אזרחות רומנית - צריכה מידע

אזרחות רומנית - צריכה מידע

בעלי הוא בן לאבא יליד רומניה והוא מתכנן להוציר דרכון רומני. ידוע לנו שגם בני הזוג והילדים יכולים לקבל דרכון רומני רק מה, אנחנו לא נשואים על פי חוק (גם לא באזרחי) אנחנו 5 שנים יחד עם שני ילדים וכבר נחשבים לידועים בציבור. השאלה היא האם לפי החוק הרומני אנחנו נחשבים לבני זוג והאם יש לי זכות לקבלת דרכון רומני ? אנחנו פשוט שוקלים אם שווה לנו ללכת לרבנות ולהתחתן או שנוכל להמשיך לחיות כמו עד עכשיו. אודה למי שיודע משהו בנושא כי אני לא מצליחה למצוא על זה מידה ברשת.

Nobilis

New member
תשובות (למיטב ידיעתי)

א) את לא זכאית לאזרחות רומנית, בין אם תתחתנו ובין אם לא. אם תגורו ברומניה מספר שנים (נדמה לי 5, יתכן שפחות), תוכלי לבקש אזרחות רומנית. ב) הילדים זכאים לאזרחות רומנית. בתיאוריה. למה בתיאוריה? כי על מנת להוכיח שהוא האב שלהם יבקשו מכם תעודת נישואים - מה שאין לכם, וגם אם תהיה לכם התאריך שלה יהיה לאחר תאריך הלידה של הילדים. אני כמעט משוכנע שיש נתיב עוקף לעניין, אבל תצטרכו לשאול עו"ד שמבין בנושא הזה, או בשגרירות עצמה.

תודה על התשובות רק עדכון

בברור של אח של בעלי עם השגרירות - נאמר לו בוודאות שבני הזוג החוקיים של בעל הזכות לאזרחות זכאים לדרכון רומני וגם ילדיהם. להוכיח אבהות זה לא בעיה כי הוא כבר הצהיר אבהות כשהם נולדו. השאלה היא האם "ידועים בציבור" נחשבים כזוג נשוי או לא.

Nobilis

New member
תשובה

לגבי המידע שיש לך בנוגע לבני הזוג - הוא סותר את הידוע לי, ואני מקווה שבשגרירות צודקים. לגבי הילדים - השאלה כאן היא האם רומניה מכירה בהצהרת האבהות שלו. בעבר (לפחות המוכר לי) הם עשו בעיות למי שנולד לאב שלא בנישואים. את השאלה הזאת (כמו גם השאלה בנוגע לידועים בציבור) יש להפנות לשגרירות. בהצלחה.

jaktilia

New member
הערה

אם הילדים זכאים לאזרחות רומנית, אז לא צריך תעודת נישואין כדי להוכיח שהם הילדים של אביהם. למה? כי לילד יש תעודת לידה ושם כתוב מיהם הוריו. (אם בן זוגך לא חתם על הצהרת אבהות בתוך שלוש שנים מהלידה, אז יש בעיה ותדרשו להליך משפטי כדי לרשום את האב בתעודת הלידה.)

Nobilis

New member
זה מבוסס על היכרות עם החוק הרומני?

כי אם לא - יתכן ואתה מטעה אותה. מה שמקובל על מדינת ישראל לא בהכרח מקובל על מדינות אחרות (לדוגמא - רומניה) כהוכחת אבהות. בעבר, כאמור, הם התעקשו על תעודת נישואים.

jaktilia

New member
לא קשור

תעודת לידה היא תעודת לידה. אם תעודת הלידה לא היתה מסודרת אז היה מקום לשאלה שלך בנוגע לחוק הרומני, האם הם יקבלו הצהרת אבהות, האם תעודת נישואין תוכיח את האבהות וכו' אך מפני שתעודת הלידה מראה מיהם ההורים לא דרושה כל הוכחה חיצונית ועל כן אין מה ללכת לחוק הרומני לבדוק מהי ההוכחה המספקת.

Nobilis

New member
אני אסביר שוב פעם, ולאט...

אכן על תעודת הלידה רשומים ההורים. אכן, תעודת לידה היא מסמך רשמי של מדינת ישראל. אבל... כל זה לא אומר שמדינה זרה חייבת להכיר בתעודה הזאת. ההחלטה באיזו תעודה להכיר ולאיזו מטרה היא החלטה של אותה המדינה, ולא של ישראל. בעבר, בכל מה שקשור לישראל, רומניה הכירה רק בתעודות נישואין בתור הוכחה לאבהות מצד האב. לא בתעודת לידה ולא בתמצית מרשם. השאלה שלי הייתה האם האמירה שלך מבוססת על היכרות עם המצב החוקי הנוכחי בכל הקשור לסוגיה הזאת (הכרה רומנית באבהות מצד האב), או לא. זה הכל.

jaktilia

New member
מה שכן

אני לא יודעת מילה רומנית אינני רומניה וגם לא אומרים עלי שאני רומניה עכשיו רק הבנתי מה אתה שואל. ובאמת שצריך לברר בשגרירות את הדבר הבא: האם רק ילד חוקי יכול לרשת אזרחות. נכון, יש ארצות מסוימות שזה המצב בהן, אם כי החוקים מתוקנים אט אט (משנת 1976 ואילך )

למעלה