אזרחות יוונית

roy239

New member
אזרחות יוונית

שמי אילן וסבי וסבתי שניהם עלו מיוון. רציתי לדעת האם אפשרי שגם בני יקבל אזרחות יוונית? או שיש הגבלה של דורות? התקשרתי לשגרירות ואמרו לי שרק אני יכול לקבל ובני לא. אז למי שיודע מידע אשמח לתשובה, תודה.

עוגייה

New member
הגיוני שמה שאמרו לך בשגרירות הוא לא נכון

ומה שיגידו לך בפורום באינטרנט הוא נכון... ככה זה בדר"כ עובד

Nobilis

New member
בהערת אגב

לפעמים זה אכן עובד כך. אבל (לפונה המקורי) - אני לא חושב שיש כאן מומחים באזרחות יוונית. נסה לדבר עם עו"ד שעוסק בנושא.

TatyBar

New member
נסיון לעזור.

בפורום תרבות הולנד, כותב בחור נחמד מאוד בניק ״עמנואל״. הוא יווני. כלומר ישראלי אבל עם אזרחות יוונית. תפנה אליו אולי במסר, אולי הוא יידע לעזור לך. בהצלחה.

TrigATUSA

New member
מצעטרף להערה

כשאני הייתי בתחילת הדרך של הוצאת הדרכון האירופאי התקשרתי לקונסוליה של אותה מדינה, ואם הייתי לוקח ברצינות את מה שאמרו לי שם ("אתה לא זכאי לאזרחות"), הייתי עד היום יושב בתל אביב

אספרסו2

New member
../images/Emo45.gif

ואצלי בעזות מצח הם אפילו ניסו לשקר לאבי בקשר לזכאותו.

עמנואל21

New member
שלום אילן,

בנך בהחלט יכול לקבל אזרחות יוונית, כמו שאני קיבלתי על סמך אזרחותו של אבי והוא על סמך אזרחותו של סבי. אבל בני זוג אינם רשאים לקבל אזרחות על בסיס נשואים, אלא אם כן תעברו לגור ביוון. תהליך הוצאת האזרחות הוא ארוך(לקח משהו כמו שנה ו4 חודשים) ולא פשוט(צריך להפיק כל מיני מסמכים ולהחתים אותם באופוסטיל) אבל בהחלט אפשרי, פשוט צריך להתחיל. האם סבך וסבתך שמרו על אזרחותם היוונית? אם כן אז זה קצת יותר פשוט. כמו כן אם יש לך קרובים שחיים עדיין ביוון זה יכול להועיל, מכיוון שיש צורך גם בארגון מסויים שיתרחש ביוון. אם אין לך קרובים שם, הייתי ממליץ לפנות לעורך דין שמתמצא בעיניין, הלוואי שהיה לי שם לתת לך. אבל מכיוון שסבי שמר על אזרחותו היוונית וכמו כן עדיין בקשר עם מס' אנשים וקרובי משפחה ביוון, הסתדרנו בכוחות עצמנו. בהצלחה!

TatyBar

New member
אהלן!

השאלה אם אתה יודע אם גם הבן שלו יכול לקבל. כי זה כאילו היית מבקש עבור הבן שלך (כשיהיה ...
) כי אני הבנתי שזה הסבא וסבתא של השואל שהיו יוונים, כמו אצלך, אבל הוא רוצה את האזרחות לא עבורו, הנכד, אלא עבור בנו, הנין. כך הבנתי....

עמנואל21

New member
כן הבן שלו זכאי גם לאזרחות והבן של הבן

קשב וריכוז, ככה אני פתחתי את התשבה שלי לאילן...

roy239

New member
אזרחות יוונית

תודה לכם על התשובות, זה משמח לשמוע שזה אפשרי, לפני ככמה חודשים גילינו שיש בישראל מישהי מהמשפחה ביוון ויש גם משפחה ביוון ובכל העולם הם עושים כנסים ביוון בכל שנה שם המשפחה הוא פרנסס אז אני מניח שאתם התהליך יהיה יותר מהיר הבנתי גם שהמשפחה מהארץ מקושרת עם ראש העיר סלוניקי אם זה עוזר. מעניין באמת אז למה המזכירה אמרה לי מידע מוטעה בשגרירות. הרבה תודה, אילן.

TatyBar

New member
קשב וריכוז ביום שלישי!!!!! ../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif

אמרת שהבן יכול כמו שאתה ואבא שלך על פי סבא "שלך"... ואני הטעמתי - האם הבן יכול - כמו שאתה ואבא שלך על פי סבא "שלו" (סבא של אבא שלך). אתה הנכד. והבן שלו הוא הנין. אז האם זה מתישהו מפסיק? הזכאות הזו? או שברגע שמישהו אזרח - הוא אוטומטית יכול "להוריד" את האזרחות לבן שלו? ואגב - גם בנות סבבה?? או רק בנים מעבירים אזרחות ביוון..?

עמנואל21

New member
כן אזרחות זה תורשתי(בלי קשר למגדר)

רק שבניגוד לדברים תורשתיים אחרים זה לא יכול "לדלג" דור...

למעלה