אזרחות-סיוט

or1986

New member
אזרחות-סיוט

השתחררתי לפני 8חודשים מהצבא אחרי שבוע בבית החלטתי לחפש עבודה.דחו אותי קודם לכן מטאוור רקורדס ז"ל(לאחר התפרקותם עקב המצב הכלכלי).לאחר מכן בביקור בקניון עם חבר שלי מצאתי עבודה בקניון גבעתיים בקולנוע שם כמנקה,כמה ימים לאחר מכן באתי לחפיפה וחצי שעה לפני שהיא התחילה אמרתי להם שאני בסוף לא אעבוד שם.לקח לי עוד חודשיים בערך והליכה מריאיון לריאיון עד שמצאתי שוב עבודה במוקד חירום רפואי ליד עזריאלי.לאחר יממה וחצי התפטרתי עקב לחץ. מאז ההתפטרות ישבתי לי בבית וחיפשתי עבודה בכל פעם שהייתה לי הזדמנות.בזמן הזה התגעגעתי לצבא וחשבתי לחזור ליח' שלי,מה שהתברר כלא רלוונטי כרגע,עקב הפרופיל הרפואי שלי-45 נפשי ומקצועי-עובד כללי.עברו עוד חודשיים שלוש או יותר עד שמצאתי עבודה בקונדיטוריה ליד הבית שלי כעובד מטבח.לאחר שעתיים בלבד הוא ראה שאני לא מתאים לעבודה ונשלחתי לביתי,שוב מחוסר עבודה.לאחר מכן נרשמתי מרוב ייאוש ללשכת התעסוקה,ובשלושת הריאיונות האחרונים שלי לא קיבלו אותי לעבודה.הייתי לפחות ב-20 מקומות וכולם כמעט השיבו תשובות שליליות.לאחרונה גם חיפשתי עבודה בקניון עם חבר שלי...והיו מודעות דרושים אבל שמונה מקומות אמרו לא מתוך אינטרס אישי של המקום,וזאת לאחר שבאותו יום לא קיבלו אותי לעבודה בתחנת דלק שנשלחתי אליה לריאיון דרך הלשכה.התייאשתי מעצמי לגמריי. לגביי הביטוח הלאומי..בדקתי כמה אני חייב להם רק לאחר 7חודשים שדחיתי ודחיתי את ההליכה לשם.עדיין לא שילמתי להם את התשלום לצערי,כי אין לי איך לשלם וזאת לאחר שביזבזתי את כל מענק השיחרור שלי על דברים אחרים. לאחרונה נרשמתי למכללה ללימודי תקשורת ובעוד שבועיים אני מתחיל ללמוד את הקורס של תקשורת המונים ואני דיי מתרגש בגלל זה ומצד שני דיי מפחד שלא אמצא עבודה ולא אסתדר,בגיל 23 (הייתה לי יומולדת לפני שבועיים),ובלימודים בפרט. האם ביטוח לאומי יכולים להכניס אותי לכלא,או שאני רק מדמיין..? נ.ב האם אני יכול לצאת מלשכת התעסוקה לאחר שנרשמתי אליה ולחפש עבודה באופן עצמאי שוב?

