אז איך באמת מתחילים?

samuel54

New member
../images/Emo127.gifחיפושים

שלום לכולם, טוב אחרי שקראתי את הכתבה במעריב התוודעתי גם אני לפורום הזה. מעונין למצוא שורשים למשפחתה של סבתי מצד אבי לעת עתה. שם משפחתה היה אבוהב ומקום הוולדה היה סלוניקי עוד בשלטון הטורקים.אח"כ עברה עם העיר ליוון ושם עשתה את מירב חייה בטרם עלייתה לארץ. נישאה שם לסמואל סמואל "האמריקני". יש מצב למצוא משהו?כיוון שאני "חדש בארץ" אשמח לשמוע. תודה

arielv

New member
Viterbo

שלום, ברכות לכל החברים בקהילה. תחום ההתענינות שלי הוא יהדות איטליה ואני מוכן לעזור למי שמחפש בכיוון הזה. אני כמובן מתמקד בחיפוש שורשי, משפחת ויטרבו VITERBO שכנראה מקורה ביר בותו שם במרכז איטליה. משפחות ויטרבו היו בכל אזור באיטליה, כמעט, וגם בתוניס, קורפו וצרפת. אבותיי מליוורנו. להתראות, אריאל ויטרבו

ארפכשד

New member
איך בכלל מתחילים???

איך מתחילים לחפש את שורשי המשפחה שלי, הרי יש שמות משפחה שלמרות שהם זהים אולי הם לא קשורים אחד לשני

שירה די

New member
איך מתחילים

אני רוצה לחפש עבור סבי את משפחת סקינטיי (מעוברת לדינור). כל מה שאני יודעת הוא שמקור המשפחה ברומניה בעיר יאס (יאסי). אשמח לכל עזרה ([email protected]) תודה מראש שירה

א77

New member
ליוורנו.

לפני מספר שנים נתבקשתי במקום עבודה [שהייתי שם] להשיג מחזור ליוורנו לאחד המנהלים שמוצאו מכורדיסטן. שם בבית התפללנו במחזור ליוורנו בחגים. ואולי הדפיסוהו מחדש. ביקש ממני אותו מנהל שאנסה למצוא עבורו. למחרת הבאתי לו מחזור ליוורנו, אבל מקורי ושלם שהיה לי בביתי. הוא נהנה מאד והתפלל בזה מספר שנים, עד שעזבתי את מקום העבודה ואז הוא החזיר לי את זה. אני יכול לצלם את זה עבורך אבל זה לא הענין כרגע. אם הצעת עזרתך בעניין יהדות איטליה, אודה לך מאד אם תפנה אותי לאתרים או כל מידע אחר על בתי כנסיות עתיקים שהיו שם. תודה.

ארפכשד

New member
שם המשפחה שלי..

הוא חביב מטריפולי שבלוב, איפה אני מחפשת מידע על הקהילה הזו?

טריפולי שבלוב

יש אתר של יהודי לוב. מושקע עם מעט מסמכים, תמונות והיסטוריה על הקהילה היהודי שהייתה שם. יש שם אפשרות לשאול שאלות. הפורום שם פחות "ידען" כמו זה שלנווהידע שם בסדר. הרבה שיחות על תבלינים ומאכלים אך לא כמו זה של תפוז. הקש "יהודי לוב" בדף של google ותקבל את כתובת האתר. בהצלחה.

Mister Matrix

New member
מצטרף לשאלה שלך

איך מתחילים לחפש שורשים וכדומה?! אני יודע שיש לי מקורות בלבוב וביאסי ואני גם רוצה לחפש קרובים שהיגרו למונטריאול בקנדה וניתק איתם הקשר.... תודה לעוזרים!

א77

New member
קצת מיאסי.

רשימות כמדומני של תלמידים ביאסי מלפני כ100 שנה. אולי סענדער יוכל לסייע, הוא שולט ברומנית. הוא עבר על הרשימות לא וירטואלית.

א77

New member
המשך מיאסי.

ארנון, הבנתי את התקלה לפני דקותיים, חחח

א77

New member
וזהו לעכשיו.

אולי ברשימה יש מישהו ששמו יכול להוסיף משהו.

אז איך באמת מתחילים?

ברכות אישיות לכל המצטרפים החדשים. הפעם, זכינו לחברים חדשים בעקבות הכתבה ב"מעריב". השאלה הראשונה ששואלים היא, אכן: "איך מתחילים
", ולשם כך - ממש כמו בתיה עוזיאל - יש לנו תשובה מוכנה מראש... הנושא כל כך סבוך וכל כך תלוי במה שכל אחד מחפש ושואל, אך על כל מי שמגיע לפורום להתחיל בקריאת המדריך לפורומיסט המתחיל. המאמר מרכז את כל מה שצריך לדעת על הפורום ופינותיו השונות, ונותן אפשרות להתמצאות קלה ומהירה כאן. כמו שתראו במדריך, יש הרבה חומר שנצטבר כאן כבר. לאחר שתקראו ותכינו את המידע הדרוש (שמות משפחה -בעברית ובאנגלית, שמות פרטיים חשובים, שנים משוערות, עיר/אזור מוצא - בעברית ובאנגלית, המדינה בה נמצאת העיר היום - בעברית ובאנגלית, פרטים מזהים וכו') - פיתחו כאן הודעה חדשה לכל משפחה, עם מה שידוע לכם ומה שאתם מבקשים לחפש.
לכולנו, ארנון

שרי סילבר

Active member
אצור איתך קשר, אריאל בין המשפחות שאני חוקרת משפחת פיזה, שמקורותיה באיטליה, כמובן, אך התפזרה למקומות אחרים. כאמור, אכתוב לך מסר עם המעט שאני יודעת ושאלות ביחס לחיפוש.

למעלה