אז.... איך מוצאים אהבה?

זו הבעיה

כל המבצעים הללו שמסמאים את עיני

מאיה808

New member
זה משהו שאני שומעת הרבה

שצריך קודם ללמוד לאהוב את עצמך. אבל למה הנחת היסוד הזאת שאני לא אוהבת את עצמי? אם לא מצאתי אהבה וזוגיות זה בהכרח אומר שאני לא אוהבת את עצמי?
&nbsp
אני ועצמי דווקא מסתדרים סבבה לגמרי. יש דברים שאני אוהבת יותר ויש דברים שפחות אבל אני בהחלט יכולה להגיד בלב שלם שאני שלמה עם עצמי.
&nbsp
&nbsp

לא.

אבל בהמון מקרים זה כן נכון.
כי המעגל הזה גם עלול לגרום לתיעוב עצמי ולתחושות כשלון שהן לא בהכרח נכונות.
לכן אמרתי קודם לאהוב את עצמך ולהיות סבבה גם כשאת לבד.
&nbsp
יכול להיות גם שאת משדרת נואשות סמויה כי את כמהה לזוגיות ולפעמים זה מה שגורם להם לא לרצות.
&nbsp
אני יכולה להגיד לך שמינטרתי לעצמי לשדר שמחה, לחייך גם כשלא בא לי, ואז החיוך בא לבד, אפילו סתם ככה ברחוב, ברכבת, בספסל, בפאב...האנרגיה הזו גורמת לאנשים אחרים לרצות בקרבתך וזה מגדיל הזדמנויות.
&nbsp
בקיצור אין כאן משהו שמישהו יכול לומר לך בוודאות. הכל עצות שזורקים באוויר ואולי הן יתפסו.

מאיה808

New member
אני סבבה לבד, אבל מאוד בא לי כבר את הביחד

גם שאלת בהודעה אחרת אם יש לי ציפיות ראליות מקשר ולא רק פנטזיות של דיסני. ואכן במשך שנים רבות חיפשתי את האביר שיסחוף אותי, אבל עם השנים ועם הבגרות נהייתי ריאלית יותר ויותר. אני רואה מערכות יחסים מסביבי של חבריי, ואני שומעת גם על הדברים הטובים וגם על הדברים הרעים ואני מבינה את זה ואני בסדר עם זה ואני רוצה את זה. מאוד.
&nbsp
אני לא חושבת שאני משדרת נואשות, אך מצד שני אין לדעת. איך יודעים?
רק לציין כי אינני מחפשת חתונה, אני מחפשת כרגע זוגיות ואהבה (מאוד בא לי להתנסות בלגור עם בן זוג) ואם זה יוביל לשם אז סבבה אך זאת בהחלט לא המטרה שמול עיניי.
&nbsp

בודקים...

<רג-ע. [אצבע ללשון] אני מדפדף>
כתוב לי פה ככה, שקודם אני בודק. אם נראה לי. עם השכל והרגש שלי ש...
יש עם מי לדבר. יש עם מי לבנות.
<באת מאוחר אבל לפני חודש דברנו פה שאהבה - בונים!>
רררג-ע. יש פה שאלה, מסופר על רב גדול מימי התלמוד שמספר לבן דודו על המעלות שמצא באשתו (הייתה לו אישה...
). אז נשאלה שאלה - איך הוא ראה את המעלות שסיפר עליהן, לפני החתונה. עוד בשלב הפגישות (דייטים)?
<[אצבע ללשון] אני מדפדף>
אז התשובה היא שלא כל דבר אפשר לראות מיד. אז מה עושים? צריך לדעת איך לשאול את השאלות. ובנוסף, מה שכתבנו למעלה - נבדוק אם יש עם מי לדבר.
יש שיעורי הכנה לדייטים, לא?

אני צריך שמות ב

עד עתה נרשמו רק שניים.
אין עוד אף אחד שרוצה שיבקשו עליו לזיווג?
&nbsp
&nbsp
&nbsp
------
כנראה כולם עם חיבור מהיר לבורא

Anna Vasserman

New member
ניסית להבין פעם למה

הקשרים שלך לא התפתחו למשהו רציני?
תנסי להיזכר, לגלגל בראש ולהבין. אולי יש דפוס חוזר?
הפתרון לבעיה יכול לבוא אחרי שמבינים מה הוא שורש הבעיה.

