אזרחות מרוקאית

מני אה

New member
אזרחות מרוקאית

שלום, אבי ז"ל נולד במרוקו, האם אני - שנולדתי בישראל - יכול להוציא אזרחות מרוקאית? תודה

sirpad

New member
סביר להניח שלא

שכן ספק אם אביך החזיק בכלל במסמכים מרוקאים. גם 2 הורי נולדו במרוקו, אבל זה לא אומר שיש להם במגירה דרכון מרוקאי, או אפילו תעודת לידה מרוקאית. אאלט, במרוקו מקובל היה לרשום את הנולדים בספר בקהילה היהודית בעיר או כפר שבו הם נולדו. זה ייתן לך אפשרות להתחיל לחפש, כך או כך רצוי שתמצא עו"ד שעוסק בתחום, הם לבטח יודעים יותר טוב מה האפשרויות שלך. מה הטעם באזרחות מרוקאית? מה זה ייתן לך?

מני אה

New member
תודה

עוד אזרחות זה בדר"כ טוב. תאר לך שבא לך לנסוע לאינדונזיה, עד כמה שאני יודע אזרחות ישראלית לא יכולה אבל מדינה מוסלמית-ערבית כן. לא הבנתי למה שאחרים לא יוציאו אם כבר. מה איכפת לך להיות אזרח מרוקו גם. אגב בטיולים, בכלל אי אפשר לטייל ברוקו לבד חייבים שמדריך נודניק ינהל אותך. אני הייתי שמח לטייל שם לבד. למה להורים שלך אין אזרחות מרוקאית אם נולדו שם? אני לא חושב שלאבי היו מסמכים כלשהם. תעודת לידה יש להורים שלך?

RoyG NJ

New member
בדרכון (גם זר) מופיעה מדינת הלידה.

אתה רוצה להכנס למדינה שלא ממש מסתדרת עם ישראל עם שם ישראלי מובהק ודרכון שכתוב עליו נולד בישראל / הוצא בישראל ?

בדרכון ההולנדי שלי לא מופיעה מדינת הלידה

כן מופיע מקום הלידה. מי שיודע איפה זה afula שיבושם לו. מה שכן - בבקשת ויזה למדינות ערביות רבות מבקשים לדעת מה דתו של המבקש, מה מדינת הולדתו, המדינה בה הוא חי. אבל זה בטפסי הבקשה ולא בדרכון.

sirpad

New member
ת'אמת הדלקת אותי

לפני שנתיים ניסיתי להוציא ויזה לביקור במרוקו בשגרירות המרוקאית בקופנהאגן, ולא קיבלתי מהם תשובה בכלל. אני עדיין מעוניין לבקר במרוקו, ולא יזיק לי דרכון מרוקאי אם נרצה לבקר בבאלי למשל. אז ביררתי עם אימא שלי, והיא טוענת שיש לה בבית את מסמכי העלייה של אבא שלי ושל סבתא שלי מצד האבא, בערבית מה גם שהיא דיי בטוחה שהדרכון המרוקאי של אבי נמצא גם בבית. ניסיתי לתפוס את שגרירות מרוקו היום בטלפון, אבל הם לא ענו, אני אנסה מחר. אם אני יכול בפשטות בלי סיבוכים ובלי לשלם הון עתק לכל מיני עורכי דין, לא יהיה לי אכפת להוציא דרכון מרוקאי.

RoyG NJ

New member
לפי זכרוני- ויזה ניתנת רק לקבוצות (ישראלים)

אם אתה מצטרף לקבוצה מאורגנת אין בעיה להוציא ויזה. באופן פרטי , כמעט ולא אפשרי.

מני אה

New member
גם אני !

לא ברור מה עשית בשגרירות שם שהתעלמו ממך, כי אני הוצאתי ויזה למדינה שאין לה קשרים דיפלומטיים עם ישראל כשהייתי במדינה אחרת. טוב הדלקתי אותך עכשיו תעזור לי גם. אם אתה מצליח אני צריך לדעת גם מה ואיך....לשלוח לך במסר פרטי את המייל שלי או משהו? תודה!

עוד משהו על מרוקו

אזרחות מרוקאית אינה ניתנת לוויתור. אזרח מרוקאי הנו אזרח מרוקאי לכל חייו ואין לו אפשרות, גם אם הוא מאוד רוצה, לוותר על אזרחותו. לא יודעת מה זה אומר לגבי הורשה של אזרחות, אבל הוריך, אם חיים, הנם אזרחי מרוקו. מאחר ומרוקו אינה מדינה ערבית ואינה מדינה שרודפת את יהודיה, גם יהודי מרוקו שומרים על אזרחותם כמו כל אזרח אחר שמהגר למדינה אחרת. אין למרוקו בעיה עם כפל אזרחויות. סתם מידע שיכול להקל על התהליכים.

מני אה

New member
המשך

אני לא חושב שיש לי מסמכים של מרוקו עצמה. אם בתעודת זהות של אבי כתוב שנולד במרוקו זה יספיק? לא יודע עד כמה הרישומי לידה שם (קזבלנקה) קיימים... מרוקו כן מדינה ערבית. השפה הרשמית שם היא ערבית (עדיין).

ברברים הם לא ערבים כמו שפרסים הם לא ערבים

וכמו שטורקים הם לא ערבים. יש הבדל בין איסלאם לערב. לגבי רישומי לידה במרוקו - הם מאוד ערטילאיים ונתונים לספק, לפחות כשמדובר בתאריך. אין שם כללים שצריך לרשום תינוק תוך זמן קצוב מהלידה, והרבה פעמים הפעולה מתבצעת כשלאבא נוח או שהוא מזדמן למשרדי הרישום. התאריך שנרשם כתאריך הלידה הוא הרבה פעמים פשוט תאריך הרישום עצמו. אני מכירה מישהו שתאריך הלידה הרשמי שלו מאוחר בשלוש שנים מתאריך לידתו... הוא (רשמית) בן 38. בכל מקרה - הכתובת הכי טובה היא שגרירות מרוקו...

מני אה

New member
זה עדיין לא אומר שהיא לא מדינה ערבית

כמו שישראל מדינה יהודית על אף שיש פה ערבים

ערבי זה לא דת.

מרוקו מדינה מוסלמית. העם המרוקאי אינו עם ערבי. טורקיה מדינה מוסלמית. העם הטורקי אינו עם ערבי. איראן ואפגניסטן ופקיסטן מדינות מוסלמיות - והדבר היחידי הערבי בהן הוא הטאליבאן. אינדונזיה ומלזיה מדינות מוסלמיות (אינדונזיה היא הגדולה מבין כל המדינות המוסלמיות) ועדיין אינן ערביות. השפה הערבית היא שפת הקוראן. זה לא אומר שמי שדובר אותה הוא ערבי. ההשוואה הנכונה לעשות עם ישראל היא שישראל היא מדינה יהודית ששפתה המרכזית היא עברית, אבל לא כל יהודי וגם לא כל מי שדובר עברית הוא ישראלי. מדינות ערביות הן מדינות כמו סוריה, עירק, לוב, סודן, מצרים, ירדן, פלסטין (תהיה מדינה ערבית ולא בטוח שתהיה מוסלמית), לבנון (שהיא יותר לא מוסלמית ממוסלמית), טוניסיה... גם ערביי ישראל אינם בהכרח מוסלמים (ראה ערך יפו, נצרת...)

מני אה

New member
את טועה

גם יהודי זה לא [רק, אם בכלל] דת במרוקו יש ערבים רבים. במדינות האיראניות הטאליבן הוא איראני (לא מהמדינה אלא מהקבוצה האתנית שכוללת את דוברי הפרסית, טג'יקית, אורדו דרי ועוד). הערבים הגיעו להיות מוג'הידין ואחר כך התמסדו כאל קעידה. בראש הטאליבן אף פעם לא עמד ערבי. הקבוצות האלה די מופרדות היו, ועדיין. יש לך כמה טעויות בסיסיות שלא נראה לי שזה הפורום לפתח אותן. אבל אני כבר יכול להגיד לך שלפי ההגדרות שלך גם מצרים אינה מדינה ערבית (הפרעונים אולי אפילו לא שמעו על הערבים), בסודן הערבים נשאר מובדלים מהמקומיים ולכן החלוקה. לבנון ממש לא מדינה ערבית וגם לא סוריה או עירק יותר משמרוקו. הכתב והשפות המקומיות נשארו חיות והם עדיין תחת הכיבוש הערבי. במצרים אגב עדיין מתפללים בקופטית הנוצרים. רק שתכירי קצת: http://he.wikipedia.org/wiki/סורית http://he.wikipedia.org/wiki/אשורים הערבים הם די מעט אנשים שיצאו מדרום לארץ ישראל מאל ג'זירה - חצי האי ערב וגם הוא לא ערבי לגמרי, שפות כמו חצרמוותית ושבאית וקצת עומנים עוד שומרים על שפתם - ועשו ערביזציה לעמים אפרו-שמים. http://en.wikipedia.org/wiki/Arabization את הפרסים פחות הצליחו לשנות וכך גם לגבי התורכים. לא רק התורכים של תורכיה אלא כל העמים התורכים - האוזבקים, הקזחים, הקירגיזים, התורכמנים, האויגורים ועוד. באמת רק לאחרונה מלך מרוקו (הערבי) הסכים לאפשר ששפה ברברית אחת (לא יודע איזו, טימזגית אולי?) תהיה גם רשמית.

Nobilis

New member
תשובה

לא, מה שכתוב בתעודת הזהות הישראלית של אביך לא משנה. אתה צריך תיעוד רשמי של מרוקו.

למעלה