אזרחות גרמנית

amtsur1

New member
אזרחות גרמנית

שלום ושנה טובה לכולם אני רוצה להוציא אזרחות גרמנית וכבר עברתי מספר שלבים בדרך לאזרחות הנכספת ביניהם מסע שורשים בגרמניה והוצאת תעודות ומסמכים של סבתי מהארכיון של העיר לייפציג (תעודות לידה ונישואין) בעזרתה האדיבה של ידידה מברלין. לדבריה השלב הבא זה לשלוח את המסמכים לשגרירות בארץ בצירוף מכתב שמסביר מדוע אני מבקש את האזרחות. יש לכם רעיון מה אני אמור לכתוב במכתב כזה? בכיוון של "מגיע לי בזכות סבתא" או "אני רוצה לחיות ולעבוד שם"? אשמח לעזרה בנושא תודה וחג שמח לכולם

Nobilis

New member
תשובה

השגרירות תצטרך לא רק את המסמכים של סבתך, אלא גם מסמכים נוספים שמחברים אותכם (תעודת לידה של ההורה הרלוונטי, תעודות נישואים של ההורים, תעודת לידה שלך, וכו'), כמו גם מסמכים נוספים (יתכן וירצו אישור על אזרחות ישראלית, אישור על היעדר רישום פלילי, צילום דרכון, ועוד). פנה לשגרירות ובקש מהם הדרכה בנוגע למסמכים שנדרשים, ולטפסים שתצטרך להגיש איתם. ואם אתה כבר כאן - מתי נולד ההורה שהוא הבן של סבתא?

אשנתי

New member
הסבתא של בעלי

לא קנתה לאמא שלו אזרחות גרמנית. אמרו שזה חייב להיות האבא. סתם, מידע, כדי לא לפתח יותר מדי ציפיות. עד מתישהו בשנות השמונים אאל"ט זכות אבות היתה בדיוק זה - זכות אבות, לא אמהות... אם יש איזה סבא בשושלת שאזרחותו הגרמנית נשללה עקב חוקי נירנברג (לא סגורה על האיות) הסיכוי הרבה יותר טוב (נגיד, הבעל של אותה סבתא?) באופן אישי המשפחה של בעלי נעזרו בעו"ד שעשה בשבילם הכל וזה מאוד הקל על כולם (ולא היה יקר יותר מדי) (גילוי נאות - האזרחות שלו ושל אחיו, אחותו וכל הילדים של כולם היגיע בגלל הסבא שלהם, מזל שהיו שני צדדים...)

למעלה