אזרחות פולנית

סליידר

New member
אזרחות פולנית

שלום, יש לי שאלה קטנה, סבא שלי, שכבר לא בחיים, חי בעיירה סטפן (stepan) ומשם עלה לארץ. לפי חיפוש באינטרנט העיירה הזאת כבר לא שייכת לפולין אלא לאוקראינה... היתה לו אזרחות פולנית אבל אנחנו לא מוצאים מסמכים שמתעדים את זה. כיצד אפשר להוכיח את אזרחותו וכך גם להשיג אזרחות לאימי ומשם הדרך לשאר המשפחה קצרה יותר? לפי שיטוטים באינטרנט בפורומים יש מרכזים בפולין שיש להם תיעוד של תעודות לידה של אזרחי פולין. האם שם הדרך למצוא תיעוד? תודה,

wow1

New member
לא קיים דרכון שיעזור למי שאבדה דרכו

איל.

TJ

New member
ובכל זאת גם לי שאלה.

הורי שניהם ילידי פולין מהעיר לודג'. את המלחמה הם עברו בגטו. כניצולים, לא נותר להם אף מסמך. אני יודע את כתובתם בעיר. אני כבר נולדתי במחנות העקורים באיטליה. לא, בגילי המופלג איני מתכוון לבעוט באזרחותי הישראלית, אך היה נחמד לקבל אחת נוספת. האם יש לך עצה מועילה?

talia olav

New member
מרגע שקיבלת אזרחות נוספת בעטת

בזו הישראלית. לודז'אי אותנטי כותב לודז'.

TJ

New member
איך אותנטי אם נולדתי בפירנצה?

את התיקון קיבלתי. טעות סופר. את הנזיפה אני דוחה. איני זקוק לשעור בפטריוטיות. אותה הוכחתי במשך כל חיי בישראל.

masorti

New member
אם הוריך היו בגטו לודז'...

ואתה יודע את כתובתם בעיר, תוכל לאתר אותם ברישום האוכלוסין של הגטו. החומר נמצא בארץ ב"יד ושם", ונדמה לי שגם מקוון ברשת. ראה על כך... כאן וגם פה. זה כבר צעד ראשון להוכיח לפולנים שהוריך היו בלודז' בזמן מלחמת העולם השנייה. (הרי הם לא יערערו על הרישומים המקוריים של היודנראט) עם או בלי קשר, אתה יכול לפנות לעיריית לודז' עם הפרטים (שמות וכתובות) ולנסות לחלץ מסמכים מהארכיונים. היות ולודז' בעקרון לא הופצצה במלחמה, הארכיונים שם שרדו.

עמי60

New member
מגורים בישראל אינה הוכחה לפטריוטיות

אכן אינך זקוק לשיעור בנושא , יעשה כל אחד כרצונו . אני מדמיין לי את מחשבותיו של הפקיד הפולני בשגרירות בת"א על אזרחיו "החדשים" .

למעלה