אזרחות פולנית

אזרחות פולנית

שלום לכולם! אני רוצה להוציא אזרחות פולנית ויש לי כמה שאלות אמא שלי נולדה בפולין וחיה שם עד גיל 3. אני זכאי לאזרחות פולנית? אם אני בעל אזרחות פולנית אני יכול לגור ולעבוד באופן חופשי בכל מדינות האיחוד האירופאי? אזרחות פולנית יכולה להקל בקבלת ויזות לארצות הברית? תודה רבה לעוזרים.

forglemmigej

New member
לגור אפשר בכל מדינה של האיחוד

לעבוד קצת יותר מסובך למעט בריטניה ואירלנד . למיטב ידיעתי פולין לא בתוכנית הWaiver עדיין אלו המדינות שחברות : Visa Waiver Program - Participating Countries. Andorra Iceland Norway Australia Ireland Portugal Austria Italy San Marino Belgium Japan Singapore Brunei Liechtenstein Slovenia Denmark Luxembourg Spain Finland Monaco Sweden France the Netherlands Switzerland Germany New Zealand United Kingdom

תוכנית ה-Visa Waiver Program

אני יודע תוכנית הVisa Waiver Program היא לטייל בארצות הברית בלי וויזה. ואם כבר מדברים על התוכנית הזאת, מתי פולין תצטרף אליה? ואני יכול לעבוד בכל מדינות אירופה באופן חופשי בלי וויזת עבודה? כי Visa Waiver Program אני יודע שקשור רק לארה"ב.

forglemmigej

New member
שאלת על ויזה לארה"ב

לאזרחים פולנים אז עניתי לך שפולין לא בתוכנית ותצטרך לבקש ויזה . בקשר לעבודה באיחוד אתה יכול לחפש עבודה חופשי בבריטניה ואירלנד במקומות אחרים עליך להגיע עם קונטרקט מפולין אי אפשר סתם להתישב במדינה מסוימת ולחפש עבודה יש עדיין הגבלות. במצב הכלכלי היום לא נראה לי שאפשר למצוא עבודה בשום מקום כדאי לחכות שהמצב יתיצב קצת עוד כמה חודשים.

bulllli

New member
בכל מקרה עד שהוא יקבל ויזה כבר לא יהיו

הגבלות על מדינות חדשות באיחוד. הוא ידבר פולנית שוטפת לפני שזה יקרה.

עבודה באירופה

ראיתי באתר של משרד העורכי דין צ'רסקי ושות' אני יכול לעבוד בחופשיות במדינות האלה: אנגליה,אירלנד,איסלנד,שבדיה,פינלנד,יוון,איטליה,ספרד,פורטוגל. ואני צריך יכול לעבוד במדינות במדינות האלה במגבלות מסוימות: הולנד,בלגיה,דנמרק,צרפת,גרמניה,אוסטריה. האתר הוא אמין? כי אני לא מוצא כלום באתר של האיחוד האירופאי.. כתובת האתר: http://www.icharsky.com/polin_adv.asp

בבקשה...

The policies relating to the free movement of workers from the EU-8 within the EU-15 states could be classified into four categories: * Keeping the restrictions in place for at least three more years (ie until 2009): Austria and Germany * Lifting the restrictions gradually, within the next three years (ie until 2009): Belgium, Denmark, France, Luxembourg, the Netherlands * Keeping labour markets open / removing restrictions: Finland, Greece, Ireland, Italy, Portugal, Spain, Sweden, United Kingdom EU-8 אלה המדינות החדשות - פולין, סלובקיה, צ'כיה וכו'... EU-15 אלה המדינות הוותיקות. וכמובן כל אזרח של מדינה ב EU-8 יכול לעבוד בכל מדינה אחרת מה- EU-8. והנה המקור.

Nobilis

New member
מאשר ומוסיף קישור עדכני

רבות מן המדינות כבר הסרנה את המגבלות, ואזרחי המצטרפות של 2004 (לרבות פולין) נהנים בהם ממלוא הזכויות. בשאר המדינות תוסרנה המגבלות עד שנת 2011 לכל המאוחר. מידע עדכני ניתן למצוא כאן: http://ec.europa.eu/eures/main.jsp?...ent=1&restrictions=0&step=0&acro=free&lang=en יש לבחור את מדינת היעד, ולאחר מכן את אזרחות מדינת המוצא. בהצלחה.

GeJuFan

New member
נצל"ש אשמח להבהרה קלילה

מי יכול להיות זכאי לאזרחות פולנית? והבהרה: אני בת דור שלישי לסבים וסבתות שנולדו בפולין והיגרו לארץ לאחר המלחמה. הורי נולדו בארץ וכן גם אני ואחותי. האם אחותי ואני זכאיות להגיש בקשה לאזרחות פולנית (במידה ונחפוץ בכך- ד"א שנינו כבר מעל גיל 20) או שמא רק אמי יכולה לעשות זאת מתוקף היותה הבת של אזרחים?

למעלה