אזרחות צרפתית

מהמי

New member
אזרחות צרפתית

שלום, מקווה שזה הפורום הנכון.... סבא של בעלי הוא בעל אזרחות צרפתית, אך אבד לו הדרכון לאבא של בעלי יש תעודת זימון לגיוס הצרפתי (אך הוא לא שרת בצבא הצרפתי אלא רק בצבא בארץ, הוא נולד בארץ) האם על סמך התעודה הזאת (צו גיוס) ניתן להוציא לו דרכון? תודה

קודם כל לכל מדינה יש את הדרישות לקבלת דרכון.

מתוך ההגיון שלי לא נראה לי שתצליחו לקבל את הדרכון מהמסמך של זימון לגיוס צרפתי. בכל אופן אם תצליחו למצוא מסמך שקשור לסבא של בעלך שמעיד על היותו אזרח, ודרך זה למצוא את מס' זהות שלו. ואז להוציא מחדש את תעודת זהות שלו, ואז בעלך יוכל להוציא. הכול בתאוריה יכול להיות שזה שונה לחלוטין.

airdene

New member
על פניו, אבי בעלך צרפתי ולכן גם בעלך

אי אפשר להוציא דרכון רק על סמך תעודת הזימון לשרות הצבא. מה שכן אפשר וממולץ לעשות הוא - א. אם הסבא בחיים לגשת לקונסולייה הצרפתית ולחדש את ניירותיו ולהוציא 'ספר משפחה' - livret de famille - בספר המשפחה יש לדאוג לרישום האב. על סמך רישום זה להוציא לאב תעודת זהות, תעודת שיחרור מן הצבא (אם צריך, אולי דרישה זו כבר בוטלה, אני עשיתי זאת לפני למעלה משני עשורים), ספר משפחה משלו בו ירשמו צאצאיו ודרכון. כצעד ראשון כדאי לכם לגשת לקונסוליה הצרפתית הנמצאת בקומה 10 של בניין המגדלור בפינת רח' בן יהודה/אלנבי, להסביר עצמכם בנימוס ובבהירות לפקידת הקבלה ולחכות בסבלנות לתורכם בדלפק אליו נשלחתם. לא כל הפקידים שם יוצאים מגדרם לעזור בחיפוש אחר הניירות המתאימים אך רבים מהם כן ששים.

מהמי

New member
תודה על התשובה ושאלת המשך

הסבא אכן בחיים, ננסה לחדש את נירותייו בנוסף, בתעודת גיוס רשום מספר של רישום האוכלוסין הצרפתי האם זהו מספר הזיהוי של אבא של בעלי והאם בעזרת מספר זה גם ניתן להתקדם? תודה

מהמי

New member
תוספת

תעודת הגיוס מכילה גם חתימה לאישור על פטור מהצבא ואבא של בעלי רשום בדרכון הצרפתי של אביו (לכן קיבל זימון לצבא)

airdene

New member
אין לי מושג

אחרי הכל איני מומחה בנושא. אבל, לפי מיטב הבנתי זה פחות חשוב מן העובדה שהסב אכן אזרח צרפתי והוא עודנו בחיים. היותו בחיים, לבד מן השמחה שעובדה זו ודאי משרה עליכם בהשוואה לאלטרנטיבה, תקל על כל שרשרת הצאצאים לסדר את ניירותיהם. מנסיוני ונסיונם של בני משפחתי האחרים, הרפובליקה הצרפתית אולי איבדה את האימפריה שלה, אך בעיני האדמיניסטרציה שלה איבוד האימפריה לא היה סיבה מספקת לוותר על מאות מיליוני הניירות, תעודות, אישורים ורשימות שנאגרו במהלך קיומה. הם שומרים פשוט ה-כ-ל. ולכן היות שכבר הונפק לסב דרכון ואישור אזרחות צרפתי בעבר, כל שצריך הוא למצוא באיזה ארכיון העתקי תעודות אלו נשמרים ולהזמין העתקים. למין הרגע בה יופקו העתקים מאושרים לידי הבירוקרטים דהיום מותנע סדר פעולות בירוקרטי משומן ויעיל אשר בזמן קצר יחסית יכסה ויאשר גם את קיומכם. במילים פשוטות - גררו את הסב עם כל תעודה שיש עדיין בידיו לקונסוליה והתחילו התהליך. בון שאנס

למעלה