אזרחות פורטוגלית.

אזרחות פורטוגלית.

היי, אני נמצא כבר בשלב של אחרי הגשת הבקשה לאזרחות ומחכה כבר 3 חודשים +, מה יכול למנוע מהם לאשר את הבקשה והאם יש פרק זמן מוגדר שפורטוגל מציינת בחוק לאישור האזרחות במידה וזה מאושר? כמו כולם יש לי גם הרבה שאלות ועל חלקם אני יכול לענות למי שצריך עזרה כאחד שעבר את רוב התהליך ופשוט מחכה לאישור המיוחל מפורוטגל. יש עדכון למישהו שמחכה לאזרחות? אגב הבקשה שלי אושרה בקהילה של ליסבון.

היי, אשמח לדעת למי אתה מתכוון.

עוד לא פניתי בשאלה אבל לפי דעתי התכוונת לשגרירות פורטוגל או לחילופין לממשלת פורטוגל, האמת שלא יצא לי ואני בקשר עם עורך הדין שמטפל לי בבקשה והוא מצידו טוען שכל מה שנדרש זה רק להמתין. הם מאשרים יהודים ממדינות אחרות בפרק זמן של חצי שנה עד שנה(לא יודע אם זה כתוב בחוק פרק הזמן) והיהודים שחיים בישראל כנראה עוברים מיון באינטרפול בגלל כל המצב הביטחוני בארץ מקפידים עלינו יותר. אבל לפי שמועות לא יותר משנה מיום הגשת הבקשה ואני לא יודע אם זה נכון אל תתפסו אותי במילה.

forglemmigej

New member
כך או כך תבוא לעדכן

האם יש אפשרות לראות מישהו שקבל באיזה רשומות מפורטוגל ,אפילו מישהו מחו"ל .

זה נשמע הזוי לגמרי המצב הבטחוני, אולי בכלל לא תרצה להגר , עם כל העלייה הבלתי לגאלית שמתקיימת היום באירופה מהמזרח התיכון לדורותיו ואף אחד לא נבדק אז יהודי טוב שרוצה אזרחות פורטוגלית אותו צריכים לבדוק ..

אני לא מתפלא האמת.

לא ניכנס עכשיו לפוליטיקה אבל לצערי כך המצב. על פי ידיעות מאומתות יש 3 שקיבלו בעולם, 2 מפנמה ועוד אחד שכחתי מהיכן הוא. יש כ300 בקשות כבר שמחכות לאישור אזרחות והיום אבדוק את הנושא, אעבור על החוק/אבדוק בשגרירות.

עדכון.

לאחר בירור מול שגרירות פורטוגל בארץ שוחחתי עם בחור שהיה נחמד יש לציין והראה נכונות לעזור ודיבר בעברית גם. במידה והגשנו מסמכים והם שם כבר כמה חודשים סביר מאוד שהם עברו את השלב הראשוני של בדיקת תקינות המסמכים על ידי הממשלה, הבקשות שלנו לא מאושרות בגוף נפרד אלא ביחד עם עוד אלפי או עשרות אלפי בקשות של אנשים בעולם בכללי וכל בקשה אשר באה לאישור עוברת אצל שרת המשפטים שלהם, אין פרק זמן בחוק וזה לא דבר שלוקח שנים זה פשוט רץ שם והזמן המקובל הוא כשנה, כל סירוב או אישור של בקשה ישלחו ישירות למבקש האזרחות לביתו שלו ולא למיופה כח מטעמו מה שאומר שמגיש הבקשה בעצמו יקבל את המכתב מממשלת פורטוגל לבית והוא הראשון לדעת על הסטטוס. במידה והכל תקין והמסמכים לא חזרו אליכם שגויים בשבועות הראשונים אז סביר מאוד 99 אחוז שהכל יאושר וזה עובר הליך רגיל של אזרחות פשוט.

דרך איזו חברה בארץ ביצעת את התהליך

ועל מי היית ממליץ??? איך פספורטס לדעתך??? ואם ביצעת לבד אשמח לתדריך....... תודה

אני מבצע את התהליך דרכם.