מאיה808

New member
יצא לי לחשוב על זה לא מעט

ולא הצלחתי להגיד לתשובה חד משמעית.
גם חבריי הקרובים ביותר שמכירים את כל מעלותיי וחסרונותיי ואת כל מעללי הדייטים שלי לא מצליחים להבין איך אני לא מוצאת....

מאיה808

New member
היו 2 קשרים של 8 חודשים כל אחד

הם נגמרו ביוזמתי מכיוון (ואני יודעת להגיד זאת עכשיו בדיעבד) שאלה היו התאהבויות קצרות ולא באמת אהבה. הם היו צריכים להגמר עוד לפני אבל פשוט משכתי את זה עד שלא יכלתי יותר.
&nbsp
היו עוד די הרבה קשרים של 3-4 חודשים שנגמרו לפעמים מיוזמתי ולפעמים מיוזמת הצד השני ומאותה סיבה, בגלל שרגשית זה לא התקדם לשום מקום.
&nbsp
והמון המון דייטים חלקם מהנים יותר וחלקם סתם מענים....

Anna Vasserman

New member
אולי

תנסי לדבר עם איש מקצוע.
זה נראה לי קצת מוזר...
בדרך כלל כשאנשים מתאהבים, ומבלים זמן ביחד ונהנים ביחד ועושים דברים אחד בשביל השני - האהבה פורחת.
אם לא נהנים ביחד - זה משהו אחר. אבל קשה לי להאמין שמכל הקשרים שהיו לך לא מצאת אף אחד שנהנית איתו...
&nbsp
אולי כמטאפורה אפשר להגיד שהאהבה היא אש. ההתאהבות היא ההצתה של האש. אבל כדי שהאש תבער, לא מספיק להצית אותה. צריך להוסיף חומר בערה, צריך לנפנף מידי פעם כדי שייכנס חמצן שיזין את הבערה וכו'...
&nbsp

אהבה נמצאת בכל מקום בשפע...

ואף ממשיכה לרדת לעולם ללא הרף
ואם את רוצה למצוא אותה את צריכה לחפש בתוכך

מה שקורה זה שאנשים לא מכינים את הכלי שהם להכיל את כמות האהבה שהם רוצים
שזה בערך כמו לנסות לחצות את המדבר עם כוס מים
אולי מידי פעם תמצא מי שימלא לך אותה, אבל זה לא מה שאתה באמת צריך או מחפש
ויכול להיות שהבנאדם שמילא אותה לאורך הדרך יכול היה למלא עוד גלון אם היה לך
אבל כל מה שהיה בידיך זה כוס

כמו עם האהבה, אדם חייב המון אהבה בחייו בשביל להרגיש שלם
אבל במקום לעמול על הכלי שהוא להגדיל אותו, ולהתנסות בעצמו עם אהבה כשלעצמה, שהיא לא קשורה לבן זוג
לאהבה אין הרבה תנאים, ובטח שלא הרבה גבולות ( כמו זוגיות, או דרך משהו חיצוני אחר)

לכן חשוב מאוד לבדוק שאתה לא עומד עם כוס ומבקש ים אהבה (מים)

אחרי שאדם מכין את עצמו כלי גדול לאהבה, אהבה באה אליו לבד, להתבטא דרכו
גם היא רוצה מקום/ביטוי

אמת

זה מזכיר לי דימוי אחר שהשתמשתי בו, באר צמאה למים.
כשהאדם בעצם לא מילא את הבאר של עצמו, כל העובר ושב נשאב לתוך הבאר הזאת, כל טיפת מים לא תמלא את החסר.
וכשהבאר מלאה היא יכולה להיות רוויה במים ולהכיל עוד.
סוקי אני נשמעת כמוך. ולא אכלתי עוגה. מה נהיה.

אל תגידי לי ש...

כבר התחלת לחלום עלי בשבתות וחגים ?
תזהרי, זה קורה הרבה יותר מהר ממה שנדמה לך
פעם בחורה חלמה עלי ביום כיפור (איקון כלשהו)

תליתי פוסטר

שלך, מז'תומרת. לפני השינה מסתכלת עליו ומדמיינת איך אתה שם לי טבעת על האצבע ומקדש אותי. ואז מבינה שבעצם טבעתי בבאר של עצמי ואני באמצע המדבר.

למעלה