אזרחות צרפתית

מKמKמיה

New member
אזרחות צרפתית ../images/Emo105.gif

שלום לבאי הפורום, הנני בעלת אזרחות צרפתית (נולדתי בארץ) ושני הוריי גם כן בעלי אזרחות צרפתית (אימי קיבלה בעקבות אבי). אני מעוניינת לבדוק אם ישנה אפשרות שגם בתי (בת שנתיים וחצי) תקבל אזרחות צרפתית (גם היא נולדה בארץ). האם היא זכאית לקבל אזרחות רק בשל היותה בתי? מה הקריטריונים? האם מישהו בקיא בנושא? תודה מראש,

היא בהחלט זכאית

אך ראשית עליך לפתוח livret de famille משלך (במידה ואין לך). לאחר מכן , לא תהיה לך שום מניעה לרשום אותה.

מKמKמיה

New member
תודה ../images/Emo13.gif יש עוד אי אלו המלצות

לגבי הדרך הנכונה לעשות זאת? אולי הסבר קצר על ה"ספר" הזה?

ספר המשפחה - הסבר

ספר המשפחה הוא המסמך החשוב ביותר המוכיח את אזרחותך הצרפתית מעל לכל ספק (כמובן יש גם דרכים אחרות). לאבא שלך בהיותו צרפתי חייב להיות אחד כזה (מציעה לך לשאול אותו ולבקש להסתכל). בעיקרון כתוב בספר למי אתה נשוי ומיהם ילדיך. מצויינים שם גם כמובן גירושין ומיתות. על מנת להוציא אזרחות את צריכה ללכת לקונסוליה בתל אביב או בחיפה עם ספר המשפחה של אחד מהוריך (נראה לי שעדיף זה של אבא), תעודת לידה מתורגמת לצרפתית ע"י מתרגם מוסמך, תמונת פספורט ( בכל מקרה צרי אתם קשר ותשאלי מה בדיוק על מנת שלא תרוצי - למרות שיתכן ולא יעזור ותרוצי בכל מקרה. ככה זה.) ואז הם פשוט יוציאו לך את זה.

אזרחות צרפתית בהורשה

שלום לך כן הבת שלך זכאית לאזרחות צרפתית דרכך! כל מה שאת צריכה לעשות זה להגיע לקונסוליה עם הדרכון שלך, העודה הקונסולרית שלך ותעודת לידה ישדאלית של ביתך בצירוף מסמכים מבית החולים שבו ילדת וכמובן ספר המשפחה שנתנו לך, את פשוט צריכה לרשום אותה בספר המשפחה ואז תוכלי לבקש עבורה דרכון. כל זה רק במקרה ורשמת את הנישואין שלך בקונסוליה ואת רשומה כצרפתיה גרה בארץ ברשימת הקונסוליה, אחרת תצטרכי לעדכן את כל הפרטים שלך קודם. אני מזמינה אותך לצפות באתר שלי ועומדת לשירותך לכל שאלה או יעוץ

למעלה