אזרחות רומנית

OCDGUY23

New member
אזרחות רומנית

שלום! כמו שראיתי אני לא הראשון ששואל בפורום על אזרחות רומנית, וכניראה לא אהיה גם האחרון. השאלה שלי היא ספציפית יותר...לאחר תחקיר קטן שערכתי התברר לי שאם רוצים להוציא דרכון רומני דרך הקונסוליה הרומנית והשגרירות הרומנית בארץ, אומנם לא צריך לשלם סכום כסף רב כל כך יחד עם זאת הם דורשים לדעת את השפה הרומנית. מצד שני, הבנתי שאפשר להפעיל עו"ד ברומניה עצמה שפועל מול הרשויות הרומניות, שצריך לשלוח לו את המסמכים הדרושים ( וכדאי גם קצת כסף) והוא מטפל בנושא- ובמקרה כזה לא צריך לדעת את השפה. אני כמובן יוצא מתוך נקודת הנחה שאני זכאי לאזרחות רומנית מאחר ולאבי יש דרכון רומני. מישהו מכיר מישהו שעבר תהליך דומה? אחד מן השניים? או יכול להפנות אותי למישהו שיכול לבצע את התהליך הזה בצורה זולה יותר? אני יותר מאשמח! תודה רבה רבה!

Nobilis

New member
שאלה מקדימה

האם לאביך היה דרכון רומני בתוקף (כלומר - אזרחות רומנית בפועל, ולא אזרחות שנשללה וטרם הוחזרה) בעת לידתך? אם כן - אתה כבר אזרח רומני, וכל שצריך לעשות הוא לרשום את לידתך. אין שום דרישה מקדימה כגון ידיעת השפה במקרה זה. במידה וזה לא המצב, אנא פרט.

OCDGUY23

New member
קודם כל תודה

על התשובה המהירה בעת לידתי לאבי לא הייתה אזרחות רומנית, הוא ויתר עליה כאשר עלה לישראל הוא קיבל אותה חזרה לפני 4-5 שנים. מה הפרוצדורה במקרה כזה? שוב- ממש תודה!

Nobilis

New member
תשובה

בעיקרון, התהליך של השבת אזרחות רומנית צריך להעשות מול שגרירות רומניה בניכר (לדוגמא - בישראל). אתה אמור לעבור תהליך דומה לזה שעבר אבא שלך, בצירוף העובדה שתצטרך להוכיח שאתה הבן שלו (תעודת נישואין של ההורים + תעודת לידה שלך, בדרך כלל). להמלצות על עו"ד (שזה מה שביקשת) פנה אלי בפרטי. לגבי זול - אני לא יודע אם אני איש בשורות. עו"ד (לפחות אלו שאני מכיר) גובים בין 1000 ל-1500 דולר עבור התהליך, פלוס עלויות תרגום.

noa scotland

New member
../images/Emo207.gif שאלה די דומה

מי שנולד ברומניה ועלה עם הוריו כתינוק - תעודת הלידה שלו נותרה משום מה ברומניה ואבדה. האב חידש את זכאותו לאזרחות לפני כמה שנים ואף קיבל דרכון רומני. איך הבן - שנולד, כזכור, ברומניה אבל חסר תעודת לידה - יכול לקבל אזרחות רומנית? תודה

Nobilis

New member
תשובה

אם האב היה צריך לחדש את זכאותו לאזרחות, הרי שסביר להניח שגם אזרחותו של הבן נשללה. כלומר, הבן צריך לפנות בבקשה להשבת אזרחותו, בדיוק כפי שעשה אביו. על מנת להגיש את הבקשה יש צורך בתעודת הלידה (בין השאר). ניתן להשיגה, בעיקרון, על ידי פניה לרשות המקומית ברומניה במקום מגוריו. ניתן לעשות את הפניה האמורה ישירות, או דרך השגרירות (לפעמים), או באמצעות עו"ד. במידה והם לא מוצאים את התעודה, אפשר לבקש שיחזור שלה, במגוון נהלים. כאן זה כבר מתחיל להסתבך, ועדיף לערב עו"ד.

osho32

New member
קיימים תנאים שונים

להוצאת אזרחות רומנית. אתה יכול לקרוא עוד פה: http://www.benchmark.co.il/law-info/interview-display.php?id=2 אני עברתי תהליך של הוצאת אזרחות דרך עו"ד ואכן הדרישה לידיעת השפה לא משמעותית בתהליך זה. אם אתה מעוניין בהמלצה לגבי עו"ד אתה מוזמן להפנות מסר פרטי.

למעלה