אזרחות רומנית

sagiglb

New member
אזרחות רומנית

שלום כולם, במאי 2011 התחלתי את תהליך הוצאת האזרחות הרומנית דרך סבתי ז"ל שנולדה ברומניה. נמסר לי ע"י עורכת הדין שלפי הנתונים, יש סיכוי מאוד גבוהה שאקבל אזרחות, ויש להמתין 3 חודשים ע"מ לברר את מעמדה האזרחי של סבתי ברומניה. אחרי בערך 4 חודשים התקשרתי ושמחתי לגלות שנמצאה תעודת הלידה (מה שלקח מעט זמן) ועכשיו נותר לחכות לתשובה לגבי הסטאטוס. היום נמסר לי שכבר הגיע התשובה החיובית והם בשיא הכנת הבקשה שלי. (נאמר לי שלאבא שלי כבר יש אזרחות). השאלה היא כזאת, עכשיו שאני יודע שאני זכאי ואוטוטו הם מגישים את הבקשה, כמה זמן זה אמור לקחת עד שאני מקבל את האזרחות? אני יודע שדרכון זה 3 חודשים. (אני יודע שכל בקשה היא בפני עצמה, אך מנסיון העבר..) אודה לעזרתכם :)

Nobilis

New member
תראה

אם אני מבין את הסיפור נכון, מה שהם גילו זה שהאזרחות לא נשללה. אם זה המצב אתה כבר אזרח. בסך הכל צריך לרשום את הלידה שלך.

sagiglb

New member
כן, זה מה שנאמר לי

פשוט רציתי מושג לגבי הזמן שלוקח לבצע רישום שכזה

מצטרפת לשאלה, כמה זמן בערך זה לוקח?

אצלנו הם איבדו אזרחות כאשר רומניה איבדה את אחיזתה באזור (צ'רנוביץ). חוץ מנקודת 1935-6 המעצבנת כל המסמכים קיימים. לא הצלחתי להבין אם זה יותר פשוט או יותר מסובך מאצל הצאצאים של אלה שנולדו בשטחים שגם היום בשליטת רומניה (כלומר, ראיתי שיש טיעונים לכאן ולכאן).

אני לא בטוח

כמה זמן שה לוקח, זה לא משהו שאפשר פשוט לחפש באינטרנט

אין שם מידע כזה.

וגם המידע שיש שם לא מדוייק - אין יותר צורך בידיעת השפה הרומנית עבור אזרחות רומנית.

גוזליה

New member
אם אני לא טועה, השבת אזרחות והוצאת אזרחות

לצאצא לוקחת כשנה וחצי (לפחות זה מה שידוע לי מהפעם האחרונה שבדקתי- לפני שנתיים- אצל עו"ד המתעסק בנושא).

למעלה