אזרחות רומנית?

יוסף1310

New member
אזרחות רומנית?

שלום, אני לא בטוח שזה הפורום הנכון, מתנצל מראש אם לא. התברר לי שיש לי אפשרות להוציא דרכון רומני, בעלות יחסית נמוכה (מאחר וקרובי משפחה שלי בדיוק הוציאו). אבל לא ברור לי מה זה אומר, מה זה נותן לי, ומה החובות שיהיו לי? למשל, הם יכולים פתאום לגייס אותי לצבא הרומני, או להכריח אותי לשלם מיסים או משהו כזה? מה זה אומר שיש אזרחות כפולה בכלל? האם זה נותן זכויות בשאר אירופה, או בארצות אחרות? האם זה פוגע בי כאן? כמו כן, אשתי והילדים לא יהיו זכאים לאזרחות, האם זה בכ"ז נותן להם משהו דרכי?

Nobilis

New member
בגדול?

זה נותן לך את האפשרות להגר לאירופה (27 מדינות האיחוד האירופי פלוס שוויץ, איסלנד, נורווגיה וליכטנשטיין). אם אתה מהגר, תוכל לקחת את האשתך והילדים איתך. אפשר גם ללמוד באירופה באותם התנאים של מקומיים (אם כי שים לב שיש מדינות בהן גם מקומי לא יקבל שכר לימוד מוזל אם לא חי באיחוד האירופי לפני כן). לגבי חובות כלפי הרומנים - נכון לרגע זה אין. תיאורטית הם יכולים להחליט מחר למסות אזרחים רומניים שגרים מחוץ לרומניה, אם כי במקרה כזה תוכל לכאורה פשוט לוותר על האזרחות. למיטב הבנתי את המצב החוקי ברומניה אם אתה תקבל אזרחות גם הילדים יקבלו (אני מניח שהם קטינים). במקרה כזה הייתי עושה אזרחות ולו רק בשביל שלילדים תהיה. זה יכול להיות להם שימושי בעתיד (למטרות הגירה, לימודים, וכו').

Nobilis

New member
(וסייג פצפון)

שים לב שעד שנת 2014 חלק מהמדינות חסומות לאזרחים רומניים (לפחות בכל הקשור לעבודה כשכירים).

למעלה