פספורטס חברה מצוייית ולא יקרה בכלל ממליץ בחום. את התהליך אל תנסה לבצע לבד ובטח לא לפנות בכל שלב לגורם מוסמך אחר אלא לבחור מישהו או חברה ופשוט להמשיך איתם עד הסוף בסיכום מחיר מראש, אלא אם כן אין לך בעיה כספית ויש לך את כל הזמן שבעולם. יש חתימות נוטריון וצורך בהבאת מסמכים ותרגומים חתומים על ידי נוטריון וחתימות אפוסטיל ואולי גם חיפוש שורשים שלך, בכל אופן ללא תיאום מראש על מחיר ואם תנסה לעשות את זה בעצמך אתה תצא בנזק כספי ושלילה של הבקשה כבר באישור קהילה יהודית.

fortuna13

New member
אעדכן
אני קיבלתי את אישור הקהילה מעו"ד פורטוגלי ישירות

ממליצה בחום , חבל על הכסף לעו"ד ישראלי יש חברה אחת לדעתי שעובד ישירות רק עם משרד עו"ד בפורטוגל ..יותר כלכלי ויותר בטוח

Madeiro

New member
במקרה שלי סורבתי

בזמנו הוצאתי תעודת הוכחה להיותי צאצא למגורשי ספרד מטעם ארגון הקהילות היהודיות של ספרד (אני לא יודע איך זה היום אבל בזמנו זה היה הארגון היחיד שמותר היה לו להוציא תעודה כזאת בספרד, ודווקא בפורטוגל הקטנה יותר ישנם שני גופים - הקהילות היהודיות של פורטו וליסבון, אולי בדיוק בגלל שאין ארגון גג). בכל אופן, לאחר שראיתי שהחוק הספרדי מקרטע, החלטתי לפנות לקהילה של ליסבון, כי בזמנו נרשם "ספרדים" באופן כללי. הגשתי להם את התעודה, וגם שם המשפחה המקורי הוא יותר פורטוגזי מספרדי (למעשה המקור הוא בגאייגו - השפה של גאליסיה המקורבת לפורטוגזית, אף כי היא שטח ספרדי). לא אספר על התלאות שעברתי, אבל בסופו של דבר "לא הוכח קשר לפורטוגל או קהילות יוצאי פורטוגל, אף כי הוכר היותי צאצא למשפחות מגורשי חצי האי האיברי". ככה שאל תתפתו לשים כספכם על קרן הצבי רק כי אתם ספרדים וזה מה שאומרים לכם עורכי דין ממולחים. אתם צריכים שתהיה לכם זיקה לפורטוגל עצמה. ועוד דבר: אף כי התעודה של הקהילות היהודיות בפורטוגל היא ה"מכשול" העיקרי, החוק מעניק לרשויות המדינה את האפשרות "להעמיק" בכל תיק שהם מוצאים לנכון ולבקש מסמכים מעבר לזה של הקהילה. כרגע לא נעשה שימוש עד כמה שהבנתי בסעיף הזה, אבל כשלמשרד המשפטים הפורטוגלי יגיעו אלפי תיקים, אני מאמין שיהיו צוותים אמונים גם על זה. כנ"ל במקרה הראשון שיתגלה שמי מהקהילות היהודיות "זייפה" בבדיקת הזכאות.

זכותם המלאה.

לפי דעתי לפורטוגל יש זכות מלאה להחליט מי יקבל ומי לא על אף שהם קבעו שהקהילות היהודיות הם אלו שנותנים את האישור הכמעט סופי, אני לא מקדם אף אחד בכל אופן זה לא מעניין אותי שילמתי ועשיתי מה שצריך לעשות ואף אחד לא הבטיח לי כלום כמו כל מי שהגיש בקשה לאזרחות אני מחכה, לא יכאב לי על זה שהפסדתי כסף כי ניסיתי. המסמכים הראו קשר לספרד ולפורטוגל ואף עורך דין לא גרם לי להבין שאני צאצא אלא אני בעצמי, אל תתחילו שום דבר בלי מסמכים אל תתנו לאף אחד להבטיח לכם הבטחות אם יש ספק אין ספק. באמת שמה שרשמת לגבי העובדה שהם יכולים לחפש מקורות בעצמם ושהם מסרבים זה מעצבן אותי כי זה חוק שהם העבירו ונתנו לקהילות היהודיות כוח מלא להחליט וזה מבאס אם ההתנהלות שלהם היא כזאת כדי לנסות להוכיח אחרת ממה שמבקש הבקשה הוכיח כבר.

