אזרחות פולנית

littlerunaway

New member
אזרחות פולנית

היי לכולם. מצאתי באיזה אתר אקראי הסבר על הוצאת אזרחות פולנית ונתקלתי בשורה הבאה: "מי זכאי לאזרחות פולנית? זכאי לקבל אזרחות פולנית הוא כל מי שיכול להוכיח כי הוא צאצא לבן משפחה שנולד בפולין או בכל השטחים שהיו חלק מפולין בין 2 מלחמות העולם - אוקראינה בלרוס וליטא (הורים, סבים וסבתות ללא הגבלת דורות וגם אם אינם עוד בין החיים)." הדף הזה ממש לא מעודכן (שנת 2007) ואני לא מצליחה למצוא אתר שכן מעודכן וייתן לי את כל המידע בעיניין. סבתא שלי וגם אבא שלי, שניהם נולדו בבלרוס, חשבתי שזה אולי איכשהו יאפשר לי להוציא אזרחות פולנית.

Nobilis

New member
הצעה

יש הרבה משרדי עו"ד שעוסקים בזה. רובם ישמחו לתת לך חוות דעת בחינם בנוגע להאם אתה זכאי או לא.

littlerunaway

New member
בזה אתה בוודאי צודק

אבל מדובר משהו שראיתי לגמרי במקרה ואני רוצה בהתחלה לדעת שיש פה בסיס בכלל והסעיף הזה לגבי האזרחות באמת קיים.

בקר12

New member
מה לא ברור?

הרעיון בגדול הוא שאם אבותייך נולדו בשטח שהיה באותה תקופה שייך לפולין יש אולי על מה לדבר (אבל גם צריך להוכיח את זה עם תעודות לידה או אישורים רשמיים) אפשר לעשות בדיקת זכאות בחינם אצל עורכי דין שונים. מצאתי כמה בגוגל.

כרמית75

New member
שאלה קשורה

סבי וסבתי הגיעו לארץ מפולין. אני בספק רב שאבא שלי יהיה מעוניין באזרחות פולנית. אנחנו הנכדים זכאים במידה והוא בוחר שלא להתאזרח?

forglemmigej

New member
אין קפיצה על דור

את צריכה קודם כל לברר שלסבים יש אזרחות , זה לא פשוט ,מי שעלה לפני המלחמה בעצם כאילו ויתר עליה אבל הוא לא ויתר מרצון וזה מה שהעורכי דין עושים בטענתם להשבת האזרחות. זה לוקח המון זמן והמון כסף, הפולנים מחפשים כל הזמן מתחת לאדמה לעכב את האזרחות , אבל לא לוותר ולהזהר מכל מיני מכערים ,יש המון שקרנים בשוק.

חגי42

New member
למה שלא תשאלי בפורום תרבות פולין?

ובכלל, במקום להריץ שמועות על כמה הפולנים כאלו או אחרים עדיף לבדוק לעומק. בבקשה, סיפתח מהפורום שלנו על פולין ותרבותה.

כרמית75

New member
תודה על הקישור, חגי

באיזשהו שלב קראתי אותו אבל לא התעמקתי כי זה היה בגדר אפשרות רחוקה וזה היה לפני שקבלתי את האשרה האנגלית. במידה ואחליט לבצע, אחקור את העניין לעומק. סתם שאלתי כי חשבתי שלמישהו יהיה את המידע בהישג יד :).

בקר12

New member
גישה מוטעית

אזרחות עושים מתי שאפשר ולא מתי שצריך. תהליך האזרחות הפולני עד לפספורט יכול לקחת גם שנתיים (במידה וזכאים). אם תזדקקי לאזרחות אירופית זה עלול אז להיות מאוחר מדי ויזה זה דבר זמני ויכול להתבטל (או לא להתחדש) מכל מני סיבות כך שאם את מתכוונת להיות באירופה לטווח ארוך שווה לבדוק באופן רציני

גוזליה

New member
כאן נמחקו הודעות

בבקשה להמנע מלחנך מעל גבי הפורום הזה- זה בהחלט לא המקום. נא להעביר דיונים מסוג זה למסרים. מצטערת אם מישהו נפגע מדברים שנאמרו פה על ידי גולשים אחרים.

כרמית75

New member
תודה!

ועכשיו עלי לשכנע את אבי לשתף פעולה. הוא נשבע בעבר שכף רגלו לא תדרוך בגרמניה ואת המשוכה הזאת כבר עברנו, אז ייתכן שנצליח גם בצעד הבא, במידה ונחליט ללכת בכיוון.

למעלה