אזרחות פולנית

Shatzzi

New member
אזרחות פולנית

מישהו מכיר את הפרוצדורה? יש ברשותנו דרכון פולני של סבי, שעלה לארץ בשנות ה30 ונפטר סביב 1940 (כלומר לפני קום המדינה, כך שזאת הייתה למעשה האזרחות היחידה שלו). האם יש אפשרות להוציא בעזרת זה אזרחות לאבי ודרכו (או ישירות) לי ולאחי? הבנתי שיש כל מיני מגבלות על שנות עזיבה וכו' ואני לא מתמצאת במידע. אם יהיה אפשר להפנות אותי למידע בנושא או סדר גודל של עלות הטיפול בזה דרך עו"ד, זה יעזור מאוד. תודה

בקר12

New member
ממליץ לך לקרוא את הלינק הבא

http://www.schneordesign.com/Avi/PolishPassport/polishpassport01.htm אי אפשר לקפוץ על אביך בתהליך. קודם הוא אחר כך אתה ואחיך.

Shatzzi

New member
לינק מעולה, תודה

יש לך מושג אם אפשרי לאתר תעודות לידה בפולין של אדם שנולד סביב 1900 (או איך מספקים להם משהו כזה)? האם העובדה שכשאבי נולד להוריו הייתה אך ורק אזרחות פולנית (לפני קום המדינה) יכולה להקל על התהליך, סוג של אזרחות אוטומטית, או שזה לא משנה בכלל? שוב, תודה.

בקר12

New member
אין לי ידע מוכח- אני פולני בלי דרכון (פולני)

ולא עברתי את התהליך אבל הייתי מהמר שאין דבר כזה "אזרחות אוטומטית" - ובטח לא אצל הפולנים. את הכול תצטרך להוכיח עם תעודות מתאימות כמו לידה, נישואין וכו'

Nobilis

New member
בלבול מושגים

אין דבר כזה "אזרחות אוטומטית" בשום מקום. יש דבר כזה אזרח מלידה, בתנאים מסויימים. גם אצל הפולנים (כמו אצל כולם) אתה לא יכול פשוט להגיע לשגרירות ולהגיד "נולדתי פולני". אתה צריך להוכיח את זה (תעודת לידה, וכו').

בקר12

New member
לא ברור לי אם התייחסת אלי או אילו אבל

אני מניח שהוא התכוון לאזרחות מלידה. בכל זאת יש שאלה מעניינת (בעיני) - כל אלה שמוצאים אזרחות מכוח לידה אך רק בשלב מאוחר של חייהם (כמו במקרה נוכחי) - האם האזרחות שלהם תקפה (רטרואקטיבי) מלידה או רק מרגע הכרת השלטונות? לדעתי לא בטוח שהתשובה לכך זהה לכל המדינות. למה יש לזה משמעות? כי לפעמים אתה נשאל אם היית אזרח של מדינה בלידתך, לדוגמא. אז במקרה שלו, בהנחה שהוא יוציא אזרחות פולנית האם ניתן לקבוע שהוא היה כזה מלידה?

הבדל "אזרח מלידה" ו- "זכאות לאזרחות"

הדוגמאות למטה מופשטות בכוונה ולא נכנסתי לעומק החוקים והכללים הרלבנטים שהם, כמובן, מסובכים יותר. תינוק שנולד להורה ישראלי מחוץ לישראל, כאשר אותו הורה ישראלי הוא יליד ישראל, הוא אזרח ישראלי מלידה. לא משנה מתי "ירשמו" את התינוק או "יוציאו לו דרכון" או ידווחו על קיומו בדרך זו או אחרת לרשות ישראלית. אותו תינוק, כל עוד לא יוותרו על אזרחותו הישראלית, יהיה אזרח ישראלי על כל החובות והזכויות המשתמעות מכך. אותו תינוק, גם אם לא יודיעו על קיומו לרשות ישראלית. תינוק שנולד להורים בריטים מחוץ לבריטניה זכאי לאזרחות בריטית כאשר הוא או הוריו יחזרו לגור בבריטניה. הוא לא אזרח בריטי מלידה וצריך פעולה אקטיבית כדי לממש את האזרחות הזו ולא יהיה אזרח בריטי עד שהפעולה האקטיבית לא תיעשה. לכן אין כאן שאלה של תחולה "רטרואקטיבית"

Nobilis

New member
בהערת אגב

לגבי תינוק שנולד להורים בריטיים מחוץ לבריטניה - הוא אזרח מלידה אם הוריו לא קיבלו אזרחות מלידה מחוץ לבריטניה בעצמם. רק אם הם בעצמם נולדו בבריטניה יש צורך פעולה אקטיבית (רישום, עם אפשרות לסירוב, וכו'). http://www.ukba.homeoffice.gov.uk/b...rnationality/Britishcitizenship/bornoverseas/ ישראל לא המציאה שום דבר כאן. אזרחות מלידה לאנשים שנולדים בחו"ל מתקיימת בתנאים מסויימים כמעט בכל המדינות.

