אזרחות רוסית

DeAth ScrEaM

New member
סתם...

מוזר לי שאת מתייחסת כלכך בקלות לעניין שתוותרי על האזרחות הישראלית... בכל מקרה.. אולי תשני את דעתך. יש לך עוד הרבה זמן.

מה מוזר בזה??

אני רוצה לחיות ברוסיה זה תוכניות רציניות שלי אז למה מוזר שאני יוותר על אזרחות ישראלית בגלל זה??? נכון זה חבל אבל אין מה לעשות .. אני מעדיפה לוותר על אזחות ישאלית מאשר לחיות פה! ואין לי בדיוק ממש הרבה זמן לחשוב יש לי תוכניות רצינות בערך עוד חצי שנה או קצת יותר לעזוב לרוסיה לתמיד וגם אם היה לי הרבה זמן כבר החלטתי ממזמן שאני רוצה לעזוב אז למה לחשוב על זה מליון פעם עוד?! ההורים שלי גם ויתרו על אזרחות רוסית כשעלו לפה ולא היה להם אכפת...=\ חוץ מזה החבר שלי גר ברוסיה ויש לנו קשר יותר מידי רציני שאני לא יוותר על אזחות ישראלית אזרחות ישראלית בסיפור הזה הכי פחות חשוב... זה הכל! אני לא מבינה למה את עושה פרצופים את חושבת שפה יותר טוב אז תחיי פה ואני מקווה שתהיי מאושרת אבל אני לא חושבת ככה ולי יש תוכניות לגמרי אחרות...

DeAth ScrEaM

New member
זה בכלל לא קשור

תעשי מה שבא לך, החיים שלך. פשוט נראה לי קצת הזוי.. האנטישמיות מתגברת, וכל הסקין הדים מתרבים. ואת ככה בקלות דעת רוצה לוותר על אזרחות ישראלית. אני לא מתקיפה אותך, לא אומרת לך לא לעשות משהו. תעשי מה שבראש שלך לעשות.

איזה אנטישמיות?

וכאן אין גזענות???? כאן יש גזענות יותר משם... יש שם הרבה יהודים שחיים בסדר ולא הרגישו אנטישמיות טוב אולי קצת אבל לא רצינית ... הקרובים שלי חיים שם והכל בסדר דירה בסדר בעבודה מתייחסים אליהם טוב רוב החברים של החבר שלי יהודים והכל בסדר לא מתלוננים אז למה אני צריכה לפחד??? פה אני יותר מפחדת! לחבר שלי חוץ מזה אין פה מה לעשות...

SupermanZW

Well-known member
לא נכון

דווקא רוסיה אינה מאפשרת להחזיק אזרחות כפולה (החוק הרוסי שונה), לעומת זאת קיימות מדינות רבות בעולם המאפשרות החזקת אזרחות כפולה, למעשה אין ביבשת אמריקה מדינה שאינה מאפשרת החזקת אזרחות כפולה, חלק ממדינות אפריקה מאפשרות החזקת אזרחות כפולה, רוב מדינות אירופה מאפשרות החזקת אזרחות כפולה, רוב מדינות אסיה מאפשרות החזקת אזרחות כפולה ואפילו רוב מדינות ערב מאפשרות החזקת אזרחות כפולה, גם אוסטרליה וניו זילנד מאפשרות החזקת אזרחות כפולה.

שאלה

האם החזקת דרכון רוסי=החזקת אזרחות רוסית? אחותי הלכה לפני כמה חודשים עם דרכון סובייטי ישן של ההורים שהם לא חידשו לשגרירות רוסיה וקיבלה דרכון רוסי בלי בעיות.

SupermanZW

Well-known member
מי שיש לו דרכון רוסי יש לו אזרחות

רוסית, החוק החדש תקף רק לגבי מבקשי אזרחות רוסית, לא לגבי אלה שכבר יש להם, אלה שיש להם יכולים עדיין להחזיק אזרחות נוספת לרוסית (אבל גם זה יכול להשתנות בעתיד).

SupermanZW

Well-known member
אוקראינה אינה מאפשרת אזרחות כפולה

כדי לחדש את אזרחותך האוקראינית תדרש לוותר על הישראלית.

ועוד משהו, אולי אתה תדע:

שמעתי פעם שילדים של אזרחי פולין מקבלים אוטומטית אזרחות פולנית (EU). אז קיצר, אבא שלי אזרח פולין, אבל הוריי גרושים (התגרשו הרבה לפני שהוא קיבל אזרחות פולנית). האם אני יכול , כעקרון, לקבל אזרחות פולנית? (שאלתי כבר בכמה וכמה מקומות ואף אחד לא ממש ידע לענות לי)

SupermanZW

Well-known member
אתה יכול לקבל אזרחות פולנית

בתנאי שאביך נולד בפולין אחרי ה17/01/1951 או נולד בפולין לפני כן אך עזב את פולין אחרי ה17/01/1951, אם הוא לא נולד בפולין או עזב את פולין לפני התאריך הנ"ל לא תוכל לקבל אזרחות פולנית.

למעלה