אזרחות פורטוגלית

YoSoyEyal

New member
אזרחות פורטוגלית

שלום וברכה, סבתי עלתה לארץ בשנת 63', ממרוקו, עם דרכון פורטוגלי. חוץ מהדרכון אין לה קשר ולו הקלוש ביותר לפורטוגל- היא לא מדברת את השפה ומעולם לא הייתה במדינה הזו, אבל חיה במרוקו כאזרחית, ברמה הרשמית, של פורטוגל ולא של מרוקו. סבתי מעולם לא טרחה לחדש את הדרכון הפורטוגלי והיא גם לא זוכרת איפה בדיוק שמרה אותו... שאלתי היא, האם יש לי סיכוי, בתור הנכד שלה, לקבל אזרחות פורטוגלית, אפילו אם לא נמצא את הדרכון הפורטוגלי שלה, ואם כן מאיפה להתחיל? תודה, אייל.

גוזליה

New member
היי אייל, ברוך הבא לפורום.

אם אני לא טועה, היחיד/ה שיכול לקבל אזרחות פורטוגזית היא הילד/ה של סבתא שלך (כיוון שאם אזרחותה לא נשללה, היא הייתה אזרחית פורטוגזית בעת לידתה/ו). כיוון שההורה הרלוונטי סביר להניח שלא היה אזרח פורטוגזי בעת לידתך, ואם אני לא טועה, התשובה לשאלתך היא לא.

YoSoyEyal

New member
תודה
על התשובה

האם אי האפשרות להעביר לי את האזרחות היא ספציפית לחוקי פורטוגל? שהרי יש לא מעט צעירים שמקבלים אזרחות אירופאית כזו או אחרת, יחד עם אחיהם והוריהם, למרות שההורים עצמם לא היו אזרחים אירופאים בעת לידת ילדיהם. אני מכיר מקרה כזה עם דרכון גרמני ומקרה נוסף עם דרכון אוסטרי...

Nobilis

New member
תשובה

לכל מדינה החוקים שלה. בפורטוגל (למיטב הבנתי) אי אפשר להעביר אזרחות למשך יותר מדור אחד מחוץ לפורטוגל (קרי - בגדול רק אם ההורה נולד בפורטוגל האזרחות עוברת הלאה). ובנוסף לפני שנת 1981 אם (בניגוד לאב) לא תמיד העבירה אזרחות לצאצאים. בכל מקרה - אם אתה רוצה להיות בטוח, פנה לשגרירות פורטוגל ושאל.

למעלה