דקדקן

לא שמתי דיסקליימר גדול בנושא הדיוק לגבי הכללים והחוקים? בהערת אגב בתגובה, ישראל ממציאה מעט מאד חוקים. רוב החוקים בישראל מגיעים מתרגומים של חוקים במדינות אחרות (וגם את זה לא המציאו בישראל). ולפני שינפנפו בפני את חוק הנכבה, חוק השומרוני הטוב וחוק החרם, אמרתי "רוב" ללמדנו שיש מיעוט חוקים שכן ממציאים.

בקר12

New member
שתי הערות

1. בריטי שזכאי לאזרחות מלידה הוא כבר אזרח מלידה בין אם אתה רושם אותו ובין אם לא. הרישום, שבאופן מעש,י נעשה לצורך הוצאת דרכון יכול לקרות ברוב המקרים, לדעתי, גם בגיל מבוגר. לדעתי, הלינק שצירפת לא מתנה את האזרחות ברישום. לא ברור על בסיס מה אתה טוען שצריך פעולה אקטיבית כרישום "להפעיל" את אזרחותם. 2. וזה מוביל אותי לשאלה המקורית, האם דין בריטי מלידה (שעדיין לא רשום) דומה לישראלי שהוציא אזרחות פולנית בכוח הורשה. האם שניהם, בעיני הרשויות (לאומיות ובינלאומיות) אזרחים מלידה?

בקר12

New member
הבהרה נוספת לשאלה 2

נניח את המקרה הבא: אדם שנולד מחוץ לבריטניה ו שזכאי לאזרחות בריטית מלידה נרשם לראשונה בגיל 30 ועושה דרכון בריטי. עמיתו גם בגיל 30 עושה תהליך של הוצאת אזרחות מכוח הורשה ודרכון פולני. האם שניהם אזרחים שלל מדינתם רטרואקטיבי מלידה? הבריטי כן אך איני בטוח שגם הפולני, הרומני וכו' גם.

Nobilis

New member
הערות להערות

1) אה... זה בדיוק מה שאמרתי? שמי שנולדים בחו"ל הם אזרחים מלידה אלא אם הוריהם שלהם קיבלו אזרחות מלידה באותו האופן (בלידה בחו"ל)? If you were born outside the United Kingdom or qualifying territory and your parents were British citizens by descent, you are not a British citizen. However, you may be able to apply to register as a British citizen (see registration of a child). במקרה כזה, בהנחה והבקשה מאושרת, הם אזרחים מיום הבקשה/אישור (ולא מלידה). 2) התשובה לזה בקצר - אם חוק המדינה הרלוונטי מעניק למישהו אזרחות מלידה, הוא אזרח מלידה גם אם טרם נרשם. שים לב שלא מעט מן הישראלים שמבקשים אזרחויות אירופיות לא מקבלים אזרחות מלידה, אלא אזרחות מכוח בקשה מאחר שאזרחותם של הדורות הקודמים נשללה לפני שנולדו (ובמקרה זה התאריך הקובע הוא תאריך הבקשה/אישור).

YarivEi

New member
באופן כללי שום דבר שם לא "אוטומטי"

הכל לוקח זמן והרבה בירוקרטיה. לי היה הדרכון של סבתא שלי וחשבתי שזה מה שיהיה חשוב, בסוף לא היתה לו שום משמעות וקיבלתי אזרחות לפי האזרחות של סבא שלי. בקיצור הם לא ממש צפויים, אבל אם אתה זכאי זה מתקדם, אני לא בטוח שחייבים עו"ד, אפשר גם בלי. בהצלחה

YarivEi

New member
זה תלוי בסוג הדרכון לפי מה שהבנתי

דרכון יכול לעזור כמובן, תלוי איזה.

YarivEi

New member
יש דרכון מהגרים שבעקרון נותנים

למי שמוותר על האזרחות הפולנית, לכן זה לא טוב. בכל מקרה מה שמשנה זה הסטטוס של האזרחות של הסבא סבתא שלך ברשומות שלהם. אם במקרה האזרחות של מי מהם לא בוטלה, (היו כמה פעמים שהם ביטלו הרבה אזרחויות של אנשים שעזבו את פולין), אז זה הכי טוב.

למעלה