אזרחות רומנית

Little P

New member
אזרחות רומנית

היי, סבא שלי ז"ל יליד רומניה, עלה לארץ כשהיה בן 12. מאז הוא חי בארץ והקים משפחה. חשוב לציין שסבי נפטר ואת המסמכים למינהם יש להגיש במקומו. ואני ואימי מעוניינים להוציא אזרחות רומנית, מה הבירוקרטיה והדברים שאני צריך לקחת בחשבון בתהליך? תודה :) יום טוב...

גוזליה

New member
שלום ליטל P

אאל"ט אזרחות רומנית יכולה לעבור מאמא לילד ולנכד. מה שזה אומר, שיש לוודא את סטטוס האזרחות של הסבא, לאחר מכן להוציא אזרחות רומנית לאם ולאחר מכן לך. אין לי כל דרך לדעת כמה זמן זה לוקח, תלוי בשגרירות (יכול לקחת גם כמה שנים לצערי). עד כמה שידוע לי, יש צורך בידיעת השפה. בהצלחה.

Little P

New member
תודה גודזיליה

שאלה נוספת - איך אני יכול לבדוק את סטאטוס האזרחות של סבי ז"ל?

גוזליה

New member
אין ד' בניק שלי. גוזליה תודה רבה.

בשגרירות תוכל להתחיל את התהליך והם יסבירו לך בדיוק מה לעשות.

Nobilis

New member
אז ככה

קודם כל, אלא אם כן את מדברת רומנית ועם סבלנות ברזל אין לך מה לחפש בשגרירות. הם עצבניים, קצרי רוח, ומדברים אך ורק רומנית. כמעט תמיד עדיף לעבוד דרך אחד מעורכי הדין שעוסקים בתחום. השלב הראשון (כאמור, מומלץ דרך עו"ד, לדעתי) הוא לאתר את מסמכיו של הסב ברומניה. תעודת לידה, תעודת נישואים (אם התחתן ברומניה) ומסמך סטטוס אזרחי, שמראה האם הוא עדיין אזרח, או שאזרחותו נשללה בשלב כלשהו. אם הוא עדיין אזרח את כבר אזרחית, ורק צריך לרשום אותך. אם אזרחותו נשללה את צריכה לבקש השבת אזרחות, שזה תהליך אפשרי בהחלט אך ארוך יותר. איפה הקוצים האפשריים: א) יתכן ולא תמצאו את מסמך הסטטוס האזרחי שלו ברומניה. זה קורה, ולא מעט. בלי המסמך הזה אי אפשר להמשיך הלאה. ב) אם הפרטים שלו בארץ שונים מהפרטים ברומניה (תאריך לידה, השם מאוית שונה או עוברת כשעלה, וכו') את בבעיה, כי היחיד שיכול לבצע התאמת פרטים במשרד הפנים (כדי שתוכלו להוציא מסמך שיראה שזה אותו אדם) הוא האדם עצמו, ובמקרה שלך זה בלתי אפשרי מאחר שהוא נפטר.

Little P

New member
Nobilis - שאלה נוספת בבקשה

מה הפרוצדורה שצריך לעשות אם אזרחותו נשללה ממנו?

btbd

New member
אני מנסה כמה שאפשר להמנע מעורך דין כי

מה לעשות שאני לוחם ואני יצטרך לשלם חלק מכובד מהסכום ואין לי ממש כסף אבל מאוד לחוץ לי להתחיל את התהליך עכשיו כדי שתיהיה לי אזרחות כשאני ישתחרר. לכן אני מנסה למצוא אנשים דוברי רומנית ולנסות לעבוד ישר מול בוקארשט וכך לחסוך בתקווה כסף, אם לא תיהיה לי ברירה אני יקח עורך דין אבל אני באמת מנסה להמנע מזה. איפה אני יכול לחפש את סטטוס האזרחות שלו? עם מי אני יכול לדבר? בנתיים אני מחפש את התעודת פטירה שלו, אני מניח שאח"כ אני יפנה למשרד הפנים אולי שם יש את הפרטים שלו כמו שהם ברומניה. למישהו יש המלצות? אני יודע שזה קצת קמצני והרבה יותר קל לפנות לעו"ד אבל באמת שאין לי כסף וההורים אדישים לזה, כאילו אין להם בעיה שאני יוציא אזרחות אבל הם לא להוטים על זה תודה רבה לעוזרים ולמנסים

Nobilis

New member
תשובה

צריך להגיש בשגרירות הרומנית בקשה להחזרת האזרחות. הבקשה הזאת כוללת, בין השאר: א) תעודת לידה של סבא (מרומניה) ב) תעודת סטטוס אזרחי של סבא (מרומניה) ג) תעודת נישואים של סבא וסבתא. ד) תעודת לידה של ההורה הרלוונטי (מישראל) + אישור סטטוס אזרחי של ההורה הרלוונטי (מרומניה). ה) תעודת נישואים של ההורים. ו) תעודת לידה שלך + אישור סטטוס אזרחי שלך (מרומניה). ז) תעודת יושר מישראל. ח) תעודת יושר מרומניה. ויש עוד מסמכים שצריך בדרך (לדוגמא - בשביל לבקש את אישור הסטטוס האזרחי צריך אישור על אזרחות ישראלית). אם היו כאלה צריך גם תעודות פטירה, תעודות גירושים, וכו'. כל התעודות ברומנית או בתרגום לרומנית + אפוסטיל. בנוסף לזה טופס בקשה (ברומנית, עם פרטים שונים שעליך למלא), ואגרות שונות. השגרירות יכולה לעזור להשיג את חלק מהתעודות הללו, אבל כאמור - הם מדברים רק רומנית, ולא הכי נחמדים. עדיף להיעזר בעו"ד. התהליך עצמו לוקח שנים (מהרגע שמתחילים לאסוף תעודות ועד לדרכון ביד). הדבר הראשון שעו"ד יעשה הוא לנסות להבין אם יש מצב לתעודת סטטוס אזרחי מרומניה עבור הסב שמראה שהוא אכן היה אזרח רומני (קרי - האם השם והפרטים זהים לאלו שבארץ, והאם הסב עלה בתקופה שיש בעיה להשיג אישור סטטוס לגביה). בלי התעודה הזאת אין טעם להיכנס לזה/להמשיך.

btbd

New member
עוד שאלה קטנה בקשר ללימודים

אני יודע שבבריטניה יש 2 תעריפי אוניברסיטה 1. לאזרחים 2. לתושבי חוץ עכשיו חברים שלי התחילו לברר לי והם אומרים שהם שמעו משהו על כך שכדי לשלם תעריף אזרח לא מספיק להיות אזרח אירופאי אלא גם צריך לגור בממלכה לפחות 3 שנים לפני מועד תחילת הלימודים. מישהו מכיר דבר כזה? האם זה נכון?

Nobilis

New member
תשובה

אזרחות אירופית מקנה לך לימודים באותם התנאים כשל אזרח מקומי. בבריטניה הכלל הוא "אזרח בריטי (ולפיכך גם אזרח אירופי) מקבל שכר לימוד מופחת אם הוא חי באיחוד האירופי כמשלם מיסים (לא סטודנט) במשך שלוש השנים האחרונות". למיטב הבנתי, אתה לא עומד בתנאי הזה. ולכן לפחות בבריטניה אתה יכול לצפות שכר לימוד מלא של זר (משהו כמו 80 אלף ש"ח לשנה, נגיד).

למעלה