Charo

New member
כמה דברים

1. בלי לזלזל, אבל מקומות העבודה שפנית אליהם נמצאים בתחתית שרשרת המזון של ענף התעסוקה, אתה לא רוצה משהו עם טיפה יותר כבוד (וכסף)? שירות לקוחות, אבטחה\אבטחת טיולים, מלצרות וזה רק על קצה הלשון לחיילים משוחררים... אתה יכול לעשות שם כסף לא רע בכלל ובלי לגרד מסטיקים לעוסים עם שפכטל מהרצפה. אם אתה בקטע של הקטנת ראש ובלי יותר מידי אחריות אתה יכול לעשות משמרות לילה בחנות של תחנת דלק (יילו, מנטה, סו-גוד וכד'), זה כסף מצוין במינימום מאמץ ואתה גם יכול להחשיב את זה למועדפת אם לא עשית עדיין 2. אף פעם אל תתיאש, אני סיימתי קורס ברמנים ועברתי אולי בכל הפאבים והמסעדות באיזור המרכז ושאלתי אם צריך עובדים. בממוצע מכל 20 מקומות שעברתי אחד אמר שצריך אבל רק עם ניסיון, עד שבסופו של דבר פיתחתי עור של פיל, למדתי איך למכור את עצמי בראיונות עבודה ועכשיו אני עובד בפאב אולי הכי מגניב בתל אביב. לא כל כך קשור אליך כי אתה לא ברמן, אבל תקבל את ה"לא" בהבנה, תלמד מה עשית לא נכון, תשפר ותמשיך הלאה, רק ככה תוכל להתקדם בחיים 3. חשבת לעשות הכשרה קצרה למקצוע? ברמן, מדריך חדר כושר, טכנאי כבלים, נהג משאית ועוד עשרות מקצועות שלא מצריכים הכשרה של יותר מחודשיים שלושה ואתה יכול לעשות איתם קריירה לא רעה בכלל 4. אל תלך ללשכת העבודה, הם לוקחים לך אחוז מהמשכורת וזה פשוט לא שווה את זה. פתח עיתן, כנס להומלס או אפילו תעבור בעיר שלך ותחפש מודעות דרושים על דלתות של בתי עסק ולוחות מודעות, אנחנו אולי במיתון, אבל תמיד צריך עובדים בקשר לשאלת ביטוח לאומי, אם תקרא את ההודעות הקודמות שלי תבין את השנאה שלי לגוף מוצץ הדם הזה, אבל אין מה לעשות, אנחנו אזרחי המדינה ואנחנו חייבים לשלם. אם לא תשלם אתה לא תלך לכלא, אבל החוב ילך ויצטבר ויתווספו לזה גם קנסות, כשבסופו של דבר תרצה לשלם את החוב הוא יכול להגיע לכמה אלפי שקלים ויותר. איתם אתה לא רוצה להתעסק

shiridag

New member
היי...

יואו, כתבתי למענך תגובה ארוכה ביותר ובטעות יצאתי מהחלון. לא מאמינה שזה קרה לי!! אז אני כותבת שנית, מקווה לזכור הכל... 1. מומלץ לברר אם יש לך זכויות בתור חייל משוחרר (אני מאמינה שכן). אתה יכול לפנות לייעוץ בהכוונת חיילים משוחררים . הם עוזרים גם במציאות עבודה, נושאי לימודים, מלגות ובירור זכויות באופן כללי... מניחה שאתה כבר יודע את כל זה. 2. ביטוח לאומי- לא ישלחו אותך לכלא, אין צורך להיכנס לסרטים מזה. בשורה התחתונה- התשלום הזה נועד להקל על האוכלוסיות החלשות יותר של העם שלנו. מעניק קצבאות זקנה, נכות, שארים וכו'.. הביטוח הלאומי הוא תשלום חובה מעל גיל 18 (משרד הביטחון משלם עלינו בתקופת הצבא) .. 3. מציאת עבודה- אתה יכול למצוא לבד עבודה, בלי עזרת לשכת התעסוקה. תבדוק במודעות דרושים בעיתון ובאינטרנט. כמו כן, אתה יכול לפנות עצמאית לחנויות / מקומות שאתה מעונין לעבוד שם ולשאול אם הם צריכים עובדים. חברות כ"א לוקחות גם הן כסף על ה"תיווך". 4. שיהיה בהצלחה בלימודים! תשתדל להתרכז בהם ולהשקיע המון. תזכור שגם לגבי מימון כלכלי- תוכל להיעזר בפיקדון האישי שלך ובמלגות לימודים! 5. טיפ באופן כללי- תחשוב חיובי.. אתה נשמע אדם אינטיליגנט ואני בטוחה שתמצא עבודה במהרה, אל תתייאש! תזכור תמיד שכל עבודה מכבדת את בעליה, אך תמיד תזכור לשאוף רחוק ולחפש (וגם למצוא) את מקום העבודה האידיאלי בשבילך, זה שאתה באמת רוצה. מקווה שעזרתי. בהצלחה!

למעלה