אזרחות עוברת מאב?

redaresg

New member
אזרחות עוברת מאב?

שלום ולמרות שיש כאן מאות תשובות קודמות אני מתחיל מחדש... אני בן 38 ורוצה לברר אם אני זכאי לאזרחות בריטית על סמך זה שאבי מתגורר שם ואף קיבל אזרחות לפני מספר שנים (הוא נולד בצרפת, אני בארץ). בשגרירות בארץ אמרו לי שאני לא זכאי. האם זה נכון?

Nobilis

New member
תשובה

אם אני מבין נכון את הסיפור - הוא קיבל את האזרחות שנים ארוכות לאחר שנולדת (על סמך מגורים בבריטניה, כשאתה כבר בגיר). אם אכן כך - צודקים בשגרירות.

tevel389

New member
אזרחות בריטית עוברת מההורים

לילדים רק במידה והילדים נולדו לאחר שאחד מהורים התאזרח... (למרות שאזרחות מהאמא החלה לעבור רק במידה והילד נולד אחרי 1983) אם אביך התאזרח אחרי שאתה נולדת היה צורך (בצעירותך לפני 18 או 21) לעבור לאנגליה ל3 שנים ורק אז אתה יכול לקבל את האזרחות. בקיצור הם צודקים. למרות שבפועל אם הוא התאזרח כשהיית צעיר ויכלת לעבור לגור שם (ל3 שנים) לפני גיל 21\18, היית יכול להאזרח. עכשיו מאוחר ואבוד מדי.

yaelisam

New member
רק הערה

אם בשגרירות אמרו לך שאתה לא זכאי- איך נראה לך שפתאום כן תהיה זכאי? הרי הם יודעים הכי טוב לא?

Nobilis

New member
בהערה קטנה

לא תמיד בשגרירות יודעים הכי טוב. לא חסרו מקרים בהם אנשים בשגרירות אמרו משהו שהסתבר כשגוי. למרות שאכן, בדרך כלל, הם צודקים.

TrigATUSA

New member
מצטרף ומוסיף

שזה גם משתנה מקונסוליה לקונסוליה בזמנו התקשרתי לקונסולייה בארה"ב של מדינת האזרחות שלי והם לא ידעו דבר וחצי דבר על התהליך, או שבכלל יש לי זכאות כלשהיא הקונסולייה בישראל לעומת זאת ידעה בדיוק על מה מדובר, ובאופן טבעי - הם נתקלים בסיטואצייה הזאת באופן די רגיל

tevel389

New member
לי אמרו שאני לא זכאי

ואין סיכוי שאני גם אקבל אפילו אם אגיש בקשה ואני סתם אבזבז כסף ובלאגנים ובסוף אחרי שנתיים טסתי לאנגליה ותוך פחות מחודשיים משליחת המכתב לhome office (מכתב החקירה הראשוני) הם החליטו שאני זכאי. לא תמיד כדאי להקשיב להם (ובמיוחד לסגנית ענייניo קונסולרים - היא ערקית כך שמי שיודע למי אני מתכוון אז הוא מבין אותי), לא רוצה להוציא דיבה אבל זה המצב הם פשוט לא מעוניינים להתאמץ... היא רצתה 400 פאונד ואולי לא אקבל, בהום אופיס דיברו איתי הקשיבו לי רוצה לעזור לי ובסוף נתנו לי להרשם בתור ילד ובתעריף של שנת 1990 במקום התעריף של 2008 - 170+-. הם רצו הם היו מסוגלים, בשגרירות פשוט לא רוצים ולא מנסים. אם יש למישהו ספק אז לא להפסיק לנסות ולא להקשיב ולא להאמין לשגרירות, אם זה עניין שבאמת ברור מאליו (המקרה שלי לדוגמא לא היה ברור בכלל) אז חבל על המאמצים. אגב הם יודעים הכי טוב (לדוגמא ידעו יותר טוב מהpassport office), אבל האפשרויות והרצון שלהם לעזור' לנסות והכלים שלהם לאפשר את זה בפעול הוא הרבה יותר מוגבל משל הhome office.

viking2005

New member
אם הוא נולד בצרפת למה שלא תגיש בקשה לצרפתי?

מבחינת האיחוד אין שום הבדל.

redaresg

New member
כבר יש לי

אני פשוט חןשב על אוסטרליה, שם לבריטים יש עדיפות..

למעלה