אז איך זה באמת עובד?!!

פורקס7

New member
אז איך זה באמת עובד?!!

בקשה לכל מי שבאמת מבין.... איך זה באמת עובד? איך עובד בית המסחר? מתי הוא מוציא החוצה עסקאות ומתי הוא פועל כנגד הלקוח? איך בית המסחר מגן על עצמו? מעבר לכך, איך הפעילות שלי עם בית המסחר משפיעה על השוק בכללותו? לדוגמא, אם רכשתי יורו/דולר האם זה משפיע על המחיר הכללי? האם זה נבלע בתוך בית המסחר ורק הנגזרת של סך הפעילויות "יוצאת" החוצה? האם בכלל יש איזושהיא השפעה? אז איך זה עובד?!

aradavi

New member
תשובה חלקית

זה אולי יכניס אותך לשוק אבל גם עיסקה של 50 מליון איירו לא מזיזה את השוק וזה מנסיון התזוזה הכי גדולה שראיתי מלקוח זה 50 פאונד 8 פיפס בדולר שקל 10 מליון דולר יכולים להזיז את השוק 10-15 פיפס אבל אני כמעט בטוח שאף בורקר לא מתכסה על עסקאות בדולר מול השקל

פורקס7

New member
לא לזה התכוונתי....

לא התכוונתי לזה. התכוונתי לדעת איך עובדת פלטפורמת המסחר? מה זה "נזילות"?

aradavi

New member
נזילות

נזילות היא מספר הבנקים המוכנים לצוטט ברגע נתון עבור בנק אחר לצמד מטבעות או נכס פיננסי אחר

delfino

New member
אין חוקים

כל מקום והחוקים שלו. זה חלק מהמשחק. יש כאלו שמתכסים על כל עיסקה (לרוב זה קורה בצורה אוטמטית) יש כאלו שעל חלק לפי סוג הלקוח ולפי סוג העיסקה ויש כאלו שמתנהלים כמו קזינו ולא עושים כלום

פורקס7

New member
ואיך פועלים אלו שמתכסים רק על חלק מהעסקאות?

על איזה חלק הם מתכסים? ואיך? מישהו מכיר חוזה של בנקים אל מול פלטפורמות מסחר? מה העמלות של הבנקים?

delfino

New member
לרוב יש שני חוקים מרכזיים

והם 1. מטבעות מוגדרים מראש שבהם יש סכנה גבוהה יותר ובהם הברוקרים לא רוצים פוזיצייה. 2. סכומים גבוהים מדי שאותו הברוקר החליט שהוא לא רוצה להיות חשוף בצורה כזאת. כמובן יש עוד גורמים, כמו מיומנות הלקוח (הם לא דפוקים, אם הם רואים שאתה טוב ומרוויח עליהם הרבה כסף הם פשוט ייתכסו אל מול העיסקאות שלך), כמו שעות מסחר רגישות בזמן נתונים וכו' וכו' לגבי בנקים, לרוב לא מעניינים אותם שחקנים פשוטים כמוני וכמוך, למרות שלאחרונה התחיל טרנד עולמי להתעיינן גם בלקוחות הפשוטים, זה קיבל רוח גבית חזקה כשדויטשה בנק חתמו עם FXCM והתחילו לעבוד ביחד. מן הסתם, לרוב הבנקים ייקחו עמלות יותר גבוהות, כי בצורה אובייקטיבית עולה להם יותר כסף לבצע פעולות, אבל מצד שינ הכסף שלך נמצא בבנק ולא אצל ארחי פרחי.

פורקס7

New member
לא נראה לי שזה נכון....

לא נשמע לי הגיוני שנזילות היא "מספר" של בנקים שמוכנים לצוטט.... אולי למישהו יש הסבר אחר?

yshay5

New member
"נזילות" מלשון נזיל : קל לממש בכל רגע

וזאת בזכות ההיצע והביקוש הגבוהים של אותן מטבעות 24 שעות ביממה (למעט WEEK-END ו HOLIDAYS ) מדובר בעיקר על מטבעות חזקים כגון דולר , יורו, יין , פאונד ,דולר אוסטרלי , פרנק שוויצי , דולר קנדי ועוד.. שקל מאוד למכור או לקנות בכל רגע ושיש ציטוטים על אותם מטבעות

פורקס7

New member
גם זה לא נראה לי... נכון

האם יש מישהו בפורום שמבין את הצד של בתי המסחר? האם יש מישהו בפורום שעבד בבית מסחר ומוכן לספר איך זה עובד? נניח, שאני רוצה להקים בית מסחר למטח. מה אני צריך לעשות?

למעלה