אזרחות רוסית

alina201

New member
אזרחות רוסית

היי עליתי לארץ ב1991 בגיל חודשיים.
אני מתחילה לחשוב על לחזור למוסקבה (אולי ללימודים, אולי לעבור לגור שם)
מה שרציתי לדעת בעצם זה עד כמה זה ריאלי.
מבחינת שפה אני מדברת בינוני עם מבטא קשה ושגיאות דקדוק
קרוא וכתוב דיי גרוע, אבל כן יש לי גישה לשפות וכן אפשר לשפר אם אכנס לזה ברצינות.
הלימודים במוסקבה יקרים? הם רק בשפה הרוסית? או שגם באנגלית?
במה שונה האוניברסיטה שם לבין האוניברסיטה פה? (בתחום האומנות והצילום)
תודה ושבוע חמים...

איליה40

New member
תשובות

החזרת האזרחות הרוסית אפשרית, אך הפרוצדורה מסורבלת וארוכה. בין היתר צריך להתגורר במדינה למשל תקופה לא קצרה. השאלה שיש לשאול מה האזרחות הנ"ל מעניקה והאים יש בה צורך. והתשובה היא שלמעשה היא לא מעניקה הרבה – לא הביטחון הסוציאלי, לא האפשרות לבקר בעולם בלי הויזות (פרט אולי מאיחוד האמירויות שאליהן לא ניתן להיכנס עם דרכון הישראלי), וגם מה שכנראה חשוב לך - לא השכלה גבוה בחינם. ואכן, מרבית הסטודנטים באוניברסיטאות ברוסיה משלמים שכר לימוד. הסכומים משתנים ממוסד למוסד וממחלקה למחלקה.

בנוגע לטיב ההשכלה. במרבית התחומים לא מדובר בחזית המדע וטכנולוגיה בלשון העדינה, כאשר תוכניות הלימוד נשארו עוד במאה שעברה. הגיל הממוצע של הסגל הינו בסביבות 65. כי הרי מי מהצעירים המוכשרים יתפתה בתפקיד עם משכורת של 500 דולר בחודש (כאשר המשכורת הממוצעת בעיר 1600-1800$), החובה ללמד 30-40 שעות בשבועה, כאשר בעולם הנאור מדובר ב-6-8 שעות שבעיות ומשכורת פי-10 גדולה יותר.

אז יש אומנם הדיסציפלינות מבוקשות כגון הספרות הרוסית, תולדות רוסיה, וכדומה, ובהן אוניברסיטת מוסקווה יכולה להיחשב למובילה. אבל אם את מתעניינת בתחומים אחרים, המלצתי – תעברי הלה.

והכי חשוב... יוקר המחייה בתל אביב הוא כאין וכאפס לעומת מוסקווה, במיוחד בחלקה המרכזי. אז אם אין לך מישהו/י לגור אצלו/ה – קחי זאת בחשבון.

beatman

Member
רמת המחקר/לימודים במקצועות הנדסה ורפואה למשל

נמוכה יותר מישראל ?

beatman

Member
אז בעצם ההשכלה של העולים מבריה"מ

(רופאים,מהנדסים,פיזיקאים וכו') בהחלט נמוכה יותר מהמקבילים בארץ ?

וברוסיה כולם גאים שהם ידעני מתמטיקה,פיזיקה וכו'

איליה40

New member
רוסיה איננה ברה"מ

זו מדינה אחרת. קריסתה של ברה"מ בסוף שנות ה-80, תחילת שנות ה-90 הייתה כללית וטוטאלית. היא הייתה קשה יותר מקריסתה של האימפריה הרוסית בהפכה ומלחמת אזרחים 1917-1921, וככול הנראה אף קשה יותר מקריסתה של גרמניה ב-1945. ולראיה, אם אחרי שנות דור גרמניה השתקמה כלכלית וכיום משלימה את גם שיקומה גיאופוליטי, ספק אם אי-פעם זה יקרה לרוסיה.

כי שכבת המשכילים, מה שמכונה «интеллигенция» ששרדה את מהפכה, את הטרור הסטליניסטי, את תקופת הקיבעון של שנות ה-70, לא שרדה את שנות ה-90. או יותר נכון לאומר היא לא הותירה את דור ההמשך. מדי פעם אנו מתבשרים על מותו של פרופסור רוסי בעל שם עולמי זה או אחר בגיל שיבה טובה. בשנה שעברה זה היה פרופסור מליטינסקי – אחד מהאנטרופולגים החשובים בעולם. לפני שלוש שנים – פרופסור מנשיקוב – אחד מסינולוגים הבולטים, וכן הלה. והטרגדיה שאיש לא נכנס לנעליהם וגם לא יכנס.
כי המוכשרים כבר מזמן עזבו את המדינה.

