אזרחות גרמנית

schnecke

New member
אזרחות גרמנית

למי שזוכר את ההודעה שלי מלפני כמה שבועות, עשיתי כמה בירורים ואני זכאי לאזרחות גרמנית... התהליך כולל הרבה בירוקרטיה של תעודות ממשרד הפנים, תרגום נוטריוני, אפוסטיל והגשת הכל לשגרירות. ההתלבטות שלי היא האם לעשות את זה דרך עו"ד שעולה כסף אבל חוסך הרבה טרחה ותיזוזים? מה אתם אומרים?

גוזליה

New member
שאלת וענית לעצמך ../images/Emo13.gif

אתה צריך להחליט מה יותר חשוב לך- זה שיעלה לך פחות כסף, אבל יגרום ליותר טרחה תיזוזים וטרטורים (וברוב המקרים, מילוי טפסים בגרמנית שאני לא יודעת מה רמת השליטה שלך בה) או זה שיעלה לך יותר כסף, אבל יחסוך את הנ"ל. בהצלחה.

schnecke

New member
אז את אומרת

שאם כרגע רמת הגרמנית שלי שואפת לאפס כרגע, הסיכוי לעשות את זה בלי עו"ד גם שואף לאפס?‏

גוזליה

New member
אני לא אומרת כלום.

אני אומרת שצריך לשקול את הבעד ונגד, רק אתה יודע כמה כסף יש לך בכיס ומה המשמעות של זה שהוא לא יהיה בכיס שלך, ומאידך, כמה זמן ועצבים יש לך להוציא אם בכלל.

schnecke

New member
השאלה היא

אם אני מחליט לוותר על העו"ד, יש משהו שאני חייב גרמנית בשבילו?‏

lora bel

New member
יכולה לענות מניסיוני

הוצאתי את האזרחות והדרכון ללא עזרת עו"ד ואומנם כולם במשפחתי דוברי גרמנית אך אני לא.. כשהייתי צריכה תירגום אז נעזרתי כמובן בעו"ד וגם יש חובת נוטריון אז הוא כבר עשה את כל עבודת התירגום אך כשהייתי צריכה למלא שאלון ארוך אז יש אופציה גם באנגלית פרט לגרמנית כך שקל יותר ועוד יותר נחמד מצד שגרירות גרמניה שהם מוכנים לעזור, הזמנתי תור למילוי שאלון , והבחורה איתה נפגשתי כתבה בגרמנית את מה שעניתי באנגלית. אם תשאל לדעתי אפשר להוציא לבד מבלי לשלם לעו"ד.

למעלה