אז איך מתחילים?

sheera85

New member
אז איך מתחילים?

אני בחורה בת 22 שעומדת לעבור לחיות באמריקה מאוד מאוד בקרוב. יש לי עניין רציני גם ללמוד שם בהמשך. קראתי במאמרים שונים וניסיתי לדלות מידע בעניין אבל אני מעדיפה לשמוע מאנשים שחווים את זה או שחוו את זה בעבר. אני עוברת לגור במדינת ניו-ג'רזי. השאלה שלי היא לא רק איזה מכללות ואוניברסיטאות יש שם,אלא מה תנאי הקבלה. ידוע לי שהם לא מקבלים את תעודת הבגרות שלנו ואת ציון הפסיכומטרי (אפילו שידוע שהוא יותר קשה מהבחינות שלהם...)אלא צריך לעשות בחינות אחרות,וזה גם משהו שאני מעוניינת לדעת,אילו בחינות?ממה הם בנויות? כל תשובה באשר היא תתקבל בברכה. יום טוב,

Sonic hedgehog

New member
חיפוש קצר באינטרנט יוביל אותך לאונברסיטאות

במדינה, קריאת באתרים של האונברסיטאות יספק לך את כל המידע בנוגע לתנאי הרשמה. בהתאם למיקום בניו ג'רסי יתכן וגם תוכלי ללמוד במקומות מסויימים בניו יורק או במדינה אחרת. את תעודת הבגרות כן מקבלים למרות שכנראה ויחשבו את הממוצע בדרך אחרת, במקום פסיכומטרי תצטרכי לקחת מבחנים עפ"י דרישת האונברסיטה לרוב SAT, SAT2 וטופל.

sheera85

New member
תודה רבה

עוד שאלה הבנתי שבגלל שאני לא למדתי באמריקה יש אפשרות שאני אעשה מבחן אחר ולא בהכרח SAT,האם נכון הדבר? אני הולכת לגור באיזור TEANACK מה שאומר קרוב לניו יורק,שפותח לי עוד אפשרות של למידה גם בניו יורק.בלי קשר לכך,הבנתי שיש גם אוניברסיטאות שעצם העובדה שאני תושבת המדינה נותנים הנחה מסוימת בשכר לימוד,נכון?כמה בממוצע עולה שכר לימוד לשנה?ואיך מצליחים להשיג מלגות?

John the Savage

New member
תשובות

באוניברסיטאות ה"נחשבות" בדרך כלל דורשים לעשות SAT או ACT (שהוא מבחן די דומה) גם מכאלו שלא למדו בארה"ב. בנוסף, יתכן ותידרשי לעשות מבחן TOEFL לצורך בדיקת הרמה שלך באנגלית (שוב, תלוי איפה). ישנן אוניברסיטאות אחרות, בדרך כלל האוניברסיטאות הפחות נחשבות, שלא ידרשו ממך לעשות SAT ודומיו בכלל. תושבי המדינה מקבלים הנחה משמעותית בשכר לימוד באוניברסיטאות ציבוריות. באוניברסיטאות הפרטיות אין הבדל. לצורך כך את חייבת להחשב לתושבת. אם את אזרחית ארה"ב או שיש לך GC, את יכולה להחשב כתושבת. יש גם מספר ויזות שמאפשרות להחשב כתושב לצורך שכר לימוד, אבל רוב הויזות לא מאפשרות זאת. בנוסף, ברוב המדינות דורשים שתגורי כשנה במדינה לפני שאת מתחילה ללמוד בכדי שתחשבי לתושבת (יש כל מיני קריטריונים לקביעת תושבות, אבל זה משתנה ממדינה למדינה). לגבי שכר לימוד, באוניברסיטאות פרטיות הוא נע בין 30 ל-40 אלף דולר לשנה. באוניברסיטאות ציבוריות הוא שכ"ל נע בדרך כלל בין 10 ל-20 אלף דולר לשנה ומקומיים משלמים בערך חצי. לדוגמה - באוניברסיטת רטגרס בניו-ג'רזי לא-תושבים משלמים כ-20000 דולר שכר לימוד, ותושבים משלמים 10000 דולר לשנה.

sheera85

New member
תודה על המידע המועיל

מהיכן הידע הרב?האם יש לך עוד מידע לגבי רטגרס?כי אני הולכת לגור באיזור. אני אזרחית אמריקאית אבל בלי הוכחת תושבות, בשביל זה דבר ראשון שאני הולכת לעשות הוא להוציא רישיון נהיגה של מדינת ניו גרז'י

John the Savage

New member
לומדים די הרבה עם הזמן מהשתתפות בפורום ../images/Emo13.gif

עניין מבחני הכניסה לתואר ראשון, גובה שכר הלימוד, הוכחת תושבות וכו' כבר נדונו כאן בעבר וזה פחות או יותר הסיכום. רטגרס נחשבת סה"כ לאוניברסיטה טובה למדי - אחת מ-30 האוניברסיטאות הציבוריות הטובות ביותר בארה"ב, כך שזו בהחלט אופציה טובה. לגבי הדרישות לתושבות, מפרטים את התנאים כאן: http://admissions.rutgers.edu/0201NJTuitionEligibility.asp

danamrom

New member
אל תשכחי לעשות ביטוח נסיעות

ביטוח נסיעות יגן עליך במידת הצורך

sheera85

New member
ביטוח בריאות

אני מתכוונת לחיות באמריקה בלי קשר ללימודים אז חשבתי על זה שמבחינה פיננסית עדיף לי כבר לעשות ביטוח בריאות שם ולא מכאן,מה דעתכם?

הכי קל יהיה לך להתקבל

ל MUM . אוניברסיטה קטנה ואיכותית, שלמרות שאינה מעמידה תנאי קבלה קשים, הסטודנטים שלה מגיעים להשגים יפים מאד, כי הלימודים מעמידים את הסטודנט ורווחתו במרכז. אפילו מלגות מקבלים שם.

FPNH

New member
יש לך נסיון שם? את מכירה אותם?

מעבר לעובדה הפעוטה שהיא תגור בניו ג'רזי והקומיוט לאיווה לא יהיה אידיאלי, נראה לי שהמוסד הזה נמצא בקטגוריה של "אוניברסיטה קטנה וחרטטנית".

שווה בדיקה!

אני למדתי במקום אחר של אותו ארגון. אבל מכירה סטודנטים ישראלים שלמדו או לומדים שם. וגם פרופ' עליזה שנהר ביקרה שם והחמיאה למקום.

John the Savage

New member
קומיוט? איזה קומיוט?

צא מהמרובעות המערבית ותחשוב קצת מחוץ לקופסה. עם מדיטציה טרנסדנטלית, היא שולחת את הנשמה שלה ללמוד באיווה מבלי לצאת מביתה בניו-ג'רסי, והכל תוך שניות ובחינם.

FPNH

New member
לא מזמן עברתי חוויה טרנסדנטלית

והמקדחה עברה בצורה טרנסדנטלית דרך האמייל עמוק לתוך השורש. באמת הרגשתי את הנשמה נשלחת לאיווה.

2F2F1

New member
../images/Emo13.gif

הפורום הולך ומשביח בזמן האחרון... ההפסקות הקומיות האלו עושות לי את זה

sheera85

New member
האם נכון הדבר?

זה נכון שסטודנטים לא ממש יכולים לעבוד?

למעלה