אז פעם בברה"מ הייתה המדע, ההשכלה, האומנות, הספרות. אבל לא עוד. מבחינה זו רוסיה כיום לא טובה יותר מברזיל או ארגנטינה. מה שנשאר זה האגו המנופח והגעגועים לעבר.

אנטוליו

New member
לפחות אתה יודע מי אחראי למצב הנוכחי הקשה שם?

הנה קטע מהפנייה של מדענים רוסים (קרי ממוצא יהודי) ליהודי רוסיה:
http://gifakt.ru/archives/index/obrashhenie-russkix-uchyonyx-k-evreyam-rossii/

Сегодня мы вынуждены констатировать, что власть в России, начиная с переворота 1991 года, который вы учинили с помощью ваших холопов — шабес-гоев, находится в ваших руках. Наконец-то маски сброшены — и мы увидели ваше истинное лицо: развал СССР по «беловежскому сговору», расстрел Верховного Совета в 1993 году, война в Чечне, остановка промышленности, разруха в сельском хозяйстве, расхищение и распродажа наших природных богатств и, как следствие, — смерть людей от голода, самоубийства офицеров, миллионы безработных, забастовки голодающих шахтёров, энергетиков, врачей, учителей и т.д., и т.п.

Используя захваченные вами средства массовой информации, вы сеете вражду между народами, населяющими Россию, разжигаете межнациональную рознь, стараясь свалить издержки ВАШЕГО ПРАВЛЕНИЯ (и в бывшем СССР и сегодня в России) на Русский народ

TaL53

New member
אהלן אנטולי!

מזמן לא כתבת כאן. תגיד, מה עם גורבצ'וב? והקטעים המתנ"ך? יש כבר תשובות?

ומה זה האתר האולטרא- דתי שצירפת פה? האתר טוען שהאבולוציה זאת המצאה! אל תגיד שגם אתה חושב כך. אגב, ממתי אתה תומך באתרים נוצרים דתיים? הרי אתה אתאיסט, לא?

beatman

Member
אני פחדתי שהוא יגיב לי לשרשור על האוכל

שהוא יכתוב שפעם איזה יהודי קלקל לו את התאבון

TaL53

New member

חכה חכה..הוא עוד יכתוב לך שיהודים מריחים משום ושהיטלר הריח בחורי ישיבות אי שם בוינה ובגלל שגם היטלר היה יהודי אז חומת ברלין נפלה.

TaL53

New member
תראה אנטולי, שלא תגיד אח"כ

שטוענים שאתה אנטישמי וכל מיני דברים "כאלה".

הנה חלק מתוך האתר אותו פרסמת פה. לא נגעתי ולא שיניתי.

אתה רוצה- תתמודד עם זה.

http://gifakt.ru/?s=холокост

TaL53

New member
זה האתר אותו אנטולי פירסם בשרשור הזה

בדומה לפרסומים האחרים שלו. לפני כמה זמן הוא העלה לפה אתר שבין השאר טען שעדויות ממחנות השמדה הם המצאה.

לתשומת ליבך.

Wishful Thinker

New member
אם מישהו מבני משפחתו

או הוא עצמו היו חווים אנטישמיות או שהיו ניצולים מהשואה הוא לא היה מעז לשלוח קישורים כאלה. אני פשוט מזועזעת. לא שחס וחלילה אני מאחלת למישהו דברים כאלה, אבל זה פשוט חוסר רגישות לשאר האנשים בפורום. אפשר להתדיין על הכל גם מבלי לשלוח לכל מיני אתרי נאצה.
ואני כמובן מדברת רק בשם עצמי.

TaL53

New member
לצערנו זה רק קצה הקרחון..

ושלא ידאיג אותך חוויות האנטישמיות או יהדות לגביו, כי לו זה ממש לא מפריע ( אולי אפילו מדרבן, למרות שאת ה"ביוגרפיה" שלו אני לוקח בערבון מאוד מוגבל).

Wishful Thinker

New member
אממ..

מסתבר שאתה צודק.
אחרי הזעזוע, עשיתי חיפוש קצר (ממש קצר) בתפוז על כינויו וראיתי כמה מפניני החכמה שלו. למשל ש "אנו צריכים להודות להם (לאנטישמים) על כך, ואף הייתי אומר לשאת אותם על הכפיים". זה הקישור למי שמעוניין. ההודעה היחידה הזו הספיקה לי.
טוב, אז האנרגיה שהשקעתי לקריאת פרסומיו הייתה ממש לחינם.

beatman

Member
תקראי את השיחות שלי איתו בשרשורים

האחרונים ותביני מדוע החרמתי אותו טוטאלית.

אנטוליו

New member
מהעיון בפרופיל שלך שלך התברר

שנרשמת לתפוז רק עכשיו וכבר אתה יודע לבלוש במיקצועיות אחר הודעותי. האם יתכן שהנך עוד אחד מהכינויים הרבים שיש לטרול שנדבק אלי כמו קרציה?

למעלה