אז איך בעצם נגמלים????

שבילים

New member
אז איך בעצם נגמלים????

החלטתי להפסיק לגלוש באינטרנט דרך העבודה - ההחלטה הזאת החזיקה מעמד יומיים ושוב חזרתי לסורי. החלטתי להפחית את שעות הגלישה גם בבית - גם כאן, אחרי ימים ספורים שממש לא גלשתי הרבה חזרתי ובגדול ואפילו העליתי את מספר השעות ברשת. אחרי כל הפסקה כזאת שאני עושה מתוך נסיון להגמל, אני מחזירה את זה עם ריבית. וגולשת יותר מאשר קודם. אז צריך לחשוב על דרך אחרת להגמל. יש לכם רעיונות?

e-magine

New member
מה שאת מתארת זה מה שאני מכנה

"תסמונת המקרר". כמו אדם שצם ובסוף הצום מתנפל על המקרר ואוכל פי שניים. תראי שבילים, קודם כל, אין מתכון קסם ולא לכולם מתאים אותו הדבר. יש כאן חברים שהציעו בעבר הצעות וטיפים ומתכונים, חלק מניסיון אישי וחלק מקריאה ולימוד על הנושא הזה. יכול להיות שהיה רצוי שאני כמנהל הפורום אקבץ הצעות אלה ואעלה אותם למאמרי הפורום. יש כאלה שמדגישים את ההיבט ההתנהגותי, שוב אני משווה עם האכילה המוגזמת, את יודעת, אחד מציע דיאטה כזאת, אחד מציע דיאטה אחרת, אחד מציע דיקור סיני, אחד מציע ניתוח, הבסיס הוא שינוי הרגלי האכילה. אולי קל לעשות דיאטה ולהוריד משקל אך קשה אחר כך לשמור על ההיסג, ולמה זה? כי אנחנו בעצם מדברים על שינוי התנהגות . זה לא דבר פשוט, שינוי מכוון של ההתנהגות שלנו, אך אפשרי. גם שינוי הרגלי הגלישה הוא שינוי התנהגות ולכן הוא לא פשוט. שינוי התנהגות, כדי שיצליח, לא יכול להיות מאד חריף, צריך לעשות את זה בהדרגה. כמובן צריך כח רצון. לפעמים אין לנו את הכח הזה לוותר מרצון על מה שעושה לנו טוב בטווח המיידי. לפעמים אנחנו יכולים להעזר בחבר, בבן זוג, בהורה שמבין אותנו ויכול לעזור לנו, לא במשמעת קפדנית אלא בתמיכה ובעזרה לשמירת זמני הגלישה. לפעמים גם את זה אין לנו וכל מה שיש לנו זה הפורום הזה. הפורום הזה הוא לא הדבר הטוב ביותר, אלא הרע במיעוטו. אני אישית שייך לאסקולה שאומרת שעיסוק בסימנים של ההתמכרות, כלומר שינוי הרגלי גלישה בלבד, אינו מספיק. יש צורך לטפח את המודעות לבעיות היסודיות שלנו ולחפש את שורש הבעיה שגורמת לנו להיותמכורים, לחפש אותה ולהתמודד איתה. ללא טיפול בשורש, לא נצליח להתמודד עם הסימנים. יש כאלה בינינו שזקוקים לעזרה מקצועית ממש. מי שרואה שמצבו ממש קשה ונגרמים לו נזקים חייב לפנות לטיפול מקצועי. ממש חייב. מי שחושב שיכול להתמודד ללא עזרה כזאת, כמובן חייב לנסות. דבר אחד בטוח, שאסור להתעלם מהבעיה.

שבילים

New member
רק דבר אחד קצת תמוה בעיני

ושאני שואלת את עצמי מאז שגיליתי את הפורום הזה: איך קבוצת תמיכה וירטואלית יכולה לסייע בגמילה מהאינטרנט? הרי הפורום הזה זה גם אינטרנט. ואז זה יוצר מצב שאנחנו, אלה שרוצים להגמל, מנסים לעשות זאת דרך אותו דבר שאליו אנחנו מכורים...???

e-magine

New member
את לא הראשונה ששואלת

אז תקראי את המאמר שלי, מ 9/10/2001 מאמרי הפורום.

lady_anne

New member
אי אפשר להגמל מהרגע להרגע

השבוע הורדת X שעות, בשבוע הבא תורידי X+2 וכן הלאה. אין ניסים ונפלאות, ומודעות ורצון הם האלמנטים החשובים ביותר ואותם כבר יש לך. תהיי סבלנית כלפי עצמך, כי גם בדיאטה כשמורידים 30 קילו ביומיים אחר כך עולים 60. סבלנות, סבלנות, ושוב סבלנות ולא להתייאש גם כשקשה וכשנדמה שנשברים. לנשום עמוק ולהמשיך הלאה. (אני נשמעת כמו מודעת פרסומת למדיטציה או משהו כזה, אבל אני באמת מאמינה שצריך לשנות את נקודת ההשקפה כדי להתחיל בתנועה שתגרום לדברים להשתנות. ולא, אני לא לובשת שארוואלים סגולים בזמני הפנוי...
).

לשבילים היקרה והיקירה - אם מישהו

מאתנו יצליח להיכנס רק לכאן ולשהות רק כאן הוא השיג משהו בחיים כי הפורום הזה באמת יכול לעזור בעניין המודעות והבנת עצמך והתהליכים שלך כשאני נכנסתי לפה והתוודיתי שאני מכורה מיד נהייתימכורה פי שניים כמו שמחסנים בשפעת והחיסון מיד גורם לתופעות של שפעת אחרי שמגיעים לאמפתיה והבנה והזדהות ומודעות והסרת ההדחקות הבעיה איך לעשות קישור איך להפוך את ההבנות במוח למעשה תכלס לתרגל את עצמך לשלוט בהתמכרות הנפלאה והנוראית גם יחד הזאת

e-magine

New member
../images/Emo51.gif באטרפליי

את צודקת, אני שמח להגיד שחברי הפורום ואפילו אני, לא יושבים כאן כל היום. אני מקווה שמנצלים את הפורום הזה באופן מושכל.

למעלה