אז איך מתחילים?

אז איך מתחילים?

היי כולם, שאלתי כאן פעם בעבר אבל בגלל עניינים כלכליים לא היה באפשרותי ועכשיו החלטתי לנסות להתחיל לנגן.
אז אני אשמח להמלצות שלכם איך מתחילים? אני רוצה לקנות אורגנית (או אולי בעצם זה נקרא אורגן? לא סגור על השם), אין לי כסף או מקום לפסנתר ומעוניין בכזה שאוכל לחבר אליו אוזניות (על מנת שאנשים סביבי לא "יסבלו" מהרעש).

אשמח להמלצות שלכם, מה מתאים למתחילים? איך מתחילים בכלל? (ניגנתי כשנתיים אי שם ביסודי אבל לא באמת זוכר משהו).
מה הסכום ההתחלתי שכדאי להשקיע?

תודה לכם!

dorb800

New member
המלצות שלי

-בהתחלה כדאי לך לקנות אורגנית בכמה מאות שקלים. רצוי הכי מעפנה שאפשר, כי זה ישמש אותך רק לכמה חודשים. אחרי שתלמד עם מורה כמה שיעורים טובים ותראה שאתה באמת נמשך לזה, אתה תצטרך לקנות פסנתר (חשמלי/ אקוסטי- תלוי בצרכים שלך), ושמה אתה תצטרך בעצם להשקיע הרבה כסף.

-תמצא מורה שילמד אותך על פסנתר! חשוב שהלמידה עצמה תהיה על פסנתר, ולא על האורגנית שלך, כדי שתהיה לך היכרות עם הכלי.

-אם יהיה לך את החידק הזה של נגינה, אתה תתחיל למצוא את עצמך מחפש מקומות שונים להתאמן בהם על פסנתר, כי אתה תראה שהאורגנית לא תספק אותך (אין לה סאונד ומגע של פסנתר), ותמצא את עצמך מתגנב לחנויות כלי נגינה להתאמן על פסנתרים אמיתיים (אתה תרצה לנגן על הכנף, אבל המוכרים לו ירשו לך, כי הוא יקר מדי), אתה תלך לבתים של חברים, למתנסים וקונסרבטוריום כדי להתאמן בפסנתר שם.. אגב הכל פה זה מניסיון אישי.
בשלב מסויים אתה לא תסבול יותר להתאמן על האורגנית ותראה מהר מאוד שתתחיל לחפש פסנתרים באתרים וחנויות.
כל זאת בהחה שבאמת יש לך את "החידק" הזה.
תיקח מורה שהמליצו לך עליו. אינדיקציה טובה למורה טוב זה תלמיד שמנגן טוב. כמובן שזה לא אומר הבכרח שאתה תגיע למה שהוא הגיע, אבל זה נותן לך נקודת מבט טובה יחסית על המורה.
ו..זהו בעקרון- כאן הכיף האמיתי מתחיל.
בהצלחה, ואם יש לך עוד שאלות אתה מוזמן לשאול.

כנס בבקשה

קודם כל תודה על התגובה וההתייחסות.
מה שאני לא בטוח זה האם יש לי את החיידק הזה כמו שאתה אומר. אני חושב שכרגע אני נמצא בשלב שאני רוצה לדעת לנגן שירים ומנגינות מוכרות, יותר בשביל הכיף שלי והמשפחה והחברים (זה גם היתרון שאני רואה באורגנית, זה משהו שאפשר לנייד די בקלות).
אני חושב שגם כרגע אני לא אלך למורה פרטי (שוב בעיקר בגלל הנושא הכלכלי), אבל הבנתי שזה לא ממש בעיה ללמוד לבד מנגינות בסיסיות. אשמח לדעתכם :)

אם למישהו יש המלצה על איזה אורגנית כדאי לקנות אני אשמח לשמוע (עד 1000 ש"ח בבקשה).

dorb800

New member
אתה עושה טעות!

כי זה סתם יצא לך גרוע (בלי להעליב), ואתה סתם תוציא כסף על כלי שלא תדע איך להשתמש בו. המדריכים ביוטיוב הם לא מלמדים ולא טובים. אם למשל היית רוצה לנגן שיר שאין לו מדריך ביוטיוב, אז מה היית עושה?
במקומך הייתי חוסך עוד קצת כסף לכמה שיעורים התחלתיים.. ומשם ממשיך.

למעלה