אזרחות פעילה

poison6

New member
אזרחות פעילה

יוסי נדל היקר אני שמעתי שמועה נוראית שאתה לא מאשר את ההתנדבות במד"א כאזרחות פעילה, ואף שכינית זאת כ"ביולוגיה פעילה" (?!!!) אם זה באמת המצב אז אני דורשת לדעת למה למה למה בשם אלוהים להיות מדצ ולהעביר פעולות על ביצים וחביתות (כמו שכמה חברים שלי שהם מדצים עשו) מתקבל כאזרחות פעילה ולהתנדב במגן דוד אדום זה לא... תודה

Gs17

New member
מיכל למה לעשות כל כך הרבה מהומה

היית הולכת אליו מחר וגומרת עניין...

ביולוגיה פעילה ?!

אז קודם כל התחיל ואומר שלא אני מאשר או לא מאשר פרויקטים באזרחות פעילה. אני בנוגע לענין זה אחד מצוות של ארבע מורים וקולי שווה לקולם של כל השאר. בנוגע לאישור פרויקטים של אזרחות פעילה - כל פרויקט נידון לגופו של ענין על ידי הצוות ומתקבלת החלטה ברוב קולות. אני אישית אמרתי שאני מתנגד/לא אוהב כל פרויקט שהוא לא קשור ישירות לאזרחות פעילה, ולכן מלבד הפרויקטים שאנו מציאים כמו סדנת משפט, דתים-חילונים, איכות סביבה פעילה, מנהיגות צעירות וכו', אף פרויקט לא הייתי מאשר. הסיבה שאנו נאלצים לאשר פרויקטים אחרים, היא כי אין לנו פתרון לכל התלמידים במסגרת הפרויקטים "שלנו". אני חושב שליווי ניצולי שואה זה "היסטוריה פעילה" ו"מד"א זה ביולוגיה מפעילה" ומדצ"ים למיניהם זה "של"ח פעיל" וכו'. למרות שאנו חושבים כי התנדבות היא ערך שיש לעודד, ואזרח טוב הוא אזרח פעיל ולכן אנו מעוניינים לעודד זאת, אני חושב שמצב אידאלי הוא שבכל המקצועות תנתן אפשרות להיות פעילים. בכל מקרה בנוגע לפרויקטים שאושרו או לא יש לחכות לפרסום של טובה, כולל השיבוצים.

sdosa

New member
יש לי רק כמה שאלות..

-מה זה "איכות סביבה" פעילה? ואיך זה שלא שמעתי על זה? -אחרי ששמעתי את ההרצאה (המרתקת..?) של נציגת הארגון הפמניסטי, אני עדיין לא מבינה איך זה תורם ל..מישהו..? מכמה מפגשים שבהם יתסיסו את בנות השכבה נגד גברים וסטריאוטיפים לא תצא מנהיגות נשית.. וגם אם כן, איזה טוב זה ייתן לחברה שלנו?? בסדר, נגיד שיש בזה משהו.. נניח.. לדעתי (ואני מחזיקה באמונה שזו דעה מקובלת..) להיות פעיל בתנועת נוער או במד"א או אפילו במועצת תלמידים (לא שאני מזלזלת במועצת התלמידים כמובן.. אני חלק ממנה בגאווה מלאה) זה תרומה אמיתית, וזה להיות גורם משפיע בביצפר ומחוצה לו, הרבה הרבה (הרבה) יותר מלהיות פמיניסטית.. תחשבו על זה. גם אתה יוסי. -ועוד הערה קטנה ליוסי.. (כאילו שהאחרות לא היו מופנות אליו..) בליווי ניצולי שואה יש הרבה יותר מ"הסטוריה" עם כל הכבוד לנושא. רק המודעות לכך שעדיין יש אנשים שעברו חוויה איומה כל כך ושרובם בודדים ונושאים מטענים כבדים עושה משהו אצל כל אחד. אז סליחה באמת, אבל חבל לי שאתה חושב שזה לא צריך להיות באזרחות הפעילה.. ואם אתה באמת חושב אז למה הציגו לנו את הנושא עוד בהתחלה כחלק מהפרוייקט..?? -בקיצור (כן, אני יודע ת שאין פה שום קיתור.. תנו לי להתבטא..) יש לי עוד הרבה מה לומר ואני מקווה שגרמתי לכם לחשוב על משהו ולא להתנוון מול המסך.

בקצרה

מידע על איכות סביבה פעילה: http://www.mkm-haifa.co.il/schools/ironig/bg/prct_quainv_hp0.htm אני לא טענתי ולא טוען שהפעילויות כמו מד"א, תנועת נוער, ליווי ניצולי שואה וכו' הם לא חשובים ואין להם ערך - אני רק טוען שאין להם קשר הדוק לאזרחות. למנהיגות צעירות - זה מהחלט קשור לאזרחות: מדוע בחברה שבה למעלה מ-50% מהאכולוסיה הן נשים יש להם תת יצוג בכנסת רק 10%. כדי להגדיל את השויון בחברה (זכות בסיסית בדמוקרטיה) יש להגדיל את היותן של נשים במקומות מפתח.

sdosa

New member
תראה , גם אני יכולה לעשות את זה..

אין מספיק נשים בכנסת, כמו שאין מספיק נשים ב200 תחומים.. מצטערת יוסי, זאת סוציולוגיה פעילה.

N o E m A

New member
מזל שאישרו את זה באמת..

כי אני עוד לא הבנתי מה השיקולים נגד מד"א.. וכמו שהבנתי זו גם השנה האחרונה שמאשרים את זה (מזל שלא נולדתי שנה מאוחר יותר:) ברצינות.. פמיניסטיות יותר חשובות מחיי אדם?? טוב בכל מקרה.. תודה שאישרתם לנו את מד"א בתור אזרחות פעילה.. :)

kenosh

New member
האם להיות מדצ זו אינה אזרחות פעילה?

-יוסי- האם אתה באמת חושב שלהיות מד"צ בתנועת נוער זו אינה אזרחות פעילה? אזרח טוב הוא לדעתי אזרח שלוקח חלק פעיל בחברה בו הוא חי, מודע לבעיותיה (מתוך בחירה), מבקר את מה שקורה בה, ויוצא ומשנה ומשפר בה את הדברים שמפריעים לו - מתוך תחושת אחריות כלפיה. את כל הפעולות הללו, אני חושב שמדריך בתנועת נוער עושה. האם כשאני מעביר פעולות לחניכים שלי על נושאים כמו סטיגמות בחברה הישראלית או על חשיבה ביקורתית או על רצח פוליטי אין זאת אזרחות פעילה? האם בכך שאני משקיע זמן ניכר בלחשוב על התכנים המתאימים לחניכים שלי מידי שבוע ובכך נחשף להמון תחומים העוסקים בחברה ובמדינה אין זו אזרחות פעילה? הדרכה בתנועת נוער שלוקחת מאות שעות בשנה ושהתוצרים שלה ניכרים בחניכים המודרכים אינה צריכה להיחשב לאזחרות פעילה, אבל סדנת משפטים קצרה שהמשתתפים בה הם אלה שבעיקר יוצאים מורווחים ( התוצר של המשתתפים אפסי לפי מה שהבנתי והם לא עושים אלא למען עצמם), היא כן ? קשה לי להסכים עם זה (ואני מקווה שה לא מה שיתקבל) ונראה לי שיש בזה זלזול בתנועות הנוער ובמד"צים שעובדים מאוד קשה.

למעלה