שלום, התגובה שלי לא היתה מכוונת אליך
שים לב ששירשרתי מתחת למנהלת הפורום כדי להעיד על המקרה שלי. אני בטח שלא יוצא נגד הניסיון האישי שלך, ואני גם מקווה בשבילך מאוד שהתהליך יצליח, אבל זה הניסיון שלי. בזמנו כשיצאה הידיעה על החוק הפורטוגלי, נרשם בעיתונות ובאתרים של עורכי דין מסויימים טקסט בסגנון "הזדמנות שניה לצאצאי המגורשים שנתקעו בגלל החקיקה הספרדית", כשהם רומזים שספרדים באופן כללי (יש לזכור שהזיקה של מרביתם היא לספרד ולא לפורטוגל) יכולים להגיש את הבקשה. כיום כמובן אני מודע לזה שזה לא נכון. לגבי השאלה שלך, את התעודה של ארגון הקהילות היהודיות בספרד העברתי לקהילה של ליסבון, כי הקהילות היהודיות בספרד, פורטוגל, צרפת בקשרים הדוקים, וזה חסך מהם את הצעד הראשון שהוא הכרה ב"ספרדיות" של המגיש. על בסיס תעודה זו ושם המשפחה הם חקרו והגיעו למסקנה שאליה הגיעו. יש לזכור שרבים ממגורשי ספרד הגיעו לפורטוגל בהתחלה, ורק לאחר מכן גורשו גם משם. גם לאלו אפשרות לבקש את האזרחות הפורטוגלית וכנ"ל לגבי יוצאי ספרד שנטמעו בקהילות עם יוצאי פורטוגל בכלל לאחר הגרוש. לגבי עורכי הדין, כאן אני חייב לומר שאפשר בהחלט לעשות זאת ללא עזרה, כמובן שצריך להיות מודע לצעדים ולעשות את ההליכים בעצמך (מבחינתי זה אפילו כיף ואתה מתוודע לדברים), אבל אין שום בעיה לפנות לקהילות בעצמך. דווקא כאן אהבתי יותר את הגישה של ממשלת ספרד שמראש ניבאה את קיומם של משרדים כאלו וציינה שהיא מתכוונת להקל דווקא על מי שמגיש בעצמו ושהצעדים מיועדים להיעשות ע"י המגיש עצמו וקרוביו. לגבי התערבות הרשויות, מכיוון שהחוק מכוון לצאצאי יהודי פורטוגל, מי שמוסמך להעיד על כך הן הקהילות היהודיות ואני מאמין שלפחות במאות התיקים הראשונים גם זה מה שיהיה. אבל קיים הסעיף הקטן 6 בתקנה 24-A שמאפשר במקרה שפקיד הממשלה חושד בתקינותו של מסמך, בירור מול הקהילה היהודית על מקורו והעדויות עליו מסתמך. הסעיף הקטן הזה לדעת מישהו שדיברתי איתו יילקח ברצינות אם וכאשר יוגשו אלפי תעודות של הקהילות (כרגע לפחות ההתעניינות בחוק קטנה בהרבה ממה שחשבו), ומספיק שפעם אחת הראיות שקהילה יהודית החשיבה לחיוביות לא ייראו לממשל, כדי שהכיוון ישתנה. כרגע לפחות לא נראה על פניו משמעותי, אבל זה קיים.