Madeiro

New member
שלום, התגובה שלי לא היתה מכוונת אליך

שים לב ששירשרתי מתחת למנהלת הפורום כדי להעיד על המקרה שלי. אני בטח שלא יוצא נגד הניסיון האישי שלך, ואני גם מקווה בשבילך מאוד שהתהליך יצליח, אבל זה הניסיון שלי. בזמנו כשיצאה הידיעה על החוק הפורטוגלי, נרשם בעיתונות ובאתרים של עורכי דין מסויימים טקסט בסגנון "הזדמנות שניה לצאצאי המגורשים שנתקעו בגלל החקיקה הספרדית", כשהם רומזים שספרדים באופן כללי (יש לזכור שהזיקה של מרביתם היא לספרד ולא לפורטוגל) יכולים להגיש את הבקשה. כיום כמובן אני מודע לזה שזה לא נכון. לגבי השאלה שלך, את התעודה של ארגון הקהילות היהודיות בספרד העברתי לקהילה של ליסבון, כי הקהילות היהודיות בספרד, פורטוגל, צרפת בקשרים הדוקים, וזה חסך מהם את הצעד הראשון שהוא הכרה ב"ספרדיות" של המגיש. על בסיס תעודה זו ושם המשפחה הם חקרו והגיעו למסקנה שאליה הגיעו. יש לזכור שרבים ממגורשי ספרד הגיעו לפורטוגל בהתחלה, ורק לאחר מכן גורשו גם משם. גם לאלו אפשרות לבקש את האזרחות הפורטוגלית וכנ"ל לגבי יוצאי ספרד שנטמעו בקהילות עם יוצאי פורטוגל בכלל לאחר הגרוש. לגבי עורכי הדין, כאן אני חייב לומר שאפשר בהחלט לעשות זאת ללא עזרה, כמובן שצריך להיות מודע לצעדים ולעשות את ההליכים בעצמך (מבחינתי זה אפילו כיף ואתה מתוודע לדברים), אבל אין שום בעיה לפנות לקהילות בעצמך. דווקא כאן אהבתי יותר את הגישה של ממשלת ספרד שמראש ניבאה את קיומם של משרדים כאלו וציינה שהיא מתכוונת להקל דווקא על מי שמגיש בעצמו ושהצעדים מיועדים להיעשות ע"י המגיש עצמו וקרוביו. לגבי התערבות הרשויות, מכיוון שהחוק מכוון לצאצאי יהודי פורטוגל, מי שמוסמך להעיד על כך הן הקהילות היהודיות ואני מאמין שלפחות במאות התיקים הראשונים גם זה מה שיהיה. אבל קיים הסעיף הקטן 6 בתקנה 24-A שמאפשר במקרה שפקיד הממשלה חושד בתקינותו של מסמך, בירור מול הקהילה היהודית על מקורו והעדויות עליו מסתמך. הסעיף הקטן הזה לדעת מישהו שדיברתי איתו יילקח ברצינות אם וכאשר יוגשו אלפי תעודות של הקהילות (כרגע לפחות ההתעניינות בחוק קטנה בהרבה ממה שחשבו), ומספיק שפעם אחת הראיות שקהילה יהודית החשיבה לחיוביות לא ייראו לממשל, כדי שהכיוון ישתנה. כרגע לפחות לא נראה על פניו משמעותי, אבל זה קיים.

תגובה יפה ותודה.

