אזרחות פולין

shmuel16

New member
אזרחות פולין

פרק ד - המשך המסע ================= אחד המסמכים שנדרשים להשגת אזרחות היא תעודת הנישואין מתורגמת לפולנית ומאושרת ע"י נוטריון. התעודה חשובה למבקש האזרחות ולצאצאיו המבקשים אחריו. מכיון שנישאנו לפני תרי"ג שנים, ולא איתרנו את המקור, נאלצנו לפנות לרבנות הראשית, המועצה הדתית האזורית ובו במקום לקבל תמורת 50 ש-ח העתק מהמקור השמור בארכיב שלהם. לגבי מסמך זה ומסמכים בכלל, אני מציע לכל אחד שבזמנו החופשי יעבור על המסמכים שברשותו או שיאתר אותם או שידאג להעתקים, כי זה רק יכול להועיל לו ולצאצאיו.

תמנונה

New member
שאלה/עזרה לי אליכם../images/Emo110.gif

מאחר ובאפריל אני נוסעת לפולין ובטוח שאבקר במקום הולדתה של אימי ז"ל, איך אוכל לאתר את מקום מגוריה. ואם למשפחת סבי וסבתי היה רכוש גדול האם אני צפויה ל"התעשר"..... ואם כן מה עלי לעשות...........????????? לפתוח חשבון בבנק פולני מיד או להמתין................ בסתאאאאאאאאאאאאאאאאם. נונה

shmuel16

New member
רכוש בפולין

נונה שלומות, זה עיניין רציני מאוד ולא מעט פליטים השאירו מאחוריהם רכוש רב ששיך להם בדין ןצאצאיהם אין כל מושג על כך. אני מציע לך לפנות ליעוץ מתאים ואולי הכיכר שבתמונה שייכת למשפחתך בדין ?

meza

New member
כמה שאלות

מהו מקום מגוריה של סבתך. האם זו עיר גדולה או כפר קטן או סתם עיירה שכוחת אל. במקומות קטנים ערך הנכס קטן כל כך שחבל על הטירחה. האם יש בידך תיעוד כלשהו על רכושה של משפחתך? האם את מודעת לעלות החיפושים, כ-50 עד מאה דולר לעורך דין שיחפש עבורך בספרי הטאבו, בגין כל נכס. האם את מודעת לכך שמרבית הרכוש הולאם כדין בסוף שנות הארבעים, תחילת החמישים, וקשה עד בלתי אפשרי להשיבו לבעליו? האם ידוע לך שמרבית הישראלים שחיפשו את נכסיהם בפולין, השקיעו ולא ראו תמורה? ואחרי שענית לעצמך על השאלות, והחלטת ללכת על זה - בהצלחה!

shmuel16

New member
ועד שתמצאי את הרכוש.......

"הקולות של פיראוס" מבצע: חיים משה לחן: יווני =================== על גבי כסא נוח מעולף מהחום, מתחשק לי לברוח על כנפי החלום. אל מפרץ לא ידוע אי בודד בתוכו כפר קטן ורגוע מול הים התיכון. הקולות של פיראוס מזכירים את חיפה, עם בקבוק של מתיאוס את נראית כה יפה, תנו לשמש לזרוח, על בתים בלבן תנו ללב רק לסלוח, כמו שאז ביוון וענן בשמיים משייט בדממה, הכחול של המים מחלחל בנשמה ונישא עם הרוח ריח מלח ודבש, מן הים הפתוח כבר עולה שיר חדש הקולות של פיראוס מזכירים את חיפה, עם בקבוק של מתיאוס את נראית כה יפה, תנו לשמש לזרוח, על בתים בלבן תנו ללב רק לסלוח, כמו שאת ביוון. הקולות של פיראוס מזכירים את חיפה, עם בקבוק של מתיאוס את נראית כה יפה, תנו לשמש לזרוח, על בתים בלבן תנו ללב רק לסלוח, כמו שאת ביוון.

תמנונה

New member
../images/Emo24.gifחברי היקרים לפורום הפולני

אלף כל: תודה רבה על המידע בית כל: אני מבינה שאני יכולה להגיד לעצמי שחבל"ז ועוד יותר חבל"ז על כל 100 $. וגימל כל: אם אכן אימצתי את כל ההמלצות דלעיל אז מה שסמואל מציע לי זה, לשמוע את חיים משה ששר כל כך יפה את "הקולות של פיראוס" ובכלל זמר מזרחי ומאד מאד לטעמי. תודה.........נונה
רואה שלא תתעשר ע"ח הפולנים

תמנונה וחברים יקרים../images/Emo59.gif

אנא הזהרו משרלטנים, יש כיום מספר אנשים ש"כאילו מתמחים" באיתור רכוש בפןלין (ובכלל באירופה). אני מציע לכל אחד שיקבל הצעה כל שהיא לבדוק 1,000,000,000 פעמים לפני שהוא נכנס לזה כי הסכומים גבוהים ואין כיום הבטחה להחזר כל שהוא. אנא פרסמו בפורום כל פניה שאתם מקבלים.

רק כדי לחזק את דברי הפולני הראשון

אבי ואחיותיו שלמו כסף רב באותם ימים לאדם שהבטיח למכור את רכושם בפולין ולהביא מאיונטק...הוא מכר זאת בררנו באופן אישי אצל הקונה שחשבה להתעלף כששמעה מי אנחנו הרבה שנים לאחר מכן אבל כשחזר סיפר שנשדד ולא נותר לא רכוש ולא כסף.ראו הוזהרתם.

ועוד יותר, כדי לחזק את דברי הפולני

לפני 7 חודשים שמעתי על שופט באיזור קרקוב שיושב ועוד עו"ד מניו יורק שעצור, ועוד עו"ד מישראל (פולני לשעבר) שאם יציב כף רגלו בפולין יעצר מייד, וכל זה על רמאויות ברכוש כנראה של יהודים שלא שרדו את השואה. הרמאים הללו הביאו כל מיני אנשים שיתחזו כאילו הם היורשים, והשופט היה חותם על צווים שיפוטיים לאישור, וכולם חגגו. מאז מתייחסים לדרישות של ישראלים בהרבה יותר חשדנות, וחשדנות זו המעטה רבה ליחס בו זוכים ישראלים בפרט ויהודים בכלל שמבקשים לאתר או לדרוש רכוש.

shmuel16

New member
נונה....לפני שאת נוסעת......

נונה שלומות, לפני שאת נוסעת, אני שולח הזמנה שעוברת בשעות אלו ברשת לאוהבי המוזיקה.

shmuel16

New member
נונה ...למכורים....סוף שבוע יווני

וזה כבר למכורים של ממש !!

shmuel16

New member
נונה, לחברים שהתעניינו......

לינק חדש למוזיקה ברדיו אינטרנט ישראלי 24 שעות בסגנון יווני להשתמע !

תמנונה

New member
שמואל תודה על ההזמנה../images/Emo110.gif

את בני סילמן אני מכירה הוא מופיע בשמחות...אחלה זמר. מאחר וגם בעלי (פולני אסלי) שרוף על יוונית ייתכן שנקח סוף שבוע במלון. נונה

shmuel16

New member
נונה....מוזיקה לקראת שבת.........

מוזיקה לקראת שבת מזמרת צעירה ומבטיחה

למעלה