אזרחות רומנית - המלצה?

KovalRan

New member
אזרחות רומנית - המלצה?

היי,
סבי וסבתי מצד האם נולדו ברומניה, ועלו לארץ ישראל תוך כדי שהם מוותרים על אזרחותם הרומנית.
כעת אני מעוניין לברר בנוגע להוצאת אזרחות רומנית לי.
אציין שלאימי אין אזרחות רומנית, האם התהליך יקרה כאשר היא תצטרך להוציא אזרחות ורק אם אני אוכל?

בנוסף, הייתי מעוניין לקבל סדר גודל של עלות התהליך. זאת בהנחה שלסבי וסבתי יש רק תעודת לידה ברשותם.
בנוסף, אני אשמח לקבל המלצה על עורך דין מנוסה בתחום , שהתניסיתם איתו ויש מאחוריו המלצות.

תודה רבה.

Rock Solid

New member

KovalRan

New member
בעקבות התייעצויות עם אנשים

הבנתי שיש דרך להוציא את האזרחות בעבודה עצמאית מול הרשויות ללא עורך דין אלא רק בעזרת נוטריון לתרגום המסמכים.
הבנתי שזה חוסך כסף רב, ושרוב הדברים שהעורך דין עושה במילא דורשים ממני להגיע איתו לשגרירות וכו'...

מישהו התנסה עם תהליך כזה באופן עצמאי ויכול לספר ממצאים? מה החסרונות של זה (חוץ מזמן אישי כמובן)

Luis12

New member
נסיון זהה אין לי

אך עשיתי זאת עם השגרירות הגרמנית ותוך פחות מ4 חודשים מהתחלת התהליך היה לי דרכון מה שלדעתי הוא זמן כלל לא ארוך.
בכל אופן אני מניח שאם אתה עונה לכל תנאי החוק הרומני באשר לזכאות לאזרחות אין סיבה שזה יהיה יותר מסובך, אבל שוב רומניה אינה גרמניה החוקים שונים, דרכי ההתנהלות אולי גם שונות ויש סיכוי שגם השליטה שלהם באנגלית תיהיה מעט בעייתית. לי הייתה האפשרות לתקשר איתם גם באנגלית וגם בגרמנית כך שהכל הלך חלק.
בכל מקרה הייתה מציע לך לפחות לנסות. לא יילך תמיד אפשר לשלם לעורך דין אח"כ. ברור שהפסדת כסף על הזמן שכביכול בזבזת אם זה המצב, אבל לפי דעתי עדיף לנסות מאשר לחשוב על כך שהיית יכול לנסות.

ronaldinho12

New member
המלצות

שלום.
אני השבוע קיבלתי את הדרכון הרומני אחרי תהליך של שנה וחצי, אני בן 23 ולאף אחד במשפחה שלי אין אזרחות, אני הראשון שהוצאתי, סבא שלי נולד ברומניה ודרכו הוצאתי את האזרחות. את התהליך עברתי עם עורך דין ממש מוצלח שעמד בכל מילה שאמר, ההוצאה הסופית שלי על הדרכון הייתה 7500 שקל. אם אתה צריך עזרה בכל פרט אתה מוזמן לפנות אליי בפרטי.

למעלה