קודם כל חבל לי שלא קיבלת את האישור שלהם על אף שהוכרת בקהילה ספרדית כי נכון שרובם לאחר הגירוש עברו לפורטוגל. אם תגיש בקשה חדשה עם עוד ראייה תומכת אתה חושב שהם לא יקבלו את זה על סמך מה שקיים כבר? לפי דעתי תנסה שוב מותר לערער אין לך מה להפסיד. את התהליך קשה מאוד ומעייף לבצע לבד מה גם שחובה חתימות של נוטריון ובגלל שאני לא אחד כזה אז לא יכלתי לחתום לעצמי. אבל מי שיכול אני באמת לא רואה סיבה למה לא זה כן יכול להיות כייף באיזשהו מקום שאתה עשית משהו בשביל עצמך והוא לא היה פשוט בכלל. עכשיו לגבי כל נושא ההתייעצויות של ממשלת פורטוגל עם הקהילה אל תשכח שבין היתר הם גם שוללים וברגע שפורטוגל מקבלת אינדיקציה לגבי השלילות אז אני מאמין שהכל מתנהל בצורה תקינה מה גם שהם יודעים שיש מאות אלפי אם לא מליוני זכאים וככה או ככה הקהילות מקבלות את הכסף ככה ששוחד לא יהיה כאן לפי דעתי רק ואני מכבד את הדעה שלך וזה הגיוני לגמרי. אני בתקווה שפורטוגל יעמדו בחוק שהם עצמם יזמו ולא יתזזו סתם אנשים, ניתן להם עוד קצת זמן בנתיים נראה שהם מתחילים לאשר לפחות כמה בודדים ולא ידוע על סירוב כלשהו. אני יחכה לפחות שנה ויש לי עד אוקטובר 2016 אז בנתיים אני לא ממהר. ולמי שרואה את זה ורוצה אז שיתחיל אין שם הרבה בקשות של יהודים והחוק הוא עבורנו תחסכו קצת כסף ותקחו מהם את האזרחות הזאת..

עוד שאלה שלא הבנתי כל כך.

אתה סורבת בקהילה יהודית או בבקשת האזרחות הפורטוגלית? אני התייעצתי אישית עם אנשים שתקגמו את החוק ורשום שם שאם ממשלת פורטוגל מחליטה להתייעץ זה במידה ומבקש הבקשה הגיש בקשה לאזרחות ללא תעודה ורק עם הוכחות שהוא צאצא הם יכולים להתייעץ עם הקהילה היהודית. זאת אומרת שאם קיבלת אישור קהילה אין להם עם מי להתייעץ עוד. זה מה שאני הבנתי תקן אותי אם אני טועה. ואני לא עורך דין ולא מתעסק בזה ובבקשה אני רק מנסה לעזור אז אל תוציאו לי שם רע בפורום סה"כ מגיש בקשה עם המון שאלות כמוכם וחלק אני יודע לפתור.

להבנתי הוא קיבל אישור מהקהילה בספרד

ולכן הפורטוגלים התייעצו עם הקהילה היהודית בפורטוגל . מה שיצר תשובה שלילית. הלא כך??? מה גם שהקהילה בפורטוגל ל קיבלה 500 אירו עמלה כנראה

במידה וכן זה טעות לפי דעתי.

הקהילה היהודית בפורטוגל לא תתבסס על מסמך מספרד, את האישור נדרש להוציא אך ורק מקהילה יהודית פורטוגזית. עצם העובדה שאתה צאצא ספרדי לא מעיד שאתה גם פורטוגזי. לאחר אישור שכזה ממשלת פורטוגל תבחן את הבקשה כמגיש בקשת אזרחות על פי חוק ולא תהיה סתם סיבה לשלול את האזרחות ואני אומר בוודאות כי זה לא הגיוני שהם יעשו מעצמם צחוק. ולא בטוח שהם קיבלו 500 אירו כי פורטוגל רשאית להתייעץ עם קהילה יהודית באופן פרטני הם לא צריכים לשלם ואין דרישה ממגיש הבקשה לשלם חוץ מאגרה של ה200 אירו אלא אם כן הוא פנה באופן ישיר לקהילה היהודית.

למעלה