אזרחות ליטאית

wish i was here

New member
אזרחות ליטאית

אהלן. רב סבא שלי הינו יליד ליטא, וישנם מסמכים (בליטאית!) אשר מוכיחים את העובדה שהוא היה אזרח ליטא בשנת 1928 (הבנתי שזה בטווח הזמן אשר מאפשר קבלה של אזרחות ליטאית). ישנן כמה שאלות שרציתי לשאול לפני שאני מתחיל בתהליך של נסיוםן קבלת האזרחות: 1. הוא לא עלה לארץ מליטא, אלא היגר לארגנטינה. האם זה משנה? (המסמכים אשר מאשרים את הגעתו לארגנטינה הינם בספרדית, מן הסתם). 2. לא לביתו (סבתא שלי) ולא לנכדו (אבי) יש אזרחות ליטאית, האם עליהם לקבל אזרחות קודם לכך שאני אנסה לקבל? 3. למזלי, יש מספיק תיעוד לקח שהוא היה אזרח ליטאי, וחלק מכך במסמכים בליטאית, כפי שאמרתי. האם עלי בכל-זאת להיעזר בעו'ד בכדי להשיג אזרחות? (הבנתי שעורכי הדין בעיקר מחפשים מסמכים ומתרגמים אותם לליטאית...) ומעבר לכך, אם מישהו השיג אזזרחות בעבר ויכול לחלוק איתי טיפים\המלצות לכיצד ניתן להשיג את האזרחות, אני יותר מאשמח לדעת :) תודה מראש!

בקר12

New member
היו על הנושא שירשורים ואתה מוזמן

לחפש אותם בכלי החיפוש אבל אם אני לא טועה ליטא לא מכירה באזרחות כפולה כך שגם אם אתה בכלל זכאי תידרש לוותר על האזרחות הישראלית. בכל מקרה שווה לך להתייעץ עם עורך דין המתמחה בנושא ויש כמה כאלה.

גוזליה

New member
שלום לך

קודם כל לגבי החתימה שלך- מבט מסיטים לא מסיתים...
אל תתפוס אותי במילה (וממליצה לך להתייעץ) אבל אזרחות ליטאית יכולה לעבור מסב לנכדו באם הסב נולד בליטא. זה לא עובר לדור רביעי (קרי: אם הסבתא והאבא שניהם לא נולדו בליטא אני לא בטוחה שהם יכולים להוריש לך את האזרחות). כיוון שהחקיקה מאוד מבולבלת שם ושנוייה במחלוקת (ידוע לי שהיה שם חוק בנוגע לאזרחות כפולה, למשל, שפג תוקפו ב2010 אבל אני לא יודעת מה קרה אחרי זה)- ממליצה להתייעץ בשגרירות, והכי טוב- עם עו"ד שמבין בנושאי אזרחות ליטאית. בהצלחה!

המלצה על זאב ליסון שהוא עורך דין וגם נוטריון

גם לי היו כל מיני שאלות כאלה ובשביל זה צריך להתייעץ עם עורך דין שמתעסק באזרחות ליטאית כי זה שאלות משפטיות
קרובים שלי פנו לעורך דין זאב ליסון שהוא גם נוטריון אחרי שקיבלו כמה המלצות עליו. האתר אינטרנט שלו lissonlaw.co.il
אני גם מתכננת להתחיל את התהליך ומה שחשוב זה להשיג תעודות שמראות שסבא או סבתא מליטא. הבנתי שיש עוד דרישות אבל באמת צריך לבדוק עם עורך דין מהתחום ואז למצוא את המסמכים דרכו אם צריך ולעשות את כל התהליך לפי מה שהוא מייעץ . בכל מקרה גם אם יהיו לך כל המסמכים אתה חייב נוטריון כדי שיתרגם ויאשר לך אותם כי זה מה שדורשים בשגרירות
אני הייתי מציעה לך לשאול את כל השאלות האלה אצל עורך דין שמכיר את החוק בליטא וגם את מה שצריך להביא מהארץ.
בהצלחה

למעלה