אזרחות הולנדית

polderman

New member
אזרחות הולנדית

שלום, האם ניתן לקבל אזרחות הולנדית בתהליך הנטורליזציה מבלי לוותר על האזרחות הישראלית? הבנתי מאתר משרד ההגירה ההולנדי שבמקרים מסוימים ישקלו לאפשר אזרחות כפולה. האם יש למישהו נסיון בנושא? תודה.

מלפפiן

New member
יש יוצאי דופן כמו נישואים ועוד כמה, בדיוק

מה שרשום באתר. אבל טיפ קטן, משיחה שהייתה לי פעם עם שגרירות ישראל בנושא, אתה יכול לנסות גם ללכת מהצד השני על זה, כלומר, לנסות למצוא סיבה למה מדינת ישראל לא תהיה מוכנה לוותר לך על האזרחות (תפקיד בצבא או משהו אחר). אם הצלחת לשכנע את משרד הפנים שאתה מספיק חשוב למדינת ישראל מכדי שישללו לך את האזרחות, אז הרווחת 2 אזרחויות, כי לפי החוק ההולנדי אתה רשאי להחזיק 2 אזרחויות, במידה ומדינת המוצא שלך לא מאפשרת לך לוותר על אזרחותך.

polderman

New member
תודה על הטיפ

זה בהחלט כיוון שאנסה לבדוק. הטיפ מנותני השירות במחלקת ההגירה היה לנסות להוכיח שאני אסבול מנזק כלכלי כבד כתוצאה מאובדן האזרחות הישראלית, טיעון שנראה לי בעייתי להוכחה.

forglemmigej

New member
יש אפשרות פשוטה לקבל אזרחות ישראלית חזרה

אחרי ויתור אממה זה קומבינה

מלפפiן

New member
"קומבינה" זו מילת הקסם בארץ, חבל שבהולנד

האברה קדברה הזה לא ממש עובד

polderman

New member
מתוקף חוק השבות אני מניח...

השאלה אם במקרה כזה לא תתבטל האזרחות ההולנדית ואז חבל על כל המאמץ...

מלפפiן

New member
אגב עוד אפשרות שהשגרירות אז הציעה לי,

במקרה של חזרה לארץ, אפשר תמיד לחיות על תקן אזרח שאינו ישראלי (ת.ז כתומה נדמה לי) וכך לשמוא על הדרכון ההולנדי.

polderman

New member
זו אכן אפשרות, אך לא סבירה מבחינתי

החיים בארץ לא קלים גם כך, חבל להפוך אותם לקשים עוד יותר...
אני בהחלט חושב לבדוק את הכיוון שהצעת בטיפ הראשון.

forglemmigej

New member
לא ,לגמרי לא חוק השבות

זה כשר לגמרי ,אבל אם אתה רואה את חייך בהולנד אין לך שום צורך באזרחות ישראלית אלא אם זה משו סנטימנטלי , במקרה שלי גם הייתי צריכה לותר על אזרחות ישראלית אמרתי נו וואי נולדתי ישראלית ואשאר כזו תמיד, למזלי היתה אפשרות להשיג אזרחות פולנית (מי ידע שאנשים יתאמצו להשיג אזרחות פולנית
) אז לא הייתי צריכה לותר עליה אבל באופן כללי אם אין ברירה אז אין ברירה.

מלפפiן

New member
כן, גם אני שמעתי בעבר את הטיפ הזה (נזק כלכלי)

אבל הוא בהחלט בעייתי. בכל מקרה, מעניין אם תצליח למצוא משהו, תדאג לעדכן, אני עדיין לא הוצאתי דרכון מהסיבה הזאת בדיוק.

מלפפiן

New member
דרך אגב, תנסה גם אתה בפורום

תרבות הולנד, אמנם לא נראה לי, אבל אולי בכ"ז יש שם מישהו שהצליח לשמור 2 אזרחויות באיזו דרך מקורית.

polderman

New member
אני חושב שהפורום הזה מתאים יותר.

לא רוצה להדחף שם עם שאלות מהסוג הזה. מה גם שעושה רושם שרוב המשתתפים בפורום ההוא מבקרים גם כאן ולהיפך. שוב תודה על כל העצות. מאוד מעריך את זה

למעלה