אז איך היה לי...
לקראת הכנס בערך חודש ומשהו מראש בניתי לו"ז איך אני מספיק לסיים את כל הקוספליי שבוע וקצת לפני הכנס, שיהיה זמן ספייר לעיכובים. לו"ז שמתוכנן על עבודה מהבוקר עד הערב, עם הפוגות קלות לסופ"ש (לתת קצת זמן לחברה) ולמועדי ב' (כי אני כן רציתי לסיים את התואר...). כמובן שלא עמדתי לגמרי בלו"ז, והתעכבתי קצת.. ואז היה את הטבח בברנוער שבעקבותיו איזה 3 ימים לא הרגיש לי נכון להמשיך לעבוד על הקוספליי.. כך שמצאתי את עצמי בשבוע וחצי האחרונים (היה לי מועד ב' אחרון ב-10.8 ) עובד כל יום עד 22-24 בלילה, ומרוב לחץ מתעורר מוקדם בבוקר ולא מצליח לחזור לישון- ואז חוזר לעבוד. רק בשבוע שלפני הכנס צברתי משהו כמו 100 שעות עבודה על הקוספליי הזה... ככה יצא שעד חמישי ב10:30 עדיין עבדתי על הקוספליי (להכין אבזמים ולחבר אותם, הצללה של החרב ועטיפת הידית שלה, תפירות אחרונות וכו') בלחץ אטומי. אבל באופן מופלא- סיימתי את כל מה שתכננתי לעשות ויצאתי לכנס.
בכנס עצמו לצערי, בגלל העיכובים פספסתי את 2 ההרצאות שהכי עניינו אותי- פאנל יאוי והיסטוריית שונן-אי. ככה שמבחינת תכנים הייתי רק בקוספליי\מסקרייד ובמחזמר. במובן הזה אני מרגיש שפספסתי קצת את הכנס, אבל זה היה הכנס הראשון שלי (כנס אנימה\מנגה), אני בטוח שאני אשלים חסכים בכנסים הבאים... ממש התרשמתי מכמות האנשים בכנס, דוכנים של אנשים *ממש* מוכשרים, והאווירה הכיפית של הכנס..
כל פעם שעברו אנשים מהקאסט שזכה במקום ראשון (אני גרוע בשמות ואני לא מכיר את הסדרה, עמכם הסליחה..) אני בהיתי בהערצה- קוספליי ממש מדהימים! אבל התביישתי לגשת ולדבר. מילא, אחר כך בשורות הראשונות יצא לי קצת לדבר.. אם כבר לציין קוספליי שעשו לי את הכנס, אז אני אציין גם את כל השופטים- שהראו לכולם איך אמור להראות קוספליי. ואת L וריוק ששיחקו את הדמויות שלהם כל כך טוב שלא האמנתי שאפשר להראות ככה מחוץ לאנימציה... תהליך השפיטה היה קצת משעשע... שכולם קמו מהכסאות לראות מקרוב ולגעת
או במקום לכתוב הערות במחברת לכתוב פשוט WOW בגדול
גם כמעט לא שאלו שאלות והייתי בטוח שיהיו הרבה יותר הסברים... בשביל להכין את הקוספליי אספתי על המחשב סביבות 80 תמונות שמראות מכל מני זוויות כל פרט ופרט- איפה בדיוק מסודרים כל ריווט בצירים של הכפפה, צורת החוליות של העורף של הקסדה, כמה זיגזגים בשרוך במפשעה ויחס הרוחב\אורך שלהם וכו'. הכנתי כבר הסבר מראש לשאלות כמו למה בניתי אבזם לשריון הכפפה (שבמנגה אין שום מנגנון סגירה נראה לעין, למרות שברור שהיד בנויה במבנה של 2 חצאים ושאין שום דרך ללבוש את זה חוץ מפתיחה של החצאים האלה) או למה החלק העליון של האבנט (זה שמוסתר מתחת לשריון) הוא חלק אחד ארוך ולא 2 מקטעים בעוביים שונים. אבל כמעט לא שאלו שאלות, וגם לא היה מחשב להראות את התמונות שהבאתי על דיסק און קי.. מילא. היה משעשע שבמהלך הכנס עשרות אנשים ניגשו אלי עם חיוך, החמיאו על הקוספליי- שהוא מוצלח, נקשו על השריון ואז פתאום החיוך נהפך לתדהמה
(השריון לא נראה מתכתי מספיק? או שהם רגילים לראות חיקויי מתכת ממש טובים?) ומיליון שאלות של "אבל איך עשית את זה??" או "למה??" בעיקר נהנתי מהמחמאות של המעריצים של בזרק (אגב, למה כולם מתעקשים לקרוא לזה ברזרק? קצת הגייה...) שבאמת ידעו איך הייתי אמור להראות והתלהבו מאיך שיצא.. (טוב, גם מהמחמאות של השופטים..). פחות התלהבתי כשקראו לי "300" או "אביר" או "רומא".
בסופו של יום נהניתי, צילמו אותי מלא (שזה אחלה כי בפייסבוק ראיתי עכשיו לראשונה איך נראה הקוספליי שלי- עד הכנס לא סיימתי אותו ובכנס עצמו לא ראיתי מראה...), התייבשתי כי לא מצאתי איפה משיגים מים (שזה לא לגמרי נורא כי זה היה עשוי להיות מסובך למדי ללכת לשירותים) ויצא לדבר עם מלא אנשים מעניינים. אני חושב שלכנס הבא אני אשמח להיות חלק מקאסט (כי זה נראה לי הרבה יותר כיפי), או להיות חלק מהסגל\אורחים, או שניהם (אם אורה יכולה- אז למה לא לנסות?
) אגב, הבטחתי לכמה אנשים הסברים על הכנת הקוספליי אז הנה בינתיים כמה תמונות מתהליך ההכנה:
http://s28.photobucket.com/albums/c210/ErezGilboa/cosplay/Gats/making_it/ (יש עוד כמה תמונות, אני אעלה אותן לשם ביום ראשון) ומדגם קטן של תמונות רפרנס:
http://s28.photobucket.com/albums/c210/ErezGilboa/cosplay/Gats/Reference/ ארז