אזרחות הולנדית

angel151

New member
אזרחות הולנדית

רציתי לדעת מה הסיכוי שלי לקבל אזרחות בהולנד , המשפחה שלי גרים בהולנד ואני גר עם אמא שלי בישראל , לאמא שלי היה פספורט הולנדי כשהיא הייתה שם וביטלו לה אותו כיוון שלא היתה בהולנד זמן רב, אמא שלי דוברת הולנדית שוטפת , לעומת זאת אני חלקית/בסיסית מה השלבים שאני אמור לעבור בתהליך ? , מה העלות של התהליך ? כמה זמן לוקח התהליך ?

בקר12

New member
שאלות

1. האם אביך הולנדי והאם הוא נולד בהולנד? 2. איך אימך הפכה הולנדית (דרך נישואין ו/או מגורים בהולנד)? 3. האם אביך ו/או אימך היו הולנדים בעת לידתך? ע"פ הלינק למטה: http://en.wikipedia.org/wiki/Dutch_nationality_law מתוארים גם כל מני תנאים לאיבוד אזרחות שיכולים להסביר את איבוד האזרחות של אמך. נדמה לי, שאם אתה לא אזרח הולנדי מלידה, תאלץ לוותר על האזרחות הישראלית כי הולנד שייכת למדינות שלא מתירות (במקרים רבים) אזרחות כפולה.

Karenovadia

New member
סתם לידע כללי...

אני בעלת אזרחות כפולה (ישראלית והולנדית) אך בעזרת אמא הולנדית... האם מישהו שהוא לא אזרח הולנדי מלידה לא יכול להחזיק בשתי פספורטים? סתם מסקרן אותי... (ובנוסף אני צריכה לחדש את הפספורט ההולנדי בקרוב ומקווה שלא יהיו לי בעיות, תמיד אני חוששת לפני חידוש ההולנדי, אולי פתאום יסרבו לי חידוש!
)

בקר12

New member
תראי, איני מומחה לאזרחות הולנדית

אך אם יש לך אזרחות כפולה את זכאית לשני דרכונים. וזה כרגע המצב - לא? אם השאלה שלך היא: האם אני זכאית לאזרחות כפולה אז כנראה שכן אחרת לא הייתה לך כזאת מלכתחילה ולדעתי ההסבר הוא שהיית גם הולנדית וגם ישראלית מלידתך (וכך גם נמנע האיסור ההולנדי לגבי אזרחות כפולה) לא יודע עד כמה זה נכון אך שימי לב ל: From 1 April 2003 After 1 April 2003, Dutch subjects with dual nationality may lose their Dutch nationality if they reside outside the Kingdom of the Netherlands or outside the European Union for a long period. The place of birth is irrelevant in this event. If you hold the same foreign nationality alongside Dutch nationality for ten years, and you are resident outside the Kingdom of the Netherlands and the European Union for ten years, you will lose your Dutch nationality. In the case of Dutch subjects who possessed dual nationality on 1 April 2003 and who were then resident outside the Kingdom of the Netherlands and the European Union, the ten-year period started on 1 April 2003. It is possible to retain Dutch citizenship by: having a principal residence in the Kingdom of the Netherlands or another member state of the European Union for at least one year; or applying for a Dutch passport or proof of Dutch nationality before 1 April 2013, i.e. before the end of the ten-year period. A new ten-year period starts on the day the person is issued with a passport or proof of Dutch nationality.

Karenovadia

New member
אוף איתך...

נולדתי בישראל ואמא הוציאה לי דרכון בסביבות שנת 1994 וחידשתי מאז פעם אחת מאז בתל אביב.. תהרוס לי את השמחה עכשיו?

Karenovadia

New member
אבל!

אמא מתנדבת לשעבר שעד היום אין לה פספורט ישראלי ומחזיקה רק בהולנדי שלה...אך תושבת קבע בישראל כבר 30 שנה אם זה משנה משהו

בקר12

New member
CALM DOWN DEAR

את מבלבלת בין אזרחות לדרכון (הרי אפשר להיות גם אזרח בלי דרכון). אבל ממה שאת מספרת קיבלת את האזרחות הולנדית בלידתך בגלל אמך אז כנראה בכל בסדר. (בילבלת אותי קצת קודם ששאלת על אזרחות שהיא לא מלידה אבל את כנראה אזרחית מלידה) בכל אופן, אני רוצה להדגיש שאיני מומחה בנושאי אזרחות הולנדית והשגרירות ההולנדית היא הכתובת המוסמכת שלך.

zivby

New member
הי קרן

אני לא יודע לגבי אזרחות הולנדית אבל אני מניח שזה אותו הדבר כמו באזרחות הגרמנית. אמא שלך הייתה אזרחית הולנדית כשנולדת, לכן את אזרחית הולנדית מלידה (נקראת גם אזרחות מקור) העובדה שאמא שלך הוציאנ לך דרכון ב 1994 אינה רלוונטית וזכאותך לאזרחות היא מלידה. דרך אגב, נראה לי שנפגשנו פעם במרפסת אצל יואב ופזית יוחנן היית פעם בעידית טכנולוגיות לא?

Karenovadia

New member
Hi and thanks

Yes- so according to people and your answer I have a Dutch nationality by birth... And I'm not the Karen that u know, I'm living in Bristol for two years and never worked in this company or know the names that u wrote above.

angel151

New member
תגובה להודעה

אוקי תודה , קראתי, זה לא רלוונטי לגבי כי אין לי 18 עדיין ואחת מהדרישות הן שאני אהיה בן 18 ומעלה, אני בן 17 וחצי .. אז אצטרך להמתין, תודה בכל מקרה :)

Nobilis

New member
אה, מה?

קודם כל, ויקיפדיה (שכבודה במקומה מונח) היא לא מקור מוסמך. אתה צריך לברר את זה בשגרירות, לכל הפחות. ושנית, איפה ראית תנאי שאומר שאתה צריך להיות מעל גיל 18 במצבך בשביל לברר את סטטוס האזרחות שלך?

בקר12

New member
נראה לי שאתה טועה

מה שקראת מתייחס לאזרוח ולא בטוח שזה רלוונטי לך בכלל כי לא ברור לי על בסיס מה אתה יכול להתאזרח כפי שכתבתי, על בסיס תשובות לשאלות שלי יכול להיות שאתה בכלל הולנדי מלידה.

angel151

New member
תגובה

אני לא חושב שיש לי אזרחות מלידה, נולדתי בישראל לסבתא שלי היה אזרחות וגם לאמא שלי , סבתא שלי נפטרה ואמא שלי חייה בישראל כבר 19 שנה , אז הפספורט שלה התבטל סבתא שלי לא בחיים אמנם אבל שאר המשפחה שלי חייה בהולנד (משפחה גדולה) ואולי טעיתי , אבל נראה לי הגיוני שצריך למלאות לי 18 על מנת לקבל אזרחות במדינה אחרת , אבל אני אבדוק את זה בשגרירות באמת עדיף . הייתי רוצה לדעת על מה המבחנים לקבלת האזרחות כדי להגיע מוכן כי הבנתי שהשאלות הן על האיחוד האירופי

בקר12

New member
לדעתי אתה טועה - שים לב:

A person born on or after 1 January 1985 to a married Dutch father or mother, or an unmarried Dutch mother, is a Dutch subject at birth. It is irrelevant where the child is born. כלומר, אם אמך הייתה אזרחית הולנדית בעת לידתך אז גם אתה בעל אזרחות הולנדית מלידה. כמו שנכתב קודם לכן, גש לשגרירות ההולנדית לברר מצבך.

Karenovadia

New member
נראה לי

שבדרך כלל השאלות במבחנים כאלו הן על המדינה עצמה.. סתם מתוך דיבורי חברים וחשיבה שנראית לי הגיונית

בקר12

New member
מבחנים הם בדרך כלל למתאזרחים

לא לכאלה שאמורים להיות אזרחים מלידה

למעלה