אז איך אתם התחלתם?

frisbeeee

New member
אז איך אתם התחלתם?

אני מאמין שלכולכם יש סיפורים נחמדים על איך הם התחילו עם התחביב, והייתי שמח מאוד לשמוע אותו. ואני מאמין שאני לא היחיד.. :)

avivik

New member
איך אתה לא מפספס...

חשבתי שהפעם תחליק, תוותר, תעביר, אבל לא. אם יש קצת כיף, ישה פה לסדר את העניינים ולהחזיר אתכם למוטב. מה, לא נראה לי אינפנטילי למצוא קישור מלפני 4 שנים??? באמת בנאדם... חצי מהאנשים שכתבו שם כבר אינם כותבים בפורום עוד, והרבה חדשים הצטרפו מאז. אז למה לא לתת להם לדבר? למה גדעת את השירשור בטרם התחיל? כי לא בשום מקום לא מופיעה המילה מנוע/ניקוי/סיכה/מאזנת/זנב וכו'? שהרי במרבית המקרים גם ככה היית שולח את הכותב ל"חיפוש". פורום נועד בשביל שאנשים יכתבו בו. אתה לא רוצה לכתוב? אל. תן למי שרוצה שיכתוב. די כבר לחנך את כל העולם. עכשיו מילא זה היה פה אחד מפורומי RCGoups, אבל זה לא. בפורום הזה אותה הודעה יכולה להופיע 3 ימים בעמוד הראשון. אז זה לא שעוד שירשור יפריע למהלך התקין של הפורום וידחוק לעמודים אחוריים הודעות מאוד חשובות. באמת.............. בנאדם העלה נושא ואתה מוכיח אותו ע"י כך שאתה מציג בפניו שירשור מלפני קרוב ל 4 שנים....... באמת...... אתה לא מרגיש לפעמים טיפה רע עם עצמך? קצת אולי? בטח, אתה תורם המון. המון. אתה אחד האנשים שתורמים פה הכי הרבה. וזה נאמר ללא שמץ של ציניות. אתה אחד האנשים הכי אינטיליגנטיים בפורום ואחד היותר מקצועיים. אף אחד לא יכול לערער על כך. אני לעומתך, תורם פה כנראה הכי מעט. אתה יודע מה? גם לא לעומתך. אפילו לעומת זה שתורם הכי מעט, אני תורם אפילו פחות ממנו. אז מה? אז זה נותן לך לגיטימציה לחנך כל אחד בפורום? למה אנשים צריכים לחשוב 100 פעם לפני שהם רושמים משהו פה, שמא זה לא ימצא חן בעיני ישה? נכון שאנשים לא משתמשים כיאות בפונקציית החיפוש. גם בזה אין ספק אבל כשמישהו מתחיל שירשור כזה, הוא לא באמת מחפש אינפורמציה, בטח אתה מבין את זה. הוא מחפש להנות. וזה מותר, וזה לגיטימי. מה שלא לגיטימי בעיניי, זה לרדת על אנשים שכותבים הודעות שבעיניך הן off topic. מה רע בהודעות כאלה פה ושם? גם ככה אנשים כאן ממעטים לעשות את זה בגלל המדיניות שאתה הנחלת לפורום. ואני לא נכנס לזה שאתה לא צריך יותר לחנך אנשים כי אתה לא מנהל יותר. זה לא רלוונטי. וזה ברור שזה בדם שלך בין אם אתה מנהל את הפורום ביד רמה או לא. וזה בטח לא נגמר בפורום. אז בבקשה ישה, די. באמת די. תן לאנשים להנות בדרך שלהם. זה פורום טיסנאות, ו"איך אתה התחלת בטיסנאות" קשור לטיסנאות לא פחות מ"איך לצפות כנף". אז פעם אחת תתאפק. בוא נתחיל מפעם אחת, ואז תראה איך אנשים נהנים ואולי תבין שאנשים אחרים ממש בסדר עם זה שפעם ב 4 שנים עולה שירשור שכבר היה כאן. כי זה באמת בסדר.

erazz

New member
רק שאלה אחת....

כתבת (ובצדק): "פורום נועד בשביל שאנשים יכתבו בו." כלומר גם זכותו של ישה לשלוח אנשים לחיפוש כמו שזכותך להגיב כמו שהגבת. אני טוען שיש פה עירוב של אנשים. חלקם בעלי סבלנות יתרה וחלקם לא. חלקם נחמדים וחלקם לא. חלקם בעלי ידע רב וחלקם בעלי שאלות רבות. חלק מהיופי בפורומים הוא העירוב של הדעות והטמפרמנטים. שאלתי אליך (ועבור אחרים שלא נמנעים מלשלוח חיצים בישה) היא מדוע אתה כ"כ כועס? השקעת הרבה מאמץ בלשפוך את חמתך על ישה... איך הוא פגע בך כ"כ?

avivik

New member
תשובה אחת

זה לא שישה פגע בי אישית, הוא הרי לא הגיב להודעה שלי. אבל היא היתה יכולה להיות שלי באותה מידה. נכון שחלק מהיופי הוא עירוב הדעות. אבל כשמישהו חותך שירשור בשולחו את כותב ההודעה לחיפוש, כבר לא נעים לאנשים לכתוב. השירשור נסגר. אין דיון. ולמה שלא יהיה דיון? אני בטוח שאתה, כמו ישה, משוטטים בפורומים אחרים בחו"ל. כמה פעמים שואלים בכל מיני פורומים כאלה "איזה טיסן/מסוק לקנות?" "מה כדאי לי?" איך לעשות ככה ואיך לעשות ככה... כמה פעמים ראיתם אנשים "נזרקים" לחיפוש של אותו פורום? ממה שאני ראיתי, הרבה הרבה פחות. כי כמו שאמרת, יש עירוב של אנשים ויש עירוב של דעות. ואנשים שלא הגיבו בפעם הקודמת, יגיבו עכשיו לאותה הודעה שנכתבה כבר בפעם ה 18. ולפעמים למצוא משהו בחיפוש (במיוחד כשהוא לא ידידותי כמו ב"תפוז") זה עניין לא פשוט, אז פשוט שואלים שאלה ומי שבא לו עונה. ועם עוד אנשים שולחים חיצים בישה (ואני לא סופר את אלה ששולחים לי הודעות פרטיות "כן, גם אנחנו חושבים ככה" "טוב שמישהו אמר סוף סוף משהו") אז אולי לא כולם טועים ורק אחד צודק? רק אולי? אז נכון שהיה אפשר לא לכתוב כלום ולהשאיר את הפורום שקט וגם הקטילה הזאת של ישה היתה עוברת. באמת היה אפשר. אבל לפעמים צריך להגיד משהו כשזה מפריע לך וגם בשם אותם אלה שלא נעים להם והם רק יושבים ובולעים וסופגים. כי לפעמים באמת נהיה טעם של די.

erazz

New member
אני חושב....

שלא הובנתי כראוי. שאלתי מדוע אתה כועס כ"כ? עושה רושם שיש לך רגשות עזים בנושא. הרי הייתה מספיקה תשובה בסגנון "ישה, אנא תן לאנשים לבטא את עצמם בחופשיות. אני מרגיש כי הציניות שלך פוגעת בי ובהם." לא כך?

avivik

New member
ייתכן

אבל חשבתי שחשוב שאסביר כמה הדבר כן מכעיס וכן מקומם, במיוחד ובגלל שהוא קורה שוב ושוב ושוב. זו לא תגובה למשהו שקרה לראשונה בפורום. זו תגובה למשהו שנמשך כבר שנים, לפעמים הוא מכעיס יותר ולפעמים הרבה יותר. זה הכל. לא התכוונתי להפוך את זה לדיון, ואני לא רוצה להתנצח עם אף אחד. באמת שלא. אמרתי את מה שאמרתי כדי שישה יקרא ויקח או לא יקח לתשומת לבו. אני נוטה להגיב כשאני רואה מסביבי משהו שנראה לי כמו אי צדק או חוסר הוגנות. וזה לא משנה אם זה מופנה אליי או לא.

s u n s h ine

New member
ועוד אחת...

כקודמי שהעיז ושחט כמה פרות קדושות בפומבי, גם אני כניראה אתמודד על התואר של "התורם הכי פחות" ויש לי סיכויים לא רעים.. אף על פי כן, מרגיש כי לעיתים שירשורים הופכים לזירת איגרוף (כניראה גם הנוכחי יהיה כזה), והטעם רע. כתבתי בהודעות פרטיות לאנשים כי הקטילות, ההתנשאות והציניות לא ימשכו עוד קוראים. ההיפך -הם משאירים רק את אלו שיודעים הכל, וכניראה לא ממש צריכים את הפורום... יחד עם חופש הביטוי מגיע גם הכבוד לזולת ושמירה על חירותו... ויותר ויותר שירשורים לאחרונה מתחילים בהתנצלות הנבוכה "מצטער לשאול שאלה טיפשית..." או "בבקשה אל תשלחו אותי לאינטרנט...." מתוך ידיעה שכניראה לפחות אחת מהתשובות הראשונות שיקבל תהיה מהסוג הזה. בואו ננסה בפרוס השנה החדשה הבאה עלינו לטובה, לסגל לעצמינו מעט דרך ארץ, והרבה הרבה סבלנות לאחרים. שנה טובה.

Flat spin

New member
ואני אומר לך שהכל בעיני המתבונן ../images/Emo22.gif

כתבתי פעם אחת באותו שרשור עתיק ולא נראה לי שהייתי חוזר על כך שוב. יש להניח שגם אני הייתי מפנה את השואל לאותו שרשור קיים, מתוך כוונה טובה בהחלט. וזה היה בערך המסר בהפנייתי (אילו אני במקום ישה): הנה לפניך סיפורם של אחדים מחברי הפורום, שנענו בזמנו וכתבו את סיפורם. והנה, כאן בדיוק המקום להצטרפותם של חדשים להרחיב ולהוסיף לשרשור הקיים. לפעמים יש מקום לראות (וזה די נדיר במקומותינו לאחרונה) גם את חצי הכוס המלאה. כמו שפתחתי, הכל בעיני המתבונן.

YHS

New member
לא יודע מי אתה

ומעולם לא נתקלתי בך (לשמחתי). אבל אתה אידיוט גמור לא הבאתי את זה כדי לעצור משהו, אלא כדי שיהווה כבסיס להמשך הדיון וכטריגר. אתה לא כותב הרבה בפורום ועל כך אני שמח. אתה טיפש מושלם.

Photon

New member
בלי להיכנס לוויכוח שבשרשור הזה

אם בהודעתך המקורית היה מצורף ההסבר שבהודעה שעליה אני מגיב, היה נחסך מכולנו כל הבלגן.

YHS

New member
לעיתים

גם כאשר יש רצון לעזור, אין מספיק זמן. יש לי עוד עיסוקים אחרים ואני חושב שאני נותן הרבה (הרבה מאד) מזמני לעזרה בפורום ובכלל לקידום טיסנאים וטיסנאות. עקרונית אתה צודק. אבל כמו שגדעון כתב, אפשר לראות את חצי הכוס המלאה, או הריקה. כל אחד עושה את בחירתו, על פי הכלל: "הפוסל - במומו פוסל".

YHS

New member
יש מספר אנשים בפורום

שכידידים אני מעדכן אותם ונותן להם דין וחשבון על מעשי. אתה לא נמנה עליהם. אבל גם אתה יכול להסביר, למה, במקום ההודעה המטופשת שלך למעלה לא כתבת את הדברים הבאים: דוגמה:
ובהמשך לשרשור העתיק..... שאני חושב שהגיע הזמן לרענן אותו, אספר על עצמי ואשמח אם אחרים יצטרפו........ סוף דוגמה. יש לך עדין הזדמנות לתקן ולעשות זאת. אני בטוח שתמצא את הדרך ואני גם בטוח שהמנהלים יעזרו לך בזאת. את הטעם המר של דבריך יקח עוד הרבה זמן להעלים.

זה מפתיע...

כשאדם כותב את שכתב, וכנראה העלה על הכתב את רחשי ליבם של הרבה מהקוראים בפורום, אתה, ישה היקר, מוצא לנכון לקרוא לו "אידיוט גמור". נראה שה-"אידיוט" הוא דווקא זה שמדכא באופן קבוע את באי הפורום, שם מקל בגלגלי ההתקדמות ומתנהג בצורה מתנשאת וסרקסטית לכל אחד שהוא לא מה-"ברנז'ה". רד מהעץ עליו טיפסת, לפני שתפול על אחוריך המדושנים מעונג...

YHS

New member
אני מתנצל

שהטקסטים הנכתבים על ידי לא מצליחים לרדת לגבול הבנת הנקרא שלך. שהרי גם אתה שייך לחבורה של "חבר'ה, בואו תרדו, יש מכות....."
את דעתי עליך כבר הבעתי ואיני נזקק לעידודך כדי לדעת מה מקומי בקידום הפורום הזה במשך שנים. כמו שאמרתי לך לפני ימים מועטים - תמשיך להתרסק.... בלעדי....

avivik

New member
איך אחרי שאני חולק לך מחמאות יוצא שאתה מקלל?

מוזר, אולי הגזמתי במחמאות? טעיתי? על מה בדיוק אתה כועס ישה? מה מהדברים שאמרתי אינו נכון? שאתה מנסה לחנך את חברי הפורום? או את אלה שבאים לפה שואלים שאלה אחת ויותר לא חוזרים לפה, או חוזרים בניק אחר? או שאתה אדם אינטיליגנטי (רק עם שפה מלוכלכת) ומקצועי? שאתה קוטל אנשים על הודעות שבעיניך הן לא קשורות לפורום? מה מזה לא נכון? הרשה לי להיות בנאלי: "דרך ארץ קדמה לתורה". או במקרה שלנו "דרך ארץ קדמה לטיסנאות". מה ההשתלחות הזאת? כמו שציינת, אינך מכיר אותי, ואני מבטיחך שאין אף אדם שכן מכיר אותי וחושב שאני אדיוט ו/או טיפש. מה שכן חושבים עלי, שלפעמים אני נדחף לעיניינים לא לי כשמשהו מפריע לי ואני מזהה השתלחויות או סתם השבתה של אנשים. מודה, זה אני. אני לא יכול להשתלח בך ככה (ואני גם לא מעוניין כי אני לא עושה דברים בצורה כזאת), כי אותי ישתיקו או יעלימו לי הודעות. אתה מקרה חריג. יש פה מאין "יראת ישה". אנשים מפחדים להגיד לך דברים ולהעמיד אותך במקום כשצריך. כי אתה זה אתה ויש לך "גב". אני יכול לדמיין את האנשים בבית קוראים את זה ומהנהנים בראשם. אני גם יכול לא רק לדמיין אלא לעשות copy-paste להודעות הפרטיות שאני מקבל עכשיו, אבל אני לא אעשה זאת. אה, וההודעות שלי שמצאת, אתה גדול אתה
מילא היית מביא קישור להודעה שלי שבה אמרתי משהו ממש לא נכון, או הטעיתי, או קטלתי, או ביטלתי, או העלבתי, אבל לא. הלכת ומצאת קישור לשתי הודעות שטותיות שלי, שכל מטרתן היתה לצחוק ולהצחיק. איזה מצחיק אתה
לא צחקת? סבבה. מישהו נפגע? משהו קרה? לא. היתה הודעה, נגמרה. ממשיכים הלאה. בניגוד להודעות הציניות וה"חינוכיות" שלך, שמשאירות טעם רע להרבה זמן. אז מה עדיף? לא יודע. רוצה לעשות סקר אנונימי? לא כדאי לך. האמת ישה, לא חשבתי שתיקח את זה ככה. בד"כ אנשים שהם כה ביקורתיים כלפי הסביבה, מאוד ביקורתיים גם כלפי עצמם. יכול להיות שהעניין טבוע בך כל כך חזק שאתה לא יכול לעמוד רגע מהצד ולהסתכל על מה שאתה עושה. חבל. אני בטוח שחלק מחברי הפורום פה הם חברים שלך, והם מקבלים אותך ואוהבים אותך. אבל לא כולם פה חברים שלך, ולא כולם צריכים להשלים עם הדרך שבה אתה מתבטא לפעמים, ומחובתך להתחשב בהם. אני אהיה עכשיו קצת יותר בוטה, כי אולי הדברים לא עוברים כמו שצריך. הצורה שבה אתה מדבר לאנשים, להרבה אנשים ולעתים קרובות מדי, היא לא נעימה. אתה יוצר אי נעימות בפורום לעתים קרובות. זו עובדה ולא דעה. אדם ששואל שאלה שהיתה פה כבר לא יצר את האי נעימות. האנשים שמשתלחים בו יוצרים את האי נעימות. באמת שלא התכוונתי להיכנס איתך לוויכוחים ישה. אני מעריך את ידיעותיך המקצועיות, אבל יש לי בעיה עם הדרך שאתה בוחר להעביר את הידע הזה, בצורה המתנשאת והמחנכת. האם יש לי ברירה ואני יכול פשוט לא להיכנס לפורום? בטח. כמו שיש אותה ברירה להרבה אנשים שניסו לכתוב פה ולא שבו מעולם לעשות זאת. האם זו הדרך שחברי הפורום הזה רוצים שהוא יתנהל? ש"מי שלא מתאים לו שילך"? מה לגבי לעשות את זה כיף לכמה שיותר אנשים כי התחביב הזה זקוק לכמה שיותר עזרה כדי להתרומם בארץ?

YHS

New member
לא

אין לי ענין לדון איתך כאן. ההודעה הראשונה שלך, בראייתי, שגויה ואין טעם להמשיך בכך בפורום. יכולת מלכתחילה לשלוח אלי מסר. היית נענה בנימוס. גילוי נאות - לא קראתי את שכתבת ואין לי ענין בכך.

avivik

New member
לא מצאתי לנכון לשלוח לך הודעה פרטית

אתה בעצמך לא חוסך שבטך מהאנשים פה על גבי הפורום (אני לא בטוח כמה אתה טורח לחנך אותם בהודעות פרטיות), ולכן לא ראיתי צורך להגיד לך את שיש לי להגיד בהודעה פרטית. קצת חבל לי שלא קראת את שכתבתי, בכל זאת ישבתי והשקעתי... נו מילא.

למעלה