאת מנקודת הנחה שאין לך נסיון כלל (כי ציינת שאתה סטודנט)- עוד כמה זמן יש לך עד סיום התואר?
להכנס לעבודות מהסגנון הזה דרושים לא מעט חוצפה ומרפקים, מעבר לקשרים (שמה לעשות, לא לכולם יש).
למצוא עבודה עוד מהארץ זה מעט בעייתי- סביר שירצו לראיין אותך פנים מול פנים.
הדרך לחפש לא רק מתחילה בגוגל- זה הזמן להפעיל את קשריך במוסד האקדמי בו אתה לומד- שאל את המרצים שלך על אילו מוסדות הם ממליצים בעיר היעד שלך (לונדון, לצורך העניין), תתחיל להרים טלפונים ולרחרח ולשאול ולבקש הכוונה. מ50 טלפונים, אם אחד יצליח- עשית את שלך. חפש באתרי חיפוש עבודה (מונסטר, ריד וכיוב'), התחבר לבלוגים של אנשי עריכת וידאו וחפש בלינקים המועדפים שלהם, תנסה קצת לחשוב מחוץ לקופסא- תכונה שאני חושבת שהיא די הכרחית לכל אדם שעוסק באמנות על סוגיה השונים

בהצלחה.

אם אתה עדיין סטודנט ואין לך נסיון רב ורלוונטי

בעריכת וידאו הייתי מחפשת עבודת "כסף" בתוך התחלה ובמקביל דברים כמו התמחות, הרשמות באתרים כפרילנסר והצטרפות לקולקטיבים של וידאו (כמו זה למשל: http://vimeo.com/channels/theonlyconstant).

אם העניין שלך הוא עריכת סרטים וטלוויזיה הייתי הולכת על התמחויות או עבודות לא קשורות בחברות פעילות בשוק, כך שתמצב את עצמך במקום טוב כשיפתחו הזדמנויות.

אם הפוקוס הוא נט-וידאו, דרך טובה היא להרחיב את ההשכלה במקום היעד ולקחת קורסים לעיצוב אתרים/מדיה אינטרקטיבית כך שהוידאו יכול להתחיל כחלק מעבודה שתתאים לה, ותוכל להתפתח לכיוון הזה מאוחר יותר.

בכל מקרה - להתחיל מלמטה, בחינם וללמוד איך אנשים בתחום במקום היעד מתקדמים (זה שונה למדי ממקום למקום בעולם